Tv-spel i sommarsol

Det här har varit en väldigt skön dag. Än så länge.
Åt nyss lunch, klockan fem. Blir lätt lite konstiga tider när mamma och pappa inte är hemma och matar en. Egna initiativ i sommarvärmen är inte så lätt.
Mr Rönngren kom hit en stund och han, jag och Rubbade Runar spelade FIFA08 på Playstation 2(Vi hade flytttat teven så vi kunde sitta ute på altan och spela. Skönt). Turneringen körde vi. Jag som Brasilien, Mr R som Italien och RR som England.
Gick inget vidare för mig må jag säga. Första matchen mot Mr R ägde jag 85 minuter av matchen. Resultatet blev 1-1! Buffon matchens lirare... Suck.
Andra matchen mötte jag RRs England. Efter första halvlek låg jag under med 2-0 som jag hämtade ikapp tog ledningen med 3-2 när det var cirka 15 minuter kvar efter ett kanonskott av Gilberto. Men ledningen höll inte hela matchen. Med fem minuter kvar kvitterar han efter att jag inte rensat iväg en hörna ordentligt.
Tredje matchen mot Nya Zeeland simlueras jag till en 6-0 vinst.
Mr R ska sen iväg och äta så min match mot honom simuleras även den. Förlust 3-1!
Så näst sista matchen måste jag vinna mot RR för att ha chans att vinna hela turneringen. Men det blir bara 1-1 och trots vinst i sista matchen mot Nya Zeeland kommer jag bara trea.

England 14p
Italien 10p
Brasilien 9p
Nya Zeeland 0p

Nu ska jag ta en dusch och sen sticka ut på en cykeltur. Så ni som går på cykelbanan, känn er varnade. Jag svänger inte.

Sex and the City: The moive trailer


Sex and the City: The moive trailer

Kommer jag se den? Hell no.

Sen morgon med fotboll

Godmorgon bloggen. Klockan tolv minuter över ett... Hehe.
Sov till tolv idag men har ändå varit rätt så aktiv. Varit ute och spelat fotboll med Rubbade Runar. Eller snarare, han har spelat fotboll och jag har stått i mål. Det är faktiskt rätt bra fysiskt sett att stå i mål när det är han som skjuter, för man får springa mycket för att hämta bollarna.

Sitter just nu och försöker ställa in kanalerna på teven. Inte nog med att det som vanligt när man kör auto-installation att kanalerna hamnar helt fel i kanallistan, den misslyckades även med att hitta femman och sexan. Aja, är väl dumt att klaga.

Och ikväll ska jag nog göra två saker. Se på film och gömma mig inne på toaletten från Rubbade Runar, Mr Rönngren och Lill-Lillemor. Wish me luck!

Summering av min tjugonde födelsedag

Då är min födelsedag snart slut. Just nu är jag 20 år, 5 timmar och 8 minuter gammal(23.50).
Det har varit en bra födelsedag, bra väder, bra presenter. Och så har det varit roligt. Mycke skratt!
Ätit smörgåstårta(blev mycket över, vad ska jag äta till lunch imorgon... Och troligen middag oxå), kladdkaka och godis.

Vad fick jag:
Svensk vikinghjälm av tyg, från Rubbade Runar.
T-shirt Emilio.
Platt-teve 26".
Tre tavlor av Lasse Åberg.
Presentkort 300kr IKEA.
Presentkort  200kr Stadium.
Presentkort 300kr Brixx.
500 kronor kontanter.
Ölglas.
3 golfbollar.
Pay and playgolf-runda.
Godis.
Inträdesbiljett Swedbankdagen i Furuvik.

På något sätt känns det som att temat var "Sesse ska snart flytta hemifrån".
Allt som allt, en mycket bra födelsedag.
Sitter just nu och fipplar med teven. Stor fjärrkontroll! Lite störande just nu, hittar inte alla kanaler. Suck.
Godispåsen kommer nog inte vara kvar många dagar.


Rutin är viktigt

Rutin kommer med åldern.Sesse - Vinster: 4
Lill-Lillemor - Vinster: 0

Who's da man?

Klicka er in på hennes blogg och reta henne för att hon förlorade ;) Eller trösta henne ifall ni är trevliga. Jag tycker ni ska reta (6)

The Incredible Hulk trailer


Ny design :)

Sådär, nu ska den nya designen vara färdig. Ser ni ingen skillnad mot tidigare så tryck på F5(Inte F och 5 utan F5).

