Ett kort inlägg

Pensonärsgenerna i mig slog till under sista perioden av matchen mellan Brynäs och Malmö (Pavel Brendl kan man lita på) och jag knäppte över till Så ska det låta.
Och jag skrattade. I den första delen av programmet så spelar bandet ett intro och då ska man resa sig när man kommit på vilken låt det är.
I ena laget är det Kalle Moreus och någon dragspels-mupp. Så står dragspelsmuppen upp. Men när han sätter sig så sätter sig även Moreus ner. Men det hade jag inte märkt utan jag trodde han satt ner hela tiden, men han är ju inte så lång...

Men det roligaste i kort-tecknet som jag någonsin sett var faktiskt även det på SVT. För något år sedan var det ju en gala där man firade alla vinnare av Melodifestivalen.
Mellan firandet av artisterna på scen så hade man ett bord bakom scen där man intervjuade artister. Under ett avbrott hade man Kicki Danielsson där och hade man gett henne en yxa hade hon sett ut som dvärgen i Sagan om Ringen.

Har jag något emot korta? Jag vet en som håller med om att jag gör det iallafall. Men jag är snäll mot en kortare person, så det borde faktiskt jämna ut sig tycker jag.

Dagens video

En special för den "oroande sorten", orginal och kopia.
Sommar

Nu börjar jag bli sugen på sommar. Golf med Rubbade Runar och Rönngren. Även fast jag inte är någon Tiger Woods så är det roligt.

image107
För övrigt så blev jag utskrattad senast jag spelade. Av RR och en 94:a. Någon som med hjälp av den här bilden kan se vad jag blev utskrattad för? En ledtråd; det är INTE kläderna...
(Jag slog faktiskt RR när vi spelade. Skrattar bäst som skrattar sist. HA!)

Svindel

Läste i tidningen igår om någon som svindlat runt lite här och var, bland annat i Gävle-trakten. Hur lätt är det inte egentligen att ta någon annans identitet?

Kom osökt att tänka på när jag skulle skaffa ID-kort. Mamma följde med mig till banken, men hon hade tappat bort sitt körkort någon dag innan. Men vi känner några som jobbar på banken så vi tänkte att dom kunde gå i godo för att vi var dom vi utgav oss för att vara.
Hursomhelst, när vi satt där så såg vi inte våra två "förstaval", men någon annan som jobbade på banken och som mamma kände gick förbi då så hon haffade henne.
Mamma: Hej <namn>
Bankpersonal: Hej...
M: Annika.
B: Just ja, Annika. Vad var det du hette i efternamn?
M: Sjöblom.
B: Jaha, du har gift dig.
M: Nej, jag har alltid hetat det.
B: Jaha...

Den bankman som skötte vårt ärende accepterade det iallafall. Så det kan nog inte vara alltför svårt att bluffa sig till ett id-kort, och således kunna svindla till sig pengar.

Dagens video

Glügg-special.


Musik

Musik som är värd att lyssna på just nu:

Rongedal - Just a minute
BAO och Tommy Körberg - Fait Accomplit
BAO och Tommy Körberg - Bonde söker fru
Björn Gustafsson - Carina Berg
Christer Sjögren - I love Europe
Calaisa - If I could
Elin Lanto - Speak 'N Spell
Maia Hirashawa - The worrying kind
Massive Attack - Teardrop
Nordman - I lågornas sken

Dagens video

Henrik Dorsin-special(Som egentligen var menat igår, men blev petad av lurfågeln).
(Sveriges nästa nationalsång va?)

Snål

image105

Jag bara älskar den här bilden.

Mode

Tänk om man hade varit liiite intresserad av mode. Vilken blogg man skulla ha kunnat haft.
Skriva nån rad då och då om någon snygg tröja som man fyndade på NK, Åhlens, Kappal eller vad alla affärer heter(Själv föredrar jag Stadium) till det "helt fantastiskt billiga priset 7000 kronor"(skulle jag köpa någon tröja för 7000 kronor förväntar jag mig att den är snygg, går att ringa med, se på tv med och klipper gräsmattan av sig själv plus att den aldrig blir smutsig) och få flera tusen läsare. Alla modebloggar verkar ju ha det, oavsett kvaliteten på dom.
Summa sumarum: Nämn ett klädesplagg, få 1000 läsare.
Sen kan man fixa värsta sponsordealen, få olika saker som man ska testa och sedan får betalt för att man ska skriva bra saker om dom, även fast dom är kassa. För får man betalt så kritiserar man ju knappast "skiten". Vore inte helt fel... Kan inget snällt företag skicka några skitprodukter till mig? Jag är van att ljuga, gör det bra dessutom. (Men nåde den som skickar något som kan kopplas samman med Suzzie Tapper)

Och sen så gör man varje dag ett inlägg där man visar dagens "outfit". (Varför? Vill jag veta hur någon ser ut så letar jag upp dom under dagen. Och om man är sjuk, vad gör man då? Tar ett kort på sig själv i morgonrock? Eller skriver ett långt inlägg om hur dåligt man mår och lägger sedan in en bild där man står i leggings(tajta långkalsonger va?)  och kashmir-tröja(ingen aning vad det är, men låter lyxigt).

Dagens video

Hade egentligen tänkt ha två musikklipp idag, men så hittade jag den här videon igår under en paus av House.


Visst...

Vad är det för lallare på Sportbladet som sammanställt trupperna inför årets Allsvenska och sedan skrivit om det i bilagan som kom idag?
Se bara vad han skriver om Andreas Revahl:
Bra ytterback som mestadels fått agera inhoppare. Gör dock aldrig bort sig, ett stabilt alternativ när Gefle dras med skador och avstängningar.

Har han som skrivit det ens sett Revahl spela? "Gör dock aldrig bort sig"? Nä, det är väl naturligt att dom fem första passningarna från honom hamnar utanför sidlinjen, eller att han tre matcher i rad ramlade första gången han var nära bollen... Men det är väl normalt egentligen.
Måste vara lite synd om Anders Wikström. Han gjorde en riktig kanonsäsong senast där han ersatte Magnus Wikström och höll ihop försvaret. Trots det så får han samma betyg som Revahl. En av dom måste vara stolt över det...


Bloggreklam

Är det något man måste skatta för? Någon vänlig själv där ute som skulle vilja berätta vad som gäller. Tack på förhand.

Dagens video

Linus på linjen-special
OrginaletKopian, "parodin"


Carolina Klüft

Förra veckan lämnade Sveriges kvinnliga gunstling (Björn Gustavsson är ju den manliga), Carolina Klüft beskedet att hon lägger ner sin satsning på sjukamp. Ett halvår innan OS i Peking.
Tidningar skriver om att hon haft svårt att besluta sig i flera månader. Av det beslutet. Men jag tror att det är något annat som hon tvivlat över och som kommer att bli lättare nu i framtiden.
Vad det är? Det ska jag berätta.

Hon har nu i flera år hållit på med sjukamp, och man kan ju riktigt leva in i den vånda hon haft varje dag när hon vaknat.
Vad ska jag träna idag?
Varje dag hade hon tre val: träna kastgrenar, träna löpgrenar eller träna hoppgrenar. När hon väl hade bestämt det hade hon ytterligare två grenar att välja på om hon valde kast(spjut och kula), tre om hon valde löpgrenar(100 meter häck, 200 meter och 800 meter) och två om hon valde hoppgrenar(höjd och längdhopp).
Nu när hon vaknar varje morgon så behöver hon bara välja en sak. Och det är att springa jättefort i 20 meter och sedan hoppa ner i en sandlåda.
Vilket tufft beslut det måste ha varit egentligen...


En tanke om "jesus"

Kom att tänka på en sak nyss när jag var på toa(bra ställe att tänka på). Lite biblisk inriktning har den. Vet inte varför jag alltid kommer på så elaka tankar när jag tänker på bibeln. Nåja...

När "jesus" skulle hängas upp på korset var det ju nån som trodde på honom. Polis eller nåt sånt har jag för mig att han var. Han lät folket välja en som skulle benådas, "jesus" eller någon massmördare vid namn Baltasar, Babar eller något sånt.
Folket valde Baltasar(eller Babar) och "jesus" hängdes istället på korset.
VILKEN MISS!
Istället för att bli av med en massmördare lät man en man dö som kom tillbaka efter tre dagar.
Sensmoralen i sagen? Döda aldrig guds son, han kommer bara tillbaka...

Knepigt... eller inte

Engelska låtar översatta till svenska, vilka är dom ?

1. Så om du ser mig någonstans
Med den glasaktiga gamla blicken
Och panik och rädsla i ögonen
Ring inte första hjälpen eller brandkåren
Eller lokala polisen, för dom bryr sig inte
Jag är bara en knasig gammal pojke med mitt huvud i burken
Bara en dödlig som skulle kunna bli en stålman
Men vad spelar det för roll
När jag känner mig som en fejk
När jag säger till er alla, var duktiga för Guds skull

2. Å bebis när du snackar så där
Du gör en kvinna galen
Var klok och fortsätt
Läsa tecknen av min kropp

Och jag är på ikväll
Du vet mina höfter ljuger inte
Och jag börjar känna dig gosse
Kom igen så går vi, riktigt långsamt
Fattar du inte, bebis, det här är perfekt

3. Vingar på ryggen
Jag har horn på huvudet
Mina huggtänder är vassa
Och mina ögon röda
Inte riktigt en ängel
Eller den som föll
Välj att komma med oss, eller gå direkt till helvetet

4. Du har mitt hjärta
Och vi kommer aldrig vara världar från varann
Kanske är i tidningar
Men du är ändå min stjärna
Bebis, för i mörkret
Kan du inte se skinande bilar
Det är då du behöver mig där
Med dig kommer jag alltid dela
Därför...

