AIK 1 - 0 Gefle IF FF



För första gången sen GIF gick upp i Allsvenskan var det dags för mig att åka och se en bortamatch. Detta som tack för att jag sålt matchprogram på Strömvallen under året. Premiären skulle ske på Råsunda, mot AIK.

11.00 samlades alla som skulle med ner, på Heartbreak, för att äta lunchbuffé. Pyttipanna och köttbullar(någorlunda knasig kombination kan tyckas… men det är ju köttsaker och potatis i pytten och köttbullar är ju också kött och kött och potatis är ju nåt man äter dagligen så den kombinationen är inte så knasig).

Och klockan ett kom bussen. Buss-Ola var chaffis(och där var det ett litet skämt med tanke på att det finns en pizza som heter så. Det är ju inte såå roligt, men ni kan väl le lite smått så jag inte behöver skämmas allt för mycket för min kassa humor)Undrar någon så tar det ungefär en timme och sjutton minuter tills man passerat Uppsala. Och ungefär precis klockan tre parkerade de två bussarna från Gefle Stad utanför Max i Solna.Kändes dock tryggt när man kom till arenan. Ansvarig för bortasupportrarna var de publikvärdar som jag brukar stå med när jag säljer matchprogram, så förutom att man var i en jättestor arena som dock mest påminde om en betongbunker.

Seriöst, den svenska nationalarenans korridorer ut till läktaren påminner om ett skyddsrum eller nåt sånt. Och när vi ändå pratar om den svenska nationalarenan: Hur fasen har man tänkt när man bara har en tv-skärm som gör att om man sitter på den östra läktarens icke-vip-sektion inte kan se repriser eller nåt annat som visas på den. Är fanimig procentuellt fler som kan se den på den lilla bondarenan Strömvallen.

Matchen är väl egentligen inte så mycket att säga om. AIK var bättre över 90 minuter, AIK är ett bättre lag. Men AIK började fegspela efter 1-0. Mot GIF!
Och om ni känner någon gnagare som sa att det var lugnt kan jag ju meddela att de 15000 som var på Råsunda knappast kände så. När Özkan gjorde 1-0… Publiken jublade som om AIK vunnit sm-guld. Och då hade de ändå bara gjort 1-0. Mot Gefle. Bondlaget som är helt värdelösa. Och några AIK-supportrar gjorde v-tecknet mot Sky Blues. Som sagt var… Kan GIF få ett bättre betyg än det?


Domaren var en fruktansvärd katastrof. AIK fick allt i första, till och med sånt som inte ens var nåt. Och sen nås ju kulmen när Ortiz armbågar Sulan. Domaren står två meter ifrån situationen och ger gult kort för det inträffade… Herregud, Theorin fick gult kort för att han flyttade bollen en meter bakåt!!!Man kan väl hoppas på avstängning, men varför skulle disciplinnämnden ta åt sig något så glasklart?

Vilket ös från GIF-klacken. De hade tydligen gjort upp en plan: AIKs klack kommer ju låta mest under matchen så vi kör innan. Och det gjorde dom.
Började med ”varför sjunger inte ni” och körde vidare med bland annat ”Djurgårn åker ur i år” och ”Det gör ont att möta Gefle”.


Två par strumpor, långkalsonger, täckbyxor, t-shirt, polotröja, fleecetröja, vinterjacka, fingervantar, tumvantar och mössa. Sommarsporter äger!

Mattias Hugosson
Daniel Bernhardsson
Olof Mård
Omar Jawo
Andreas Dahlén
Jonas Lantto
Yannick Bapupa
Yussif Chibsah
Hjalmar Öhagen(ut 71)
Alexander Gerndt(ut 86)
Daniel Westlin(ut 60)
-----
Bernhard Nyström(in 60)
Marcus Hansson(in 71)
Daniel Leino(in 86)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0