Skulle det vara så att ni upptäcker något som ser konstigt ut så hör av er så att jag kan fixa till det.

Hipp Hipp HurraFyller 20 år idag. Lämnar de tunga åren bakom mig.(Ton-åren, morgonhumor ni vet)
Kommer få problem nästa år, har bara tio fingrar och tio tår.

Arbete pågår

Har sagt att jag idag ska sätta ut min nya design och jag kommer hålla vad jag lovat.
Så under dagen kan det hända att bloggen ser lite "hej kom och hjälp mig" ut, men ni kan väl ha överseende med det för idag?

Dagens videoLegolas - They're taking the Hobbits to Isengard

Poesi på cykeltur

För att få lite mer finkultur på min blogg så börjar jag nu med en sommardikt.
Den är skriven av den svenska poeten Hjalle O'Heavy. Jag vet, det verkar lite irländskt på namnet, men han är från Sverige.

För man ser tuttar, tuttar, tuttar överallt
Hoppas att det aldrig någonsin mera blir kallt
Ni ska veta att jag hela vintern svalltVarit ute och cyklat en sväng idag. Och städat rummet! Men där hände inget spännande så det behöver ni bara berömma mig för att jag gjort.
För att komma till det spännande som hände när jag var ute och cyklade.
Efter att ha cyklat runt Boulognern och Stadsträdgården(gränsen går vid Strömdalsbron) så kom jag in i stan. Utanför Nian stod en polisbil. På bortre sidan av bilen stod två poliser och försökte lyfta in en tjock, halvnaken(t-shirt och väldigt små kalsonger) och antagligen fullpackad man. Och tio meter därifrån satt en dagisgrupp och skrattade. Inte åt honom tror jag.
Och utanför Polhemsskolan var jag nära att köra på en pedestrant. Inte mitt fel om det hänt. Hon gick rätt ut i cykelbanan när jag kom cyklandes. Hennes kompis frågade "Kiiim, vad gör du?" Och vad svarar hon? "Han kunde ha svängt!" och lät spydig och kaxig.

CYKELBANA! HUR SVÅRT KAN DET VARA?

Till och med Rubbade Runar vet vad en cykelbana är.


Besöksrekord, desperat med fjärrkontrollsproblem

Nytt besöksrekord på bloggen igår. 55. Inte mycket egentligen. Fick höra att det var en fjortondel av en annan jag känner bloggs besökande. Men jag klagar inte.

Lite jobbigt nu på morgonen. Det är en kanal som visar något vettigt före elva, och det är sexan. Vad händer? Myrornas krig i tio minuter. Inte så länge kan tyckas, men när de andra alternativen att se på är nyhetsmorgon, tv-shop eller vakna med the voice blir man lätt desperat.

Jag kom på ytterligare "tekniska problem" som jag har.
Fjärrkontrollen till teven är mysko, och har varit det länge. Den har en förmåga att när man trycker på valfri knapp så stängs teven av. Och det är ju jättebra. (Fjortisvarning) NOT!
Och fjärrkontrollen till dvdn har börjat krångla. Förhoppningsvis så är det bara batteriet som är på väg att dö ut. Får hoppas att jag får batterier imorgon.


Tekniska problem

Har lite smått tekniska problem kan man väl säga.

Jag har en tv som börjar bli gammal. I det övre högra hörnet blir allt lila. I det nedre högra hörnet blir allt orange.
Min mobiltelefon börjar även den bli lite sliten. Glapp i uttaget vilket gör att den inte alltid vill laddas...
Och slutligen, min mp3-spelare. Den har ett batteri som bara får kortare och kortare tid den klarar sig mellan laddningarna... Ser lovande ut.

Dagens videoAni Lorak - Shady Lady

Störd cykeltur

Åh, vad jag är less på Rubbade Runar just nu.
Jag var på väg ner till Boulognern och var vid Hemköp då det plingar till i fickan. SMS från RR. Han vill något jätteviktigt och att jag ska ringa honom. Skickar sms att jag inte är hemma.
Hinner till änglarna innan jag får nästa sms: Vart är du då?
Svarar att jag är i Boulognern. Får ett nytt sms att jag måste åka hem.
Sen börjar I love Europe spelas och när jag svarar är det mamma som ringer. Som säger att RR behöver ett skolarbete. Som ligger på datorn hemma. Som han inte mailat till skolan. Så jag måste åka hem. Jippi.