När solen skiner, skiner vi ihop
Sa att du ska vara här för evigt
Sa jag ska alltid vara din vän
Svor en ed, jag ska hålla den till slutet
Nu när det regnar mer än någonsin
Vet att vi ändå har varann
Du får stå under mitt paraply

Vilka låtar är det? Skriv en kommentar och gissa ;)


Dagens video

Stefan och Krister-special


Påsk

Varför firar vi påsk egentligen?

Den kristna kyrkan firar påsken till minne av Jesu död och uppståndelse, ett firande som sedan 300-talet är utsträckt till en hel vecka (stilla veckan) med palmsöndagen, dymmelonsdagen, skärtorsdagen, långfredagen och påskdagen. Den viktigaste gudstjänsten är av tradition påsknattens, då också dop eller doplöftesförnyelse kan äga rum; den har återinförts i den romersk-katolska kyrkan och i många andra kyrkor under 1900-talet. Påsken innehåller det liturgiska firandet av den kristendomsspecifika övertygelsen att den historiska gestalten Jesus Kristus är identisk med Gud, världsalltets skapare,och därför, tre dagar efter det att han blivit avrättad och begravd, väckte sig själv till liv igen; de kristna kyrkorna räknar detta som en gemensam och grundlägande bas i deras trossystem. (Från wikipedia)

Så "jesus" dödde på långfredagen och kom tillbaka på annandag påsk, m'key.
Men varför firar då vi det genom att klä ut oss till häxor eller kycklingar(jag klädde ut mig till hare en gång, var jääättesöööt). Och varför käkar vi ägg? Slängde folket som stod och kollade ägg och harar på jesus? Mobbing isåfall... Det kanske var så att det inte fanns några krogar på den tiden så dom gick allesammans till Abrahams bondgård och åt ägg. Vad vet jag?
Liksom, Halloween förstår jag. Då mutar vi de "döda" för att de inte ska busa, men varför ger vi bort godis till småbarn som kommer med kort som ser ut som om de ryckt loss en bit av ett papper och kluddat dit någon som ska föreställa en tupp. I bästa fall. Någon som har ett svar? Och säg inte att vi ska uppmuntra dom. Då är det bättre att vägra och säga åt dom att "om dom inte anstränger sig så får dom inget!"


Dagens video

Best of Allsång-på-Skansen-2007.
Hedesunda

Då har man varit ute i Hedesunda idag. Resan igår snöade ju bokstavligt bort.
Först åkte vi till stugan för att ta bort adventsljusstaken(...). Där upptäckte vi konstiga djurspår på tomten. Första gissningen var kanin, men spåren var inte i rätt ordning eller vad man nu säger. Sedan trodde vi på rådjur men spåren var alltför stora för det. Så klart så var nästa gissning då älg, stort djur ni vet. Men då upptäckte klarsynte RR att spåren hade klor.
Så det går alltså runt ett kloförsett monster som kan hoppa rätt långt i Ålbo.

Sen bar det av till farmor där det var fika. Och så satt man och kollade på alla småfåglar. Sött...

Nu är det Star Wars på teve, som jag kollar på. Men det är ju även Manchester U - Liverpool på teve, men RR ropar när det blir mål så jag missar inget.

Hur blir man med i juryn till Svensktoppen? Det är ju sån musik jag gillar.

Favorit...

Färg: Blå
Mat: Grillad lax med romsås
Sport: Spela - Innebandy, Se - Fotboll
Djur: Hamster
Glass: Piggelin, billig och god
Affär: Öh, Stadium
Sallad: Morot
Skådespelare: Johnny Depp, Hugh Laurie, Emma Watson
Låt: Benny Anderssons Orkester och Tommy Körberg - Fait Accomplit(Min "titelmelodi" på jobbet)
Nummer: 16
Årstid: Sommar :)

(Har lite tråkigt... Reklam på TV4, you know)

Dagens video

Scrubs-special.
Snö

Snön. Vad ska man säga egentligen. Just nu är det lugn och fint ute men troligen så har det börjat störtsnöa innan jag är klar med det här inlägget.

Familjen skulle ha åkt till farmor i Hedesunda nu på förmiddagen för att fikoch träffa Benny(inside joke). Men vi kom bara en bit på vägen. Var som en vägg när vi hade åkt några hundra meter från Maxi så vi vände och åkte hem istället.
Så för att åtminstone få lite luft så gick jag, mamma och Rubbade Runar ut på en promenad. Först var det fint och lugnt. Sen när vi kom till Maxi så började det störtsnöa och blåsa och det höll i hela vägen hem. Var en liten snöråtta när man väl var inomhus igen.

Hoppas nästan på snöoväder igen. Skulle inte vara fel. Skolorna har ju lov så RR kommer ju vara hemma ändå. Och trevligt med mycket snö. Allt blir så ljust.

Glad Påsk

image104

(Bild från www.google.se; sökord: Winnie the pooh easter

Drömtydning

Någon som kan tyda drömmar? Hade en rätt annorlunda inatt nämligen.

Det började med att jag var ute och gick i kvarteret där jag bor. När jag skulle gå in på en tomt så ligger det en skunk där. Eftersom att skunkar luktar illa går jag därifrån.
Då blir jag jagad av tre barn som sprutar vatten på mig med en vattenpistol men jag får iväg dom genom att säga att det finns en skunk.
Sen när jag är hemma så ligger skunken på gräsmattan mittemot. Då kommer barnen igen, en av dom springer mot skunken men vänder om skrikandes när skunken börjar springa mot honom.
Vad betyder det? Att jag ska passa mig för illaluktande barn?

Boknörd?


Dagens video

Två sköna låtar(en som varit med i scrubs), en med en väldigt skön video.

Långfredag

Långfredag idag. En religiös helgdag till minne av av "jesus" hängde på korset.
Och för att visa mitt stöd så ska jag idag vara lite religiös av mig. Detta genom att se "Prinsen av Egypten" på tv som går nu och lite senare är det "Så ska det låta" med Carola.
Det är en tillräcklig dos av religion för mig.

Tävling

Sportmagasinet har en tävling i senaste numret där man kan vinna sitt favoritlags fotbollströja. Förra året skickade jag in ett svar och vann. Så jag fick förra årets modell av Gefle IFs tröja.
Funderar på att skicka in ett svar iår också, men vilken tröja ska man ta?
GIFs kommer ju knappast att ändras så speciellt mycket inför den här säsongen så då kan jag ju försöka vinna en annan tröja. Men vilken?

Hjälp mig är ni snäll, vilken tröja ska jag ta?

Hockey

Undrar hur många som kommer blogga om matchen mellan Frölunda och Färjestad...

Två nya

Har nu under två dagar gjort två nya designer till vänligt folk som är snälla att tacka.

Rebecca'M
Viktoria Karlsson

Här hittar ni alla som jag gjort.

Istället för ringklocka

Var nyss ute på en promenad. När jag var vid Ericsson kommer det en äldre man(gubbe) på cykel. Eftersom att jag nyss passerat stenen som markerade gränsen mellan Gävle och Valbo så gick jag mitt på gångbanan.
Då hör jag bakom mig hur någon säger "TuT Tut. Omkörning."
Då är det en gammal gubbe som är ute och cyklar. Först tycker jag att det var rätt töntigt men sen skrattar jag åt det. Såklart är det inget som jag tänker använda mig av. Jag har ju tänkt leva många år till och har ingen lust att bli känd som "Dåren som säger tut tut när han cyklar". Men hade jag bara haft några år kvar att leva skulle jag inte ha något emot att använda det, då har man liksom inte så mycket att vara rädd för. Man kan ju vakna upp död nästa morgon.

Lunch

Har varit iväg till Statoil och köpt en pastasallad med räkor. Var den sista så jag är nästintill överlycklig för det, har flera gånger fått gå hem tomhänt eftersom den varit slut.
Så nu ska jag äta den och se på House.

Ska återkomma senare med ett längre inlägg om något förhoppningsvis intressant.

Läste Aftonbladets löpsedel.
Boorks succépremiär!
Dom mötte Västerås(IK, SK, HC?) för tusan! Och vann bara med 4-2...

Dagens video
Senaste nytt

Nu har Aftonbladet gått ut med nyheten att åtta personer dör under påskhelgen.
Då undrar jag om dom inte skulle meddela dessa namn till polisen så att dom kan bevaka dessa, eventuellt sätta dom i förvar tills påskhelgen är över så dom inte behöver dö.

Livsfarligt uppdrag

Jag har varit iväg på ett mission, ett uppdrag. Jag var tvungen att trotsa det hårda vädret och landsgränserna.
För att köpa godis på Lidl...

Som konstigt nog var slut, fler än jag som är snål. 29 kronor per kilo.
Det jäkligaste var nog ändå att jag blev blöt om fötterna. Inte roligt. Borde nog byta strumpor. Men orkar inte, ska äta korv och makaroner. Orkar jag efter så har jag en groda. För er som börjar fundera äver mina matvanor kan jag meddela att det är en sorts semla där mandelmassan, Mmmm mandelmassa, är blandad med grädde.
Grodor, såna där som hoppar äter man bara om man är snorkig(läs fransk).

Dagens video

Kör en hårlös-special.


Det man inte vet lider man inte av

Det man inte vet lider man inte av. Så lyder ordspråket, eller vad det nu är. Den som myntade det kan knappast ha fått akupunktur.
Jag vet inte hur nålarna ser ut, jag vet inte vad akupunktören gör med nålarna men jag känner av det. Så teoretiskt sett vet jag inte vad som händer, men jag lider av det.
Men det är faktiskt skönt att ligga på britsen. Somnade nästan.

Sedan sparade jag en krona idag också. Tog bussen imorse för att komma till stan, men då var busschauffören(kvinnlig) inte helt vaken antar jag och jag fick betala 17 kronor även fast jag sa att jag var ungdom. Så för att jämna ut det tog jag helt enkelt och gick hem. En krona "rikare". Ja, jag är snål...

