Hallelujah, och inte Hallelujah

Sitter här. Klockan är elva minuter över åtta. Ute är det kallt. RR åkte nyss till skolan.

Angående Doobidoo som sändes för två veckor sedan, vad har skåne med Sveriges nationalsång att göra?

Lyssnar på musik. Hittade titellåtarna till några Disnet-serier. Darkwing Duck, Luftens Hjältar, Piff & Puff(Räddningspatrullen). Och så dyker den upp. Titelmelodin till Disneydags. Snacka om 'Hallelujah-moment'.

Ingen har väl missat att jag gjort mål på tre sekunder?

Dags att avhantera något allvarligare. Var på Varva igår och hade inte gjort några uppgifter som jag skulle gjort tills det mötet. Funderar på att sluta, har ingen lust att "slita" för 18 kronor timmen. Såklart börjar min handledare berätta hur bra det är och bla bla bla. Försöker att övertala mig genom att låta mig ge fördelar och nackdelar med att sluta...
Men ska jag göra dom där uppgifterna så tappar jag tid till att göra annat. Under tiden som jag satt och gjorde dem, blev jag varse, anställde Jysk två nya... Och jag var inte där för att fråga för jag var tvungen att göra några uppgifter.


Barn är korkade

Hur korkad var man när man var liten egentligen ? Då satt man ju klistrad framför alla dessa barnprogram, tecknade framförallt och tyckte att det var skitbra.
Nu när man inte har så mycket att göra på dagarna händer det ibland att man hamnar framför ett sådant program på teve. Och det man ser är helt knäppt.
Klockan halv fyra går det på Cartoon Network ett program som heter 'Min klasskompis är en apa'. Den som kom på idéen till det programmet, hade han rökt på?

Hejar även på Caracola i Melodifestivalen.

Sen finns det ett barnprogram som heter Krambjörnarna, gick förut på femman vet jag, och sjukare program får man leta efter då de även ska ha en sensmoral med i allt.
Vi börjar från början med det iallafall. Krambjörnarna bor i det magiska landet i det blå (redan här borde man bli lite avvaktande). Sedan har de någon bild på magen som de kan "skjuta" strålar ur, typ. Och de finns i en herrans massa olika färger oxå.
I ett avsnitt har tre björnar lovat deras farmor att de ska baka kakor. Men de blir kidnappade av någon galen häxa som förvandlar dom till grönsaker(...). De blir dock räddade av deras farmor som skjuter ett hjärta ur magen(...). Björnarna är dock ledsna för att de inte bakat kakor, och då säger farmor(håll i er nu, det här är sensmoralen) "Ja, man ska inte lova vad man inte kan hålla." !!! Är inte att bli kidnappad av en galen häxa och förvandlad till en grönsak en godtagbar anledning för att inte komma till ett kakbak?

Tacka vet jag Sunes jul.

I ett annat avsnitt så är dom på ett tivoli där det finns en trollkarl som påstod att han kunde trolla bort vem han ville. En björn säger då "Men det är faktiskt vetenskapligt omöjligt."
Det är vetenskapligt omöjligt det vet jag, men att den som påtalar det är en rosa nallebjörn, som skjuter hjärtan ur magen, får skäll för att man blivit kidnappad och förvandlad till en grönsak och därför missar ett kakbak, bor i ett regnbågsland i himlen och kör runt i molnbilar...


Skrattar varje gång jag läser kakbak.

Och sånt här älskade man när man var liten...


(Bild från www.google.se; sökning: carebears)

Arbetslös

Åh vad det är roligt att vara arbetslös... Har inget att göra på dagarna, orkar inte göra något på dagarna.
Och nu börjar jag ledsna på coachingcenter oxå, det är helt värdelöst. Hade det inte varit för pengarna jag får för det så hade jag slutat gå dit. Roligt att tvingas åka dit två-tre gånger i veckan för att få fler uppgifter att göra på en vecka än vad jag fick sista året i skolan...

Utan att ha hört låtarna i årets omgång av Melodifestivalen så hejar jag nu på Calaisa.

Fredrik Reinfeldt och hans borgarpack hade som vallöfte att det ska vara lättare att få jobb. Om det nu är så att de lyckats, hur svårt var det att få jobb förut ?!

Ironiskt nog så var jag för en vecka sedan nöjd med det här upplägget dessutom.