Gjorde det iallafall, och fick ett tack.
Och cyklade sen ner till Boulognern igen och gick runt där en stund. Det är väldigt fint må jag säga.


Andra dagen i joggingspåret

Har även idag dag varit ute och joggat på morgonen. Gick bättre den här dagen.
12:32:48. Minuter:Sekunder:Hundradelar. Inte Timmar:Minuter:Sekunder eller något annat Lill-Lillemor...
Det var en förbättring med tre och en halv minut ungefär.

Den tiden skulle faktiskt vara världsrekord. På 5000 meter...

Känns bra att ha träningsvärk i benen. Efter att ha halvjoggat två kilomter igår. Toppform? Nä.


Tisdagskväll utan doktorn

Ja, det är inget House idag heller. Lite deppigt. Och annars är det bara skit på tv. Desperate Housewifes och Deep Blue Sea. Så ska sätta mig och se någon film. Blir Pirates of the Caribbean eller Harry Potter.
Ha en bra kväll, jag kommer förhoppningsvis ha det.

Dagens videos


Simon Mathew - All night long


Maria - Hold on be strong

Tillbaka i joggingspåret

Idag har Sesse varit duktig. Och gjort något han inte gjort på flera månader. Och för er skämtare därute, det är inte att duscha.

Jag har nämligen joggat nu på morgonen. Och räknar man inte med dom cykelturer jag tagit, eller arbets-ekg-provet jag gjorde så är det första gången jag rört mig sedan den 27 januari.
Joggade två kilometer. Gick väl sådär egentligen, blev illamående rätt snabbt så var tvungen att gå en del. Och trött i benen, och lite värk på diverse ställen. Får se hur det känns ikväll, finns nog risk för träningsvärk... Snacka om att man är ur form.
Och för er som är nyfikna så tog det 16:07:46. Det vill säga, minuter:sekunder:hundradelar. Känns bra det. I januari sprang jag fyra kilometer och fick tider runt 20 minuter. Så har en lång väg till toppformen. Men säsongen börjar inte förrän i september/oktober så har tid på mig.

Säljare på nian

En sak jag upptäckt, eller märkt kanske är ett mer passande ord. Vänta ett tag. Uppmärksammat kanske det ska vara. Eller noterat. Observerat... Jävla språk svenska är!

Hursomhelst. En sak jag upptäckt/märkt/uppmärksammat/noterat/observerat/fyll-i-valfritt-ord-ni-tycker-passa-bäst när jag varit ute på mina cykelturen och sedan gått en sväng på stan(hur många gånger kan man gå in på Åhléns en vecka utan att det tolkas som udda beteende?) har jag ofta hamnat inne på Nian. Vid rulltrapporna står det så gott som alltid några personer från Phone House, eller något sådant, som står och säljer sina saker.
Och varje gång jag går förbi så pratar dom med gamlingar(gamlingar gamlingar, inte gamlingar runt 50) eller invandrare. Är dom lättare att sälja till?

Jag har faktiskt inget bra svar på den frågan, det här är bara något jag upptäckt/märkt/uppmärksammat/noterat/observerat/fyll-i-valfritt-ord-ni-tycker-passa-bäst.

Dagens videos


Nördmorgon

Dum-di-dum-di-dum.
Klockan är nu tio och jag har varit vaken i två timmar.
Har jag gjort någon nytta ännu? Går att diskutera.

Rummet ser ut som ett bombnedslag. Skulle städat i torsdags, blev inte av. Skulle göra det på fredagen istället; blev inte av. Och i lördags var jag inte speciellt aktiv och igår var jag på stugan och då kände jag mig inte på så stort städhumör när jag kom hem. Lösningen på detta? Jag får dras med att det ser ut såhär tills på torsdag då det är ny städdag.

Ska frukosta nu. Äppeljuice och macka. Och se någon nördserie på sexan, typ Stargate eller Smallville.

Aftonbladet gör det igen!