Jag gjorde också ett misstag idag. Efter att jag fått nålarna urplockade så sa jag "ja" på frågan om jag ville ha linement(liniment?) på ryggen. Det svider fortfarande, eller heter det bränner, en timme senare. Funderar på att gå ut och lägga mig i snön om det inte går över snart.

Ännu mera snö

Alltså, en hel vinter har man väntat på snö. Bara någon decimeter som legat kvar en hel månad hade gjort en nöjd.
Nu när man läser mars i kalendern så är det här. Och jag blir nästan deprimerad av att se det. Snökaos imorgon? Trist, för då missar jag akupunktur tiden som gör att jag ska lägga mig tidigt ikväll.


Nya jobb

Så har jag gjort två nya designer som ni antingen kan hitta genom att trycka på "Bloggjobb" i menyn till höger.
Eller så besöker ni dom två bloggarna genom att besöka dessa länkar(Tänk på att lämna en kommentar om hur fina deras headers är så kanske dom får för sig att ge mig något fint...).

Frida Kristin Johnsson
Malin Taflin

Snö

Var tusan kommer all snö ifrån? Och var är den där växthuseffekten som alla "smarta" har skrämt upp jordens människor med så att småbarnen inte ens vågar fisa längre för det bidrar till klimathotet.
Det snöar ju konstant ett tag, så blir det ett kort uppehåll då all snö smälter undan. Och vad händer sedan? Jo, allt upprepas.
Och jag ska nog inte gå ut på en promenad när det slutat snöa och solen lyser, man blir ju bländad.

Nu när jag ändå är inne på I-landsproblem(skicka snön till Afrika om dom svettas, jag bryr mig inte. Vintern är slut nu!) så måste jag säga att jag inte gillar tangentbordet till min bärbara dator. Allt är så kompakt att jag flera gånger trycker på fel tangent och ibland upptäcker jag det inte ens. Så nu innan jag köpt ett nytt tangentbord(Funderar åtminstone på det) så kan ni väl ursäkta mig ifall jag skriver något ni inte kan tyda, eller att det kommit in en bokstav som inte hör hemma i ordet.

Dagens video

Lite sent, eller lite tidigt beroende på hur man ser det. Men hittade två julklipp, ett roligt och ett...hm... annorlunda. Ni får gissa vilket som är vad.
Inställd akupunktur

Efter att ha varit ute en kort stund nu på morgonen känns det som att jag måste förtydliga det jag skrev igår morse.
Jag har inget emot snö. Men just nu är jag less på att dagen oftast börjar med att det snöar och slutar med att asfalten ligger bar igen. Så här kommer väl en bra defination av det:
Jag bryr mig inte ifall det är snö eller asfalt, men det kan väl vara samma hela tiden.

Det blev ingen akupunktur idag. Hade gjort mig klar och stod och väntade på bussen då det vände till i magen och jag gick hem.
Men det blir ändå en behandling den här veckan, fick en ny tid. Imorgon. Klockan halv nio...


Sveriges nya gunstling på kurs


Busshjälp

Ska på min andra akupunkturbehandling av axeln imorgon klockan halv elva. Därför undrar jag om nån av er som läser det har någon koll ifall buss elva fortfarande går från Hemlingby och isåfall vilken tid den går för att jag ska vara nere på stan runt tjugo över tio. Förutsatt att det går en buss från Hemlingby som passar in...

Hälsotips

Nu är man glad(om man inte räknar att RR är hemma, det är aldrig roligt. Försöker tigga till sig min pizza den lilla älgen). Har fått besked om att jag kommer få Office-paketet idag, trevligt. Slipper man sitta och skriva i anteckningar.

Nu har jag börjat se på House igen på dagarna. Och såklart sitter jag och skrattar. Kan inte vara hälsosamt, även fast det sägs att ett skratt förlänger livet. Så ett tips till er där ute som gillar livet och vill leva längre än depphögarna som går med så böjda ryggar att de kliver på fingrarna när de är ute och går så tycker jag att ni ska se på House och Boston Legal. Jag kan iallafall inte se ett avsnitt utan att skratta.

Morgonbloggning

Så vaknar man efter en hyfsat skön sömn, drar upp rullgardinen(tvärtemot vad man gör i Tomas Ledins låt "Inatt är jag din") och vad ser man? Snö. Igen. Bara några månader för sent...
Varför måste det fortsätta snöa. Jag har inget emot snö så länge det kommer rätt tid på året och sedan har vettet att inte dyka upp efter vintermånaderna.

Snön får en inte att vilja gå ut för en promenad. Inte än åtminstone, men jag hinner nog ångra mig.
Under tiden kan jag nog roa mig med att väcka Rubbade Runar som är hemma på grund av halsmandlar i ping-pong-bolls storlek(Rolig kille det, först kritiserar han mig för att jag är djup, sen filosoferar han om sina halsmandlar.... Hycklare).

Parlamentet

Nu har trehundrafemtiosjunde säsongen av Parlamentet börjat. Men jag sitter fortfarande och skrattar åt det. Mig det är fel på?
Måste dock säga att jag är ett stort fan av Betnér. Han har verkligen en fin inställning till allt runtomkring.


Nördvarning numero uno

Nu känner jag mig lite nördig, sitter nämligen och kollar på reprisen av Melodifestivalen. Vilken mupp jag är.
Men men, det är ju bra musik och det är inget bra på teve förrän sju då det är Elaka kocken. Me like.
Och under tiden kan jag lika gärna underhålla mig med att kolla på melofesten, är ju snart Rongedals.

Någon som kan tipsa om någon bra film man kan se ikväll? Tror inte det är nått bra på teve så, ge mig lite idéer folk! Är ni snälla...

Kärlek på ett sätt

Man blir så glad när man kommer hem efter en promenad, och så står Rubbade Runar i köksfönstret och pekar fingret åt en.
Det är kärlek.

Söndagspromenad

Då har jag varit ute på en livsnjutande promenad i en halvtimme. Eller inte, men jag var ute i en halvtimme åtminstone. Middag/sen lunch om en timme, under tiden ska jag sitta i min något nersuttna soffa(som en krater på ena sidan)och se på filmen Serving Sara som går på trean. Aldrig sett den förut men Matthew Perry(Chandler i Vänner) är med så den får åtminstone chansen i en timme eller så.

Över 20 läsare torsdag, fredag och lördag. Mucho trevligto.

Ranking

Då ska jag avsluta bloggandet om Melodifestivalen 2008. Detta genom att ranka låtarna, från bäst till sämst(Poängskala ett till fem).

image90

Rongedal - Just a minute
(Björn Gustafsson - Carina Berg)


image91

Amy Diamond - Thank you
Charlotte Perrelli - Hero
Christer Sjögren - I love Europe
Face-84 - Alla gamla X
Nordman - I lågornas sken


image92

BWO - Lay your love on me
Caracola - Smiling in love
Johnsson & Häggkvist - One love
Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va?
Ola - Love in stereo
Patrik Isaksson & Bandet - Under mitt tunna skinn
Sanna Nielsen - Empty room
Therésè Andersson - When you need me
Velvet - Deja vú


image93

Calaisa - If I could
Daniel Mitsogiannis - Pame
Fronda - Ingen mår så bra som jag
Michael Michailoff - That's love
Sibel - That is where I'll go


image94

Ainbusk - Jag saknar dig ibland
Alexander Schöld - Den första svalan
Andra Generationen - Kebabpizza Slivovitza
Brandur - Lullaby
Eskobar - Hallelujah New World
Frida feat. Headline - Upp o hoppa
Lasse Lindh - Du behöver aldrig mer vara rädd
Mickey Huskic - Izdajice
Niklas Strömstedt - För många ord om kärlek
The Nicole - Razborka
---
Suzzie Tapper - Visst finns mirakel

Melodifestivalen 2008

1. Charlotte Perelli - Hero (224 poäng)
2. Sanna Nielsen - Empty Room (206 poäng)
3. BWO - Lay Your Love On Me (158 poäng)
4. Rongedal - Just A Minute (142 poäng)
5. Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va? (64 poäng)
6. Nordman - I Lågornas Sken (48 poäng)
7. Sibel - That Is Where I'll Go (39 poäng)
8. Amy Diamond - Thank You (36 poäng)
9. Christer Sjögren - I Love Europe (23 poäng)
10. Frida feat Headline - Upp o Hoppa (6 poäng)

Ja, vad säger man...
Först och främst grattis till Charlotte Perrelli som vann. Men vi lär knappast vinna hela europeiska tjottaballongen. Men kan nog bli en trevlig kväll i Bomhus ändå.
Synd att mina favoriter Rongedal inte vann, men det var åtminstone kvällens höjdpunkt. Om man räknar bort lintotten Björn Gustafsson då.

Kvällens mest pinsamma är ju knappast svår att välja ut. Grattis juryn i Malmö. Tolvan åt Sibel kan jag nästan acceptera, men sex poäng åt Frida!!!!!!!!!!! Är ni helt blåst i kokobongen?
Och om ni nu måste skänka henne poäng så kunde ni väl åtminstone gjort det utan kommentaren "Dom kompisröstar i öster och väster så då tänker vi göra det i söder också."
Nä, bort med Skåne som röstningsstation, kan dom inte göra det utan att sympatisera med sina artister så ska inte dom få ha chans att avgöra hela tävlingen. Eller ännu mer radikalt. Skänk dom till Danmark!

MItt tippande då? Gick käpprätt åt helvete. Jag lyckades få ett(1!) rätt. Suzzie Tapper lyckades knåpa ihop tre och Åmot fick även hon tre. (Lustigt nog så ifall jag hade behållit mitt första tips hade jag haft två rätt...)