McD vs Max

Jag måste ha extrem otur med McDonalds. Vanligtvis så tar det ungefär fem minuter att köa, beställa och få hamburgarna. De två senaste gångerna jag varit där har det tagit runt tjugo minuter. För någon månad sedan var det lång kö som var problemet, och idag var det underbemmaning i köket antar jag eftersom att jag var den enda i kön men ändå inte fick min hamburgare.
Lillebror (som hädanefter kommer att kallas RR=Rubbade Runar när han omnämns i denna blogg, om de skulle inträffa) köpte från Max och han var hemma före mig, trots att det brukar ta betydligt längre tid där och är längre att cykla med typ femtio meter.

Sen eftersom att jag döpt det här inlägget till det jag gjort måste jag väl ändå säga att hamburgarna är godast på Max medans pommes fritsen (stavning?) är bättre på McD. Och vanligtvis så tar det kortare tid på McD.
Så slutställningen blir 2-1... 


151007

Börjar med en rebus jag kom på i fredags inne på Clas Ohlson: Figur i Nalle Puh + Manlig gris

Skulle spelat match i fredags mot Huge men den blev inställd för att dom inte fick ihop lag... på en fredagskväll... vad skulle dom göra då? Umgås med familjen?
Tydligen så har dom även ställt in sin premiärmatch förra helgen oxå. Går det inte att utesluta dom på något sätt?

En ledtråd: Hitler var en sådan...

Gunnar Grynner (haha, vilket namn), Johan Oremos agent, hävdar att Gefle försöker hindra hans utveckling då man inte vill sälja för mindre än tio miljoner. Hur många klubbar väljer att ge en spelare, vars största merit innan den här säsongen är att ha vunnit skytteligan i division tre, fullt förtroende och att få spela i varenda allsvensk match hittills... Hindra utvecklingen...

Jag uppfattas tydligen som bitter när jag skriver här, men då ska jag berätta att det är inte mitt fel. Jag väljer att vara rak och ärlig om allt som inträffar och då vi lever i en bitter värld måste jag låta bitter. Deal with it...


Ge mig ett A, ge mig ett B osv

Arbetslös. Eller arbetssökande. Vi tar arbetssökande, det låter bättre.

Säg det igen. Arbetssökande, arbetssökande, arbetssökande, arbetssökande. Det var sex gånger, så många veckor har jag nu officiellt varit på jakt efter ett jobb.

Lustigt nog så går jag, trots alla puckon som röstade fram moderaterna till regeringen (hoppas alla i min ålder som gjorde det är utan jobb) och såg till att a-kassan försvann, inte utan månadsersättning.
Detta på grund av att jag går någon "kurs" som kommunen har. För att få ut ersättning så ska jag under en vecka besöka Varva (http://epi.gavle.se/gk/t_sida.aspx?id=9637) 2-3 gånger. Varje besök är runt tjugo minuter så jag "jobbar" under en vecka cirka en timme, men får betalt för 40 =) dock bara 18 kronor/timme, som blir 3008 kronor per månad innan skatt. Men det är mer än inget!Jag hade tänkt ut en slutkläm, men glömde bort den :/

Kapitalism vs Konservatism

I söndags var det så dags, omgång 24 av allsvenskan och Djurgården var på besök på Strömvallen.
Och det var dagen då kapitalismen tog över.

Vanligtvis så får bortklacken om de e ett stort lag (hammarby, aik osv.) 2000 biljetter, vilket e ena kortsida. Det var 4000 djurgårdare och tittade på matchen. Över hälften av alla som var där var således inte gävlebor.
Strömvallen hade blivit Lilla-Stockholms stadion. Ironiskt nog så är den k-märkta läktaren inspirerad av just Stockholms Stadions läktare...

Iallafall; på g-läktaren, där jag stått varenda match under Gefles hittills tre-åriga session i Allsvenskan,hade man spärrat av så mer än två tredjedelar av läktaren var tillägnad för Djurgårds-supportrar...


Jag förstår att GIF vill tjäna pengar men samtidigt kan det inte vara rätt för oss som sett Revahl spela back hur länge som helst att knuffa undan oss när ett topplag kommer på besök. Finns säkert många gävlebor som inte fick biljetter som ville se den matchen.

Nu är det bevisat, de som håller på Djurgården är medgångs-supportrar. För två år sedan, när man vann sm-guld så var det lite mer än tvåtusen som hade åkt till Strömvallen för att se dom spela.
Förra året, när allt gick fel, var det endast något hundratal som kom. I slutet av matchen sjöng de "Avgå Jonevret".
I år, när man kan vinna guld, är det 4000 som kommer.
Medgångssupportrar? JA.

RSS 2.0