"Harry Potter-stjärna dödad" kan man idag läsa i Aftonbladet. Min första tanke gick då såklart att det måste vara Daniel Radcliffe, Emma Watson eller Rupert Grint eftersom att det är dom som är stjärnorna.
Men så var det inte. Det var istället en artonåring som skulle vara med i sjätte filmen, Harry Potter och Halvblodsprinsen. Dessutom så skulle han ha spelat en karaktär som jag inte har en aning om vem det är.

Liknande gjorde Aftonbladet, eller deras sporttidning för något år sen. Då kunde man läsa om "Allsvensk stjärnas pappa blev skjuten av Lasermannen". Det visade sig att det var en spelare i nyss uppflyttade Assyriska vars pappa hade blivit skjuten. Spelaren i fråga var dessutom reserv...

Kan dom inte bli lite noggrannare i användandet av ordet stjärna?

Hola Belgrad - vad var det som hände?

För ett år sedan skrev jag ett inlägg efter Eurovision Song Contest-finalen då jag var grymt besviken på att Sverige inte kom bättre än vad man gjorde, den bästa låten hade man enligt min mening.
Nu har det gått ett år sedan dess och vi är ungefär i samma position. Sverige kom långt efter vinnaren igen, och vi hade bara ett nordiskt land efter oss. Trots detta är jag inte besviken. Låten var inte bättre.
I Melodifestivalen var Hero egentligen överlägsen alla sina konkurrenter. Men ute i Europa hade den egentligen inte en susning. Medans de flesta låtar växte i mina öron(Norge och Danmark skulle fått högre betyg ifall jag betygsatt även finalen) så gjorde inte Hero det. Den snarare sjönk. Charlotte Perrelli(hon ser ut som en katt) gjorde förmodligen det bästa hon kunde, men det räckte inte till idag.
Ukrainas låt är om man lyssnar på den inspelade versionen sämre än Hero. Men på scenen lyftes den nivåer högre än vad Charlotte lyckades göra med sin. Det var först den sista halvminuten som det blev lite fart, men då var det för sent.
Och snacket om att vi ska bojkotta tävlingen är väl rätt korkat. Norge, som senaste jag kollade på en karta låg väster om Sverige, kom femma och det visade väl att man inte behöver vara en föredetta Sovjetstat för att komma högt. Nu gäller det bara att vi fattar att det är dags att skicka något annat än ABBA-pop som vi envisats, med några få undantag, att skicka sen dom vann på 70-talet.

Trots konkurrens från en kalkon i kundvagn, pirater, en spansk elvsi-kopia med robocopdans och Björn Kjellman och Bellatrix Lestrange måste jag nog utse Frankrikes bidrag till det knasigaste. Det var bland det konstigaste jag någonsin sett. Han sket i kameravinklar, andades in helium och låten tog slut i mitten innan den fortsatte. OCH HAN GJORDE ENTRÉ I EN GOLFBIL! Bara det.

Måste säga att jag satt och höll på tre länder i slutet. Bosnien & Hercegovina, Lettland och Grekland. Eller grymt skön(när han gör entré ur tvättkorgen, blicken han har då...ojoj...), rolig och bra låt med snygg tjej, dvs ögongodis. Greker är snygga.

Och jag kan inte klaga på vinnarlåten heller. Var inte så imponerad av den efter semin, men den har precis som dom flesta växt. Och sen var nog även Plushenko en anledning till att de kan ha vunnit.

BJÖRN GUSTAFSSON! VILKEN STJÄRNA!
Fast resten av världen lär nog undra vad det var för idiot som Sverige skickade fram.

Söndag med gräs, gräs, gräs.

Blir ett sent första inlägg idag.

Gårdagskvällen var riktigt trevlig, hemma hos "Grannarna" i Bomhus. Taco och tårta. Lite trist att Sverige inte kom placerad bättre, men det tar jag i ett annat inlägg.

Idag var det väckning 9. Suck. Kom inte i säng igår förrän efter två(spelade FIFA med RR när vi kom hem från Bomhus) så blev inte så många timmars sömn. Sen hade jag lite andra problem också, svårt att somna om när jag vaknade fem(...), så satte igång dvdn med Harry Potter och den Flammande Bägaren och såg sista kvarten, sen var det inte lika svårt att somna.
Som sagt var. Väckning nio. Klev upp tio. En timme snooze, skönt