Det är bra att Sverige återanvänder sina gamla vinnare, först Carola och nu Charlotte Perrelli. Därför kan jag nu som första person avslöja att en av nästa års jokrar kommer att vara Herreys. Och som om det inte var nog så har Christer Björkman lyckats övertala ABBA att ställa upp om två år!

Final Melodifestivalen 2008

Allt bedöms i skala ett till fem.

NU KÖR VI!

Charlotte Perrelli
Show: 4(Svartvitt häftigaste ögonblicket)
Låt: 4,5
Utstrålning/Inlevelse: 4
Totalt: 12,5

Sibel
Show: 1(Rörde hon ens på sig? Inga extrapoäng för Carola-fläktar, jag är hård)
Låt: 2
Utstrålning/Inlevelse: 4
Totalt: 7

Kan Sibel se ut mer som en prinsessa? Presentera henne för  Carl-Philip för tusan.

Rongedal
Show: 5(Åker kana, hoppar, synkdansar med bakgrunden och konfettiregn)
Låt: 5
Utstrålning/Inlevelse:5
Totalt: 15

Linda Bengtzing
Show: 3
Låt: 3
Utstrålning/Inlevelse: 2/5 = 3,5(Hon kan inte få något annat än en femma för inlevelse)
Totalt: 9,5

Christer Sjögren
Show: 4(Håll bara ögonen öppna)
Låt: 4
Utstrålning/Inlevelse: 5
Totalt: 13

Hur fasen betygsätter man Sjögren?

Amy Diamond
Show: 4(It's time for the show)
Låt: 4
Utstrålning/Inlevelse: 5(15 år och äger scenen)
Totalt: 13

Sanna Nielsen
Show: 2
Låt: 4
Utstrålning/Inlevelse: 5
Totalt: 11

Nordman
Show: 3
Låt: 4
Utstrålning/Inlevelse: 4
Totalt: 11

Frida feat. Headline
Show: 2
Låt: 2
Utstrålning/Inlevelse: 4
Totalt: 8

BWO
Show: 4
Låt: 4
Utstrålning/Inlevelse: 4
Totalt: 12

Total tabell:
1. Rongedal 15
2. Christer Sjögren 13
2. Amy Diamond 13
4. Charlotte Perrelli 12,5
5. BWO 12
6. Sanna Nielsen 11
6. Nordman 11
8. Linda Bengtzing 9,5
9. Frida feat. Headline 8
10. Sibel 7


Programledarna:

Kristian Luuk
Show: 5
Utstrålning: 5

Nour
Show: 2
Utstrålning: 1

Björn Gustafsson
Show: 6
Utstrålning: 6

Kina-mat

Då har man ätit kinesmat nu på kvällen. Var lite "udda" då jag var den enda i familjen som inte åt fyra små rätter, utan tog friterad kyckling med sötsur sås. Gott!

Om ungefär en timme drar Melodifestivalen igång för sista gången iår(om man inte räknar repriserna) och jag ska självklart se. Ska nog även blogga "live" som jag gjort de senaste fyra lördagarna. Har inte funderat på hur det ska se ut, har ju redan kommenterat låtarna samt uppträdandena en gång redan så det känns inte som att jag kan göra det igen... Men ska fundera ut något.

Nyheter

Ser inget vidare ut för SAIK...

I dagens aftonblad så har man tagit en artikel från national geographics hur det skulle bli ifall alla människor på jorden plötsligt dog. En av punkterna blir jag lite förvånad över.
Efter 120 dagar:
Desperata hundar i jakt på mat letar sig ut på landsbygden och attackerar till och med elefanter.

Vad tusan är det för landsbygd där elefanter strövar omkring? Hundarna i Sverige skulle få det tungt, här finns inte en enda elefant.

SM-final

Nu ska jag se på SM-finalen i bandy.
HEJA SAIK!

Lördagspromenad

Nu har jag varit ute och gått dagens promenad. Följde med mamma till slöjdmässan på Silvanum. Och det var väl inte så roligt där, tog typ fem minuter att kolla igenom alla bord där det roligaste man kunde köpa var en ful häxa med väldigt stor näsa.
Men jag fick luft åtminstone. Och det tog ju bara ungefär en och en halvtimme att gå. Och under tiden så plockade jag även ett nytt nummer i jakten på 999. Det nummer jag plockade var 249. 

Har två dagar i rad haft nytt besöksrekord på bloggen. Trevligt värre.

Speak n' spell


Tv-kväll

Bra tv-kväll idag må jag säga.
Klockan åtta tar pensionären i mig över(den som sätter sig på pensionärshyllan i bussen)  och jag trycker på ettan på fjärrkontrollen för att se "Så ska det låta". Med Robert Gustafsson kan det väl inte bli något annat än roligt?
Sen när det slutar är det bara att byta kanal till femman har jag för mig att det är där det är filmen "National Treasure" som jag tycker är bra, har på dvd och kommer att passa på att se. Och när den filmen tar slut så kommer jag byta till fyran där det är den underbara serien "Boston Legal". Sedan får man väl se vad som händer. Hitta något nytt att se på(hinner se slutet av Kitchen Nightmares om jag vill) eller hoppa ner i sängen.
Kan bli ett spännande val...

Bloggjobb

Ja, då har även jag börjat göra "design" till bloggar. Och skillnaden mellan mig och de andra mer professionella är att dom tar betalt. Hör och häpna allihop, jag gör något gratis! Men jag bestämmer själv vilka jag gör till...
Här kommer jag lägga upp mina "alster", kommer inte göra ett nytt inlägg för varje design jag gör. Men för att göra det enkelt för er så kommer det här inlägget hamna i en egen kategori så ni lättare kommer åt det.


RUBBADE RUNARS BLOGG (HK)
image89


FRIDAKRISTINJOHNSSONS BLOGG (H)
image96


MMAALINS BLOGG (HK)
image97

REBECCA'Ms BLOGG(HK)
image102

VIKTORIA KARLSSONS BLOGG (HKB)
image103

ERIKS BLOGG (HB)
image108

RUBBADE RUNARS BLOGG (HK)
image109

MMAALINs BLOGG (HK)


EMILYS BLOGG (HK)


GAVVES BLOGG (HK)


LORINAS BLOGG (HK)


SOFIAS BLOGG (H)


Teckenförklaring:
H: Header
K: Kodning
B: Bakgrund

Arbets-EKG

Så har man varit iväg på sjukhuset. Nyss hemkommen och har tagit en dusch, sitter i soffan och ser på Jay Leno/Våra värsta år.

Testet på motionscykeln var väl inte jätteroligt direkt. Först fick jag svara på några frågor innan jag blev uppkopplad till EKG-maskinen. Fick sen sätta mig på cykeln och trampa, skulle hålla mig på en fart runt 60(km/h?) och det gick väl bra. Problemet var bara att allt eftersom blev motståndet högre, men farten skulle vara detsamma. Klarade dock alla tio minuter även fast de sista tre var väldigt jobbiga.

Så fort jag var färdig var det bara att fråga efter en spypåse, men det positiva var iallafall att det inte kom något.
Resultatet av testet? Det är inget fel på hjärtat. Vilket är bra. Men lite dålig ändå.
Har den här veckan gjort två jobbiga test(gastroskopi i tisdags) och har inte fått veta vad det är, utan bara vad det inte är(hjärtat, magsyran).

Har extremt sexiga sugmärken på bröstet just nu. Efter plupparna till EKG-maskinen alltså...

Men men, man ska väl inte klaga...

Jag har placerat min blogg i Gävle på bloggkartan.se

Bussovana

Åkte buss idag för första gången sedan oktober och gjorde direkt ett misstag.
Satta mig vid de första sätena där man sitter mittemot två andra. Eftersom jag så sällan åker buss så hade jag såklart inte koll på att det är pensionärshyllan, så där fick jag sitta tillsammans med tre "fossiler". Tur i oturen så pratade dom iallafall inte med mig utan jag kunde i lugn och ro sitta och och lyssna på min mp3.
Men jag borde ju ha insett att buss 11 som går förbi pensionärshålan Sörby skulle ha fyllts av gamlingar och då borde jag ju ha varit tillräckligt smart för att inse att om jag vill slippa sällskap så borde jag sätta mig långt bak då dom med sina sköra ben knappast kan komma upp i den höga delen av bussen... Men men, man lär sig av sina misstag.

Har nu intagit en konstig men bekväm ställning i soffan och ser på Kustbevakningen. Väntar på att Elaka Kocken ska börja, men det är först om över en timme. Efter det blir det Scrubs*2. Sen blir det godnatt då jag måste upp tidigt imorgon.

TÄVLING: Tippa Melodifestivalen

Någon som vågar utmana mig? De som får fler rätt en mig kan få en hel femma(vid det extremt mirakelresultatet att flera skulle vinna så får de dela på femman).
För att inget fusk ska vara möjligt så är deadline för tippande lördag 19.30. Alla inskickade bidrag efter den tidpunkten får ej delta.

Mitt tips:
1. Rongedal
2. Charlotte Perrelli
3. Sanna Nielsen
4. Amy Diamond
5. BWO 
6.Sibel
7. Nordman
8. Christer Sjögren
9. Linda Bengtzing
10. Frida feat. Headline
(Senast ändrad 14/3 14.03)

"Suzzie Tappers" tips:
1. Charlotte Perelli
2. Rongedal
3. Nordman
4. BWO
5. Sanna Nielsen
6. Linda Bengtzing
7. Sibel
8. Amy Diamond
9. Frida feat. Headline
10. Christer Sjögren
(Senast ändrad 12/3 15.20)

Åmots tips:
1. Charlotte Perelli
2. Sanna Nielsen
3. Rongedal
4. Amy Diamond
5. Sibel
6. Nordman
7. Linda Bengtzing
8. BWO
9. Frida feat. Headline
10. Christer Sjögren
(Senast ändrad 13/3 19.19)

Akupunktur

Nu har jag varit iväg på dagens lilla äventyr. Trodde jag skulle få massage men bidde bara akupunktering(?). Var väl inte jätteskönt att få nålar intryckt men var inte helt fel att ligga på massagebänken med en värmelampa. Hade det inte varit för att tummen domnade så hade jag nog somnat. Men var tvungen att koncentrera mig på att så försiktigt som möjligt byta läge på tummen för rörde jag mig för fort så värkte det. Sensmoralen i sagan är: Om du har nålar intryckta bland muskler och nerver ska du inte röra dig fort.

Har återbesök på tisdag, för så vad som händer då.
Och för er som undrar. Akupunkteringen är inte på grund av magen(inte i detta steg iallafall) utan på grund av domningar i armen.

image88

Efter regn kommer...

Kan börja med att säga att den nya designen troligen är klar nu. Ser ni ingen skillnad mot tidigare så tryck på F5.

Vilket väder. Snö och regn. Samtidigt.
Hoppas det blir bättre tills i eftermiddag, har ingen lust att gå ner till stan i det här vädret.

Har precis vaknat ur min Törnrosa-sömn och sitter och kollar på tv-serien My Family på kanal 9.

Lite lustigt egentligen. Carro säger att jag bara är bitter när jag skriver på bloggen, Åmot säger att jag är gnällig och Rubbade Runar säger att jag är djup...

Strålande tv-kväll

Med start klockan nio.
Nu har jag alternerat mellan LOST och Grey's Anatomy. Hur kan man lägga två bra program samtidigt?
Härnäst blir det South Park på MTV i en timme. Sedan blir det en timme Scrubs med lite zappande till femman där CSI går och TV4+ med MASH.
Och när "spöktimmen" klämtar är det 2½ men följt av How I met your mother.
Sedan får vi se om man lägger sig.
Har inte så mycket planerat imorgon.
Ska på massage klockan tre och även få rostiga spikar intryckt i huden, eller akupunktur som det heter på ett finare sätt.


Desperat hemmafru

Fick ett ryck nyss och började bete mig som en hemmafru.
Först diskade jag, men var inte klädd töntigt med förkläde eller innebandyglasögon(Skratta ni, men så ser lillebror Rubbade Runar ut när han skär lök...). Samtidigt så lånade jag RRs Ipod och stod och diggade. Häftig pryl dom där, får nog skaffa mig en egen när min mp3 ger upp om någon månad; inte alltför starkt batteri på den nu. Men bra musik åtminstone.

Och nu ska jag ta och bädda sängen. Inte nyttigt för mig att vara hemma så här mycket. Blir ju huslig.

Och så missade jag det underbara avsnittet av "Actors Studios" när rösterna bakom karaktärerna i Simpsons var där... måste hitta det klippet på youtube.

Räkmacka

Godmorgon.
Passade på att sova ut idag eftersom att jag inte fick göra det igår, och kommer inte få göra det på fredag heller.
Då ska jag nämligen till sjukhuset igen, men jag tror att jag kommer slippa trädgårdsslangen i halsen då(Är fortfarande öm). Ska göra ett arbetsprov för att testa om det är något skumt med hjärtat. Så dom ska sätta mig på en cykel och så ska jag trampa som en galning... typ. Dom måste vara ute efter att få mig att spy där på sjukhuset. Först kör dom ner en trädgårdsslang och sen ska dom plåga mig på en träningscykel. Vad har jag gjort dom?

Men imorgon blir det lite bekvämt åtminstone. Ska få massage. Och akupunktur. Men massage är skönt åtminstone.

Igår fick ni-vet-inte-vem ni-vet-inte-vad så jag kan avslöja vad det handlar om.
Ni-vet-inte-vem var min pappa som hade namnsdag(Edvin) och fick ni-vet-inte-vad som är första säsongen av I en annan del av Köping.

Nu ska jag ta och äta frukost. Räkmackan som jag bara orkade ta en tugga av igår blir nog bra.

http://www.youtube.com/watch?v=E2e8vlRWwvg
http://www.youtube.com/watch?v=Mo8TYapTOsA&feature=related
Två klipp ni måste se, satt och asgarvade åt dom

Mmm... Semla

Åh, vad jag älskar House!

Rätt bra dag det här, om man bortser från trädgårdsslangen jag fick nerkörd i magen som jag fortfarande har ont i halsen av.
Har nu på kvällningen stoppat i mig en semla... Mmm... Semla...
Och började äta av en räkmacka men fick bara i mig en tugga. Mätt. Och så drack jag ett kallt glas CocaCola(TM) till. Smarrigt.
Nu sitter jag och ser på Top Gear, det enda bilprogram jag följer och som jag kan sitta och skratta åt. Fast nu på sistone har jag skrattat åt det mesta. Symptom på den sjukdom jag har? Borde nog kolla upp det, känns lite knasigt att skratta, eller det mer tjejiga alternativet fnissa, åt det mesta runt omkring mig. 

Gastroskopi

Så har man gjort sin "skådespelardebut". Var inte det roligaste jag gjort i mitt liv direkt. Först sprayade dom xylocain(som används mot kliande myggbett) i halsen och sedan fick jag lugnande medel.
Och sen började det o-roliga. Fick en rund plastbit att ha mellan tänderna och sedan började den snälla läkaren att trycka ner plastslangen. Det var inte trevligt, kände att den rörde sig i halsen, magen.
Jobbigt nog så hittade dom inget, allt var bra. Positivt, men efter att ha haft en plastslang som rotat runt i magen hade jag hoppats på att dom skulle hitta något.
Men hade extremt skoj efter alltihop. Låg och skrattade åt allt i ungefär en halvtimme. Borde bett om att få ta hem några sprutor med det där lugnande medlet. Satan vad jag skrattade!

Så på vägen hem från sjukhuset tog man en sväng in på Flanör och köpte en ost och skinkbaguette. Mycket gott eftersom det var det första jag åt på sju timmar. Och nu när jag kom hem tog jag och åt en tallrik med glass, strössel och kolasås. Mums.

Begåvat inlägg i debatten om Carola. "Många gillar inte Carola bara för att hon är kristen."
Nej, svenska folket röstade på dom andra artisterna för att dom är judar och muslimer...

Jag tippar Melodifestivalen

Ja, nu på lördag så avslutas hela cirkusen. Och tänker man vilka låtar som varit med iår är cirkus ett väldigt passande namn. Innan jag avslöjar hur jag tippat så tänkte jag återge kommentarerna jag gav under artisternas uppträdanden.

Charlotte Perrelli - Hero
Vafan, hon är svartvit!
Globen here we go. Såvida hon inte får en blackout. Den var riktigt bra. Lite mycket discopop, menmen. Eller heter det europop?

Sibel - That is where I'll go

Whitney Houston någon? Vilken gullig prinsessklänning.
Jag har sagt det i fyra veckor och jag säger det än en gång: Bevare mig från ballader i Globen.
Dock är jag rädd att den här kan hamna där.

Rongedahl - Just a minute
Tog endast en minut. Sen gillade jag den. Lätt topp fyra. Kan den rucka bort flickornas favorit från en finalplats?
Scissor Sisters-sound-a-like. Vad gulligt med konfettin i slutet.

Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va

Rihanna-frisyr?
När börjar hon bli sådär hysterisk som hon brukar vara? Aa, där kom det.
Tur att det kom en lite speedad låt nu, det behövdes. Men vad tusan är det för dunk under versen? Jag blir nervös.
Yajks, hon ser ut som Carola. Inte bra... Varför har dansaren förkläde?
Jag tycker hon verkar läskig.

Christer Sjögren - I love Europe
Frågan är vem man skrattar mest åt, honom eller Björn Gustafsson... Kan bli på håret.

Amy Diamond - Thank you 
Var sådär, lillsöt? Och hon har en glugg mellan tänderna, inte märkt det tidigare. Bra låt.

Sanna Nielsen - Empty room
Bevare mig från ballader i Globen!
Kunde lika gärna varit den låt som vinnaren i Idol skulle få sjunga. Men den kommer väl till Andra Chansen. Och får möta Suzzie Tapper. Och vinner förhoppningsvis ifall så är fallet.

Nordman - I lågornas sken

Sarek-start. Bra, jag gillar Sarek.
Hans hals kan inte må bra av att sjunga sådär. Den har låten var ju bra. Men när kommer häxbränningen?
Jäklar vad Sarek det låter när han inte sjunger!
Det är ju en modern poplåt, eller så modern den kan bli när Nordman sjunger. Den här måste hamna topp fyra!

Frida feat. Headline - Upp o hoppa
Bästa farten hittills. Sen är ju frågan hur det svenska folket reagerar på rap i Melodifestivalen. Sen kan hon ju alltid hoppas på Danmark II. Jag tror jag kommer ha minst ett fel på mitt tips, och den här låten har hittat en plats till Kiruna eller Stockholm känns det just nu. Den har mer fart en BWO iallafall.
Tar emot att säga det men den var faktiskt bra.

BWO - Lay your love on me
VIlka kläder Bard har! Ser ut som en flintskallig Shakespeare.
Inte alls den BWO-disco/pop jag förväntat mig. Trodde den skulle vara... bättre...
Nu är inte jag någon musikexpert... men... den saknar liksom kraft.

Mitt tips:
1. Rongedal
2. Charlotte Perrelli
3. Sanna Nielsen
4. Amy Diamond
5. Linda Bengtzing
6. Sibel
7. BWO
8. Christer Sjögren
9. Nordman
10. Frida feat. Headline

Med reservation för ändringar fram till lördag klockan 20.00

Godmorgon

Klockan är nu halv åtta, och såhär tidigt var det länge sedan jag var vaken. Men eftersom att min skådespelardebut äger rum om fem och en halv timme så har jag klivit upp tidigt idag och nyss ätit frukost.
Just nu sitter jag och kollar på Nanny.

Jag vet inte ifall ni-vet-inte-vem har fått ni-vet-inte-vad så jag väntar med att avslöja vem det är som får vad.

Ha en bra dag allihopa!

Godnatt

Har börjat göra om utseendet på den här bloggen nu men den är inte färdig. Ser ni ingen skillnad så tryck på F5 på ert tangentbord.

Klockan börjar bli mycket och jag ska strax gå och lägga mig. Ska nämligen upp och äta frukost imorgon innan klockan åtta då min "skådespelardebut" kräver att jag fastar i minst fem timmar. Och eftersom inspelningen börjar ett får jag äta senast åtta... Jobbigt men sant.

Det är trevligt nu när man går upp på toaletten mitt i natten, man får nämligen sällskap då. Nej, det är ingen människa som sitter där; det är Märta, Rubbade Runars hamster. Har man någon att prata med om man är psykiskt instabil.

Godnatt alla!

Ursäkta röran...

Jag bygger om.

Samtidigt som det är ett spännande avsnitt av CSI på tv. Hur ska det gå?

Ursäkta röran...

Jag bygger om.

Samtidigt som det är ett spännande avsnitt av CSI på tv. Hur ska det gå?

Americas Funniest Homevideos

Sitter och kollar på AFV just nu och jag måste bara säga att vissa av dom som är med i klippen måste vara extremt missanpassande individer. Men man får vara glad att dom bjuder på sig själva.
Synd bara att vissa verkar så uppgjorda...

En liten berättelse

För ungefär ett år sedan satt jag i aulan på Polhemsskolan. Det var nationellt prov i Svenska B, och jag skulle skriva en uppsats om bloggande. Vad jag skrev har jag inte så bra koll, minnet sviker när man blir äldre, men en sak som jag skrev har jag bra koll på: "Jag kommer aldrig blogga, för jag har inget vettigt att säga. Det är bättre att låta dom som verkligen har en åsikt får plats att sprida dom."
Och det löftet höll jag. I några veckor. Sen tyckte jag att jag behövde någon plats att ventilera mina tankar på då det var svårt att få en syl i vädret i skolan. Och när det väl hände så hade jag lite konstiga idéer, minns "Gevär- och svärdincidenten".

Så jag letade upp blogg.se och tänkte registrera mig på det smeknamn jag haft i närmare tre år; Sesse. Men det var upptaget. Av en mupp som på ett år skrivit fyra inlägg. Inom loppet av tjugotvå minuter. Men jag är inte bitter.

Bädda sängen var det ja...

Så jag började fundera på vad jag skulle ha för namn. Ett tag funderade jag på att helt enkelt vända på Sesse och få Esses, men det försvann nästan lika fort som det dök upp. Ingen kallar mig för det.
Så då vände jag till mitt namn istället. sebastiansjoblom.blogg.se. Men det kändes för personligt, och bli personlig med bloggen var aldrig min tanke när jag skulle börja skriva.
Mina tankar gick då mot mina initialer. Anton Sebastian Sjöblom. Det blir ASS... Skulle inte tro det då jag siktar mot den internationella marknaden.
Kanske jag skulle använda den fras jag ofta får höra? Men det är nog bara bonden som skulle komma ihåg adressen sessedindrygajavel.blogg.se.
Men istället för att krångla så valde jag den enkla vägen och lade bara till ett s bakom smeknamnet Sesse och fick Sesses. Inte så stilfullt kanske, men ett palindrom och det måste ge lite plus.

Nu är det fixat.


Måndag åter

Idag är det måndag. Första dagen av veckan, ytterligare fyra till helgen. Om man nu gått i skolan eller jobbat och inte varit sjukskriven.
Fram tills nu har vädret varit riktigt trist så det har varit en inomhusdag... Dvs, jag har bara varit ute för att hämta in posten.
Varför envisas dom med att skicka post till mig från alla universitet/högskolor?

Var även duktig och lagade lunch idag. Kokt potatis och torsk med grönsakstäcke. Såg väl sådär lagom spyigt ut men var faktiskt gott. Och självklart blev det House under tiden.

Jag skulle inte vilja vara i Nicklas Bäckströms kläder efter målet han gjorde igår...

Nu ska jag bädda sängen så inte pappa ser att den är obäddad när han kommer hem om någon timme.


Sent med kocken

Klockan börjar bli sen och jag ska snart lägga mig.
Ska bara se klart på "Elaka kocken" först. Är riktigt roligt, okej att han svär större delen av tiden men det är berättigat. Det är inte lika roligt den här säsongen som den som visas på femman nu där han är i USA. Kockarna där är ju galna, kan ju inte ta kritik!
Lustigt nu att han ligger och ojar sig på golvet. Trodde man inte om den "hårdingen".

Förkylningen har börjat ge med sig nu också. Så det ser ut som att jag kan bli "filmstjärna" på tisdag. Wi-ho...

I en annan del av Köping

Typiskt!
När jag väl börjar gilla Köping så är det slut! Just my luck.
Klart, finns ju fler sätt att se det på... Men det är inte samma sak.

Tobbe är ju klockrent bäst. Men hans kompis Björn var det inga större fel på heller.
Mats och Linda har hittat varandra; och jag blir avundsjuk. Varför hittar inte jag nån? (Inga kommentarer från dig Jasmina. Tack på förhand)

image79
(Bild från www.google.se; sökord: annan del av köping)

Småhålor

Nyligen hemkommen från Skitskär där "mina små adepter" vann semifinalen med 4-2. Bra gjort.
Var faktiskt rätt spännade.
Med tjugo sekunder kvar missade röda en straff, konstigt dömd må jag säga. Inte det faktum att det blev straff, den var klockren. Men jag trodde inte att det var avvaktande avblåsning vid straff. Och jag trodde att det skulle bli utvisning på blå eftersom det inte blev mål på straffen. Men men... Domarna dömer som dom vill...
Johan var dock lite divig efter slutsignalen och ville inte ge mig sin klubba.

Moget av Patric Ekwall att kritisera Brynäs. Man ska inte sparka på folk som redan ligger!

Lukas Moodysson ska spela in en film i Gästrikland. Titeln är inte klar men det ryktas om "Fucking Åmot". 

Nu är jag mest sugen på att bli frisk så jag kan börja spela igen. Har inte spelat sedan Regionsmästerskapen i Falun den 27e januari.

Nu är det dags för En annan del av Köping.
Too-del-oo allihopa.

Det är vad som krävs

Nu har Sesse varit duktig, han har nämligen varit ute på en promenad. Han blev lite andfådd, men stolt är han åtminstone. Inte ofta han tar initiativ och går ut.

Jag måste vara lite konstig när det gäller att börja gilla program på tv. Filip & Fredrik och En annan del av Köping är ju två succéer som går på tv, men det har inte varit några favoriter för mig, tills för inte så länge sedan.
Filip & Fredrik började jag gilla efter deras deltagande i På spåret där dom påminde väldigt mycket om Piff & Puff.
En annan del av Köping var det inte förrän förra veckan som jag började tycka om det programmet. Rubbade Runar och Simon hade ju som jag skrivit om tidigare uppesittarkväll när de kom från träningen. Innan dom stängde in sig på RR's rum hade dom dock en liten uppvisning av hur lik dom kunde vara personerna i Köping. Vad jag skrattade! RR's Tobbe är väldigt lik... Men Simons Linda Hammar-skratt-a-like-hur-hon-gapar tar nog priset!
Så nu gillar jag det också.

Ikväll efter middagen ska jag ut till Skutskär. DM i innebandy för pojkar födda 1994 och GGIK-derby i semifinalen. GGIK Blå(där jag hjälpt till tidigare under säsongen, måste vara min förtjänst att dom gått så långt) möter GGIK Röd. Mycket spännande!

Läst runt på en del bloggar, och en sak har jag kommit fram till. Ingen tycker det var synd att Carola inte gick vidare. Det gör inte jag heller, jag tycker bara synd om Andreas.

Har köpt ni-vet-inte-vad till ni-vet-inte-vem som han/hon kommer få på tisdag. Bara så ni vet...
Namn kan komma att avslöjas senare.Andra Chansen Melodifestivalen

image64

Nu åker vi! Till Lappland!

Kvartsfinal 1
image65
Stiligare kläder på E-Typen idag. Men den andra ser fortfarande ut som en sönderriven läder duk... med pungskydd.
En av dom sjöng fel!!! Dom sjöng olika!!!
Kom igen nu, lite smällare tack.
Jag gillar fortfarande inte den här låten, för mesig. Lite bättre i slutet, men det är två och en halv minut dit.

image66
Naw, vilken söt klänning. Det är ungefär såhär det låter i Disney-filmer när hjälten har drabbats av kärlek...
Var det något mer? Jag har för mig att det är något mer jag har att säga...
Och där kom Carola-fläkten.
Nu minns jag! Bevare mig från ballader i Globen.
Varför ser alla som sjunger ballader ut som att dom håller på att göra i byxan när dom ska ta i?

Min gissning: Sibel
Min dröm: E-Type & The Poodles

Kvartsfinal 2
image67
Okej, ett han är skåning! Me not like. Han kopierar John Farnham lite väl mycket. Me not like.
Men det är trots allt en bra låt. Fast han gapar mycket.. Ni killar som läser det här; håll i alla tjejer som finns i er närhet! Annars går inte Caracola vidare!

image68
Ögongodis. I grönt...
Oaa-oapadoa!
Väldigt banal refräng, men va tusan. Känns som att jag inte är objektiv just nu...
Går Caracola vidare kan vi få två bidrag med Gävle-anknytning i final; Så gävlebor. Rösta!

Min gissning: Ola
Min önskning: Caracola

Kvartsfinal 3
image69
Carola skriker inte!
Den känns bättre än när de uppträdde i deltävlingen iallafall.
Vet tametusan inte vad jag ska skriva, den är inte bra; heller inte dålig.

image70
Kör Sarek 2!
Bäst hittills. Har svenska folket röstat "rätt" borde den här gå vidare.
Nordman(Håkan Hemlin) ser ut som en rysk officerare/präst under tiden då Ryssland styrdes av en tsar. Och i ansiktet ser han ut som en Bond-skurk.
Hoppas häxan får brinna igen.

Min gissning: Nordman
Min önskning: Nordman

För i helvete, låt inte Carola prata!

Kvartsfinal 4
image71
Tänk att få höra något så udda som opera i melodifestivalen. Och vad som är ännu mer udda är att jag hoppas att den går vidare.
Den här veckan hör man åtminstone vad det är hon sjunger. Till och med när hon opera-sjunger.
Fast "troschocken" är inget i jämförelse med Mat-Tina i Let's Dance.

image72
Sluta fjäska Amy!
Hade det inte varit för att jag har en ny dator(och att det tar sån förbaskad tid att få ut en ny från inwarehouse om något händer) så hade jag vid det här laget dunkat huvudet i tangentbordet. Men tror jag stoppar huvudet under kudden så jag slipper se eländet, och stänger av ljudet för att slippa höra eländet.

Min gissning: Therésè Andersson
Min önskning: Therésè Andersson


Semifinal 1
image73

image74
Alla killar, lyssna noga nu. Släpp fram alla tjejer i er närhet till telefonerna! Annars får dom svårt att rösta på Ola och då måste ni lyssna på två ballader nästa vecka. Capsiche?

Min gissning: Ola
Min önskning: Ola

Semifinal 2
image75

image76
Skulle Tapper ta sig till final så kommer jag personligen under resten av min levnadstid söka efter de som röstade på henne och dunka in lite vett i skallen på dom!
Med lite snällare ord; Nordman JA! Tapper BLÄ!

Min gissning: Nordman
Min önskning: Nordman


Till final
image77
image78

1+1=2 (Enkel kosmetisk matematik)

image63

Rihanna + Mika - Grace Kelly = Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va

(Bild från www.google.se; sökord: Rihanna; Mika Grace Kelly; Linda Bengtzing)

Promenadhistorier

I tisdags var jag ute på en promenad(då jag upptäckte stället inne på ICA Söder som jag jobbat med). På väg från Hehmlingby så märkte jag att det stod ovanligt mycket folk och bara kollade på Max hamburgarrestaurang, men det var inget jag brydde mig om.
På väg hem så frågade mamma ifall jag sett att det brunnit på Max. Då började alla pusselbitar falla på plats. Alla som stod och pekade måste ha gjort det för att de såg att de brunnit, de orangea skyltarna med "Stäng på grund av brand" och det faktum att det var väldigt sotigt inne på restaurangen.

Sen till dagens händelse.
Jag och Rubbade Runar var på väg till OKQ8 vid mitt gamla utbildningssäte(Polhem för er som inte förstår mitt försök att göra om skola till ett mer klassfullt ord). När vi kom till Max(allt verkar utspelas där) så kommer det fram en gammal tant.
"Vart ska ni?" frågar hon, med en lite skröplig röst.
"Söder", svarade RR.
"Har ni telefon?"
"Nej", svarade vi båda samtidigt.
"Kan ni hjälpa mig över vägen?"
Och sen... utan att någon av oss är beredd på det så kopplar hon armkrok med mig(hon frågade faktiskt, men detta EFTER att hon kopplat armkrok).
Så vi går, hon i min arm... Jag ville springa... Men efter bara någon meter så släpper hon, mumlar något om att få skjuts av någon som tankar bilen på Jet-macken, och går sakta ditåt.
Jag och RR? Vi skyndar därifrån.


Early breakfast

En underbar känsla att vakna och vara helt täppt i näsan, inte den minsta lilla syrepuff kommer igenom. Ännu underbarare är det när man är för trött för att komma på det och få lite brist på syre... Men jag var igång med munandningen rätt snabbt.

Idag ska jag fortsätta med mina någorlunda konstiga vanor. Nu när jag varit hemma på dagarna har jaga fastnat framför "nya" serier som går på tv, bara för att ha något att se på(På morgon/vid lunch är det mest dom där korkade frågespelen och trista talkshower, bara Jay Leno som går att se på).
Just nu håller Star Trek på, snart är det dags för Stargate SG-1 som tydligen ska vara någon sorts klassiker(satt faktiskt och smålog lite igår när jag såg det) och efter det blir det troligen Smallville. Sci-Fi-maraton på TV6 det vill säga.
Men ska nog göra iordning någon macka först. Blir första gången på några dagar som jag äter frukost tidigt.

Fantastic one

Absolut fantastiskt.
Var ute på en promenad i måndags och gick då in på ICA Söder. Vid gaveln av en hylla står ett kartongställ för nötter från OLW. Inte så fantastiskt tycker ni nog. Men jag kände igen stället... För jag hade jobbat med den under tiden jag jobbat. Rensat skyltarna så dom inte sitter ihop flera stycken i ett stort ark; packat ner ställen från limningsmaskinen och lagt dom i en låda. Första gången jag ser något jag jobbat med ute i en affär(och med tanke på att det mesta andra jag jobbade med var sminkställ så är det nog det enda jag kommer se).
Så vill ni se ett fint arbete, gå in där.

Kass bild, jag vet. Men kameran på min mobil är inte bättre...

http://www.rowlingfanclub.se/?page=1&ID=2746
Häftigt!
Man kanske skulle anmäla sig för skojs skull. Kan väl inte vara alltför svårt egentligen, facit borde ju finnas i böckerna. Frågan är ju vad man har för nytta av det.
"Hej, jag söker jobbet som VD här."
"Vad har du för kvalifikationer?"
"Jag har läst en kurs på högskolan om Harry Potter."
"Jobbet är ditt!"


Nineteen, or?

Är jag verkligen nitton?
Börjar tveka lite eftersom att jag tycker På spåret är intressant att se på. Och nu sitter jag och äter lunch samtidigt som jag skrattar åt Så ska det låta... Får jämna ut det med att se på Alla älskar Kalle tror jag.

Tog det femtiotvå omgångar för Brynäs att inse att man gjorde fel?

Inte nog med att man är sjukskriven för magen. Nu har jag blivit sjuk också... Blir bara skojigare och skojigare det här. Tur man har House. Klar med första säsongen nu, bara lite extramaterial kvar att se på, sedan börja kolla på andra säsongen.

Det var en gång en Amerikan,en Turk och en svensk som satt i en båt. Plötsligt började Turken hälla sprit i vattnet.
 -Varför gör du så där?? frågade svensken och Amerikanen samtidigt.
 -Vi har gott om sånt där jag bor,svarade Turken.
Sedan började Amerikanen kasta pengar i vattnet.
 -Varför gör du så där?? frågade svensken och Turken samtidigt..
- Vi har gott om sånt där jag bor,svarade Amerikanen.

Sedan kastade svensken i Turken i vattnet.
 -Varför gjorde du så där?? frågade Amerikanen.
 -Vi har gott om såna där jag bor,svarade svensken...


Som ni kanske märker har jag gjort en mindre ändring i designen, kände att jag var tvungen att göra någon nytta när jag var hemma och hade ingen större lust att städa rummet en tisdag...


This is me then

Jag har länge tänkt att jag skulle presentera mig för er få som läser min underbara blogg. Har börjat några gånger men aldrig riktigt vetat vad jag skulle berätta. Och när jag väl haft ideér har det blivit hemskt oseriöst(vilket inte är så konstigt när jag skriver). I alla fall, jag hittade den här... prylen kan vi kalla det och tänkte att det vore ett smart så. Så; Enjoy.

Personligt:

1. vad heter du? Anton Sebastian Sjöblom
2. Vad skulle du vilja heta om du själv fick välja? Brad Pitt verkar funka rätt bra.  
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Donovan
4. Vilket stjärntecken är du? Tvilling
5. Vilken årgång är du? 1988
6. Var bor du? Hemlingby
7. Bott utomlands? Inte än
8. Flyttat antal gånger? En gång
9. Vart skulle du vilja bo? Öland
10. Vilken skolklass? Skolat färdigt för ett tag
11. Vad vill du bli när du blir äldre? Rik.
12. Har du några syskon? Tyvärr, en lillebror

13. Är du morgon pigg eller morgon trött? Morgontrött


Utseende:

1. Hur lång är du?
1,74 m
2. Hårfärg? Gråblond... typ
3. Ögonfärg? Blågröna(Grönblåa?)
4. Mest nöjd med dig själv? Effektiva långfingrar
5. Minst nöjd med? Fötterna, bara problem. Håret, bara problem.
6. Skostorlek? 41-42
7. Glasögon? Ibland; linser ibland; halvblind ibland
8. Piercingar/tatueringar? Nej
9. Klädstil? Inte moderiktigt iallafall
10. Bryr du dig mycket om ditt utseende? Är man så snygg som jag är så behövs det inte
   

Favoriter:

1. Film? 
Sagan om Ringen 
2. Musikstil? Schlager
3. Årstid? Sommar
4. mat/dryck? Grillad lax med romsås/kall coca cola
5. Bok? Hon går genom tavlan, ut ur bilden
6. Färg? Blå
7. Parfym? Öh... Flaskan är blå med grå ränder och ser ut som en manskropp.
8. Tv program? House
9. Skolämne? Webbdesign
10. Sysselsättning? Innebandy


Blandat:

1. Vad heter din farmor?
Gun-Britt
2. Vad har du i din ..
a) Jackficka?
Pengar, kvitton, rollopapper
b) Skolväska? "Träskedar" från skolkafeterian, två innebandybollar, diskett
c) Handväska? Har ingen handväska...
3. Vad är du beroende av? Godis
4. Vilket land kommer du ifrån? Sverige
5. Vad tror du på? Gud... Haha, den var bra... Mig själv
6. Vad köpte du senast? Pastasallad med räkor från Statoil
7. Har du några Husdjur? Lillebror
8. Vad bor du i? Radhus
9. Är du arg på någon just nu? Nej
10. Vad lyssnade du på för låt senast? Face-84  - Alla gamla X

10 saker om mig:

1. Är du singel?
Jo
2. Är du lycklig? Ja
3. Är du utråkad? Ja
4. Är du irriterad? Nej
5. Är du italienare? No
6. Är du gravid? Rätt så omöjligt... Så svarar nej
7. Är du full? Nej
8. Är du cool? You know I'm ;D
9. Är dina föräldrar gifta? Nej
10. Är du kissnödig? Nej


10 saker om ditt kärleksliv:

1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? 
Nej
2. Har du någonsin blivit sårad? Nej
3. Har du någonsing tänkt på en tjek nästan en hel natt så du inte kunnat sova? Nej
4. Har du tyckt om en tjej utan att berätta det för henne? Ja
5. har du kysst någon inom de senaste 3 veckorna? Nej
6. Har du haft en hemlig beundrare? Jag tror det
7. Är du kär? Nej
8. Är det viktigt hur den du är tsm med ser ut? Utsidan får en intresserad, insidan håller en kvar
9.Vill du gifta dig i framtiden? Njae, blir så dyrt att skilja sig
10. Vill du ha barn? Ja


10 saker med 2 alternativ


1. Kärlek eller lust?
Kärlek
2. Hår eller ögon? Ögon
3. Katt eller hund? Katt, dom klarar sig själva 
4. Få bästa vänner eller många "vanliga" vänner? Få bästa vänner
5. Tv eller internet? Båda
6. Cola eller fjanta? Cola
7. Vild utekväll eller mysig hemmakväll? Mysig hemmakväll
8. Pengar eller lycka? I want money, money
9. Dag eller natt? Dag
10.MSN eller mobil? MSN


10 saker "har du någonsin"?

1. Varit tsm med någon du inte varit kär i?
Nej
2. Brutit ett ben? Ja
3. Gjort nått du ångrat? Nja
4. Ljugit för någon du tycker om? Ja
5. Ätit en hel tårta? Inte än, men livet är långt
6. Gjort bort dig offentligt? Inte vad jag kan minnas
7. Velat bli tsm med ditt ex igen? Nej
8. Gråtit när ett husdjur dog? Nej
9. Velat försvinna? Njae
10. Kysst en helt främmande person? Nej

Second Chance, Melodifestivalen

Mitt tips:

Kvartsfinal:
E-Type & Poodles - Sibel
Discorock mot Disneyballad. Då jag predikat i fyra veckor om "Bevare mig från ballader i Globen" så faller min röst på puderlockarna.(Menar pudelrockarna med puderlockarna lät skojigt så jag lämnade det).

Ola - Caracola
Tjejernas favorit mot killarnas favorit. Ögongodis för båda sorter. John Farnham goes Skottland mot Hanson-Mbop. Jag vill ha Caracola vidare, men något inom mig säger att tjejer röstar mer än killar.

Johnson & Häggkvist - Nordman
Gud mot djävulen. Skulle inte "Gud" gå vidare vore det en stor skräll och jag tror att om Carola bara slutar skrika så kommer duon lämna djävulen putsandes sin röda bak efter att ha fått en så stor spark i baken att han kommer lämna köldhålan Kiruna med svansen mellan benen.

Therésè Andersson - Suzzie Tapper
Opera mot Parkinson. Av två onda ting röstar jag på operan.

Semifinal:
E-Type & The Poodles - Ola
Har tjejerna pengar kvar att ringa för? Olas poplåt är bättre än en svag låt av E-Type men samtidigt så har han ett maffigare och mer explosivt framträdande.

Johnson & Häggkvist - Therésè Andersson
Håll i dig Therésè. Carola tar fram fläkten och blåser dig av scenen medan hon och Andreas står kvar och jublar över en plats i Globen och en eventuell biljett till Belgrad(Fast vem fan vill åka dit? Liksom...)

Witchhunt

Var är det för inkompetenta åsnor som sitter på Gästriklands Innebandyförbund? Anti-godisare hela bunten?

Reglerna för division fyra säger att ett reservlag som vi är max får använda två utespelare och en målvakt som deltog i huvudföreningens senaste match(d.v.s a-laget).
Förra veckan fick vi veta att vi blivit anmälda för att ha brytit mot just den regeln. I matchen mot Marma(som jag antar var dom som anmälde) hade vi använt fyra spelare som tillhör a-laget. Tävlingskommiten hade även bifogat två matchprogram, ett från vår match och ett från a-lagets match där man kryssat för dom fyra spelare det handlade om. Vad dom varit mindre uppmärksamma på var att vår match spelades den 16/2 medan a-laget spelade sin den 17/2...
Sen fixade man fram ett matchprotokoll från a-lagets match veckan innan för även där stod dom fyra namnen med. Problemet för förbundet då var bara att en av Marmas ledare även är ledare för Gästrikelaget. Två av dom som vi ansetts ha använt var samma tid som a-laget spelade match på distriktslags träning.
Antagligen var väl förbundet lite väl snabba när dom såg att det var GGIK som var det "felande" laget och skickade därför ut anmälan direkt för att kunna bestraffa så mycket som möjligt...

Sedan slipper Marma betala avgiften för att Tävlingskommiten har kommit fram till att det är Årstas fel då dom inte tog bort de spelare som inte var med ur matchprotokollet på nätet(IDA).
För det kan väl inte vara för att frun till en av ledarna i Marma är med i Tävlingskommiten som dom slipper betala? Och det kan väl inte vara för att det är en annan klubb än GGIK som misslyckas med en anmälan? För GGIK skulle väl inte behöva betala i samma läge? Eller?

Man-s-crown

Snart drar spektaklet igång, direkt från Telenor Arena(Vilket nördigt namn), Karlskrona.

Magnus Carlsson är väl inte tillbaka? Han ljög bara va?

Niklas Strömstedt - För många ord om kärlek
Snygg kavaj... NOT.
Den var inte så hemsk som jag trodde innan. Men det låter mycket GES om den. Och den är inte speciellt bra, men jag klagar inte. Är nämligen tvungen att gå på toa och missar ju knappast något om jag går nu. Tjillevipp.
Svensktoppen om några veckor?

Calaisa - If I could
Vann med Luuk, vinner dom resten?
Besviken jag är. Hade hoppas på något snabbare. Ändå tycker jag att den är bra, beror det på att jag gillar det dom gjort tidigare? Tror tyvärr att dom inte kommer gå vidare.
Ändå säger jag: HEJA CALAISA!

Daniel Mitsogiannis - Pame

Vänta nu. Var det han som sjöng på demon till "Cara Mia"? Det kan man ju inte tro... För den här låten påminner ju inte om den heller. Dom gjorde rätt som valde Mums-Mums förra året, för den här Pame-grabben har ju utstrålning som en skosula. Till och med koreografin påminner om Cara Mia. Mindervärdeskomplex? Sjukligt farlig idoldyrkan?

Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va

Rihanna-frisyr?
När börjar hon bli sådär hysterisk som hon brukar vara? Aa, där kom det.
Tur att det kom en lite speedad låt nu, det behövdes. Men vad tusan är det för dunk under versen? Jag blir nervös.
Yajks, hon ser ut som Carola. Inte bra... Varför har dansaren förkläde?
Jag tycker hon verkar läskig.

Jag ser en röd bil.

Nordman - I lågornas sken

Sarek-start. Bra, jag gillar Sarek.
Hans hals kan inte må bra av att sjunga sådär. Den har låten var ju bra. Men när kommer häxbränningen?
Jäklar vad Sarek det låter när han inte sjunger!
Det är ju en modern poplåt, eller så modern den kan bli när Nordman sjunger. Den här måste hamna topp fyra!

Sibel låter som Filippa Bark när hon pratar.

Sibel - That is where I'll go

Whitney Houston någon? Vilken gullig prinsessklänning.
Jag har sagt det i fyra veckor och jag säger det än en gång: Bevare mig från ballader i Globen.
Dock är jag rädd att den här kan hamna där.

Fronda - Ingen mår så bra som jag

Han får knappast röster av äldre. Dom hänger knappast med i tempot han sjunger. Hans hopp får stå till yngre gangstah-wannabees som tycker det här är Eminem-klass.
Vilken jävla ecstasy-låt. (Man blir uppspeedad av ecstasy va?) Snyggt namn.

Charlotte Perrelli - Hero
Vafan, hon är svartvit!
Globen here we go. Såvida hon inte får en blackout. Den var riktigt bra. Lite mycket discopop, menmen. Eller heter det europop?

Vad nöjd Björn Gustafsson verkar med glöggen i handen.

Vilka fem går vidare till nästa omgång då? Mitt tips: Linda Bengtzing, Nordman, Sibel, Sebastian Fronda och Charlotte Perrelli. Men jag hoppas fortfarande på Calaisa.

CALAISA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu är frågan ifall dom lyckas peta undan Sibel från den fjärde platsen... Bengtzing och Perrelli är väl självklara att gå vidare. Nordman var bra och borde gå vidare. Sedan står det mellan Dixie Chicks och Whitney Houston.

Wet-t-shirt contest.

Och nu sitter alla tjejer hemma och håller på att svimma... (Lite likt Robert Gustafssons karaktär med illern Göran).Bengtzing till final. Var väl knappast någon större chock för någon därute. Den börjar lite som Mikas Grace Kelly. Tänk på det när ni hör dom.
Nu blir det spännande.
Nordman mot Carola, han är körd...
Då blir det inget mer för Calaisa. Synd.
Perrelli till final. Vinner hon? Njae... Svårt att säga, hemskt jämn men usel kvalitet på årets låter.

RSS 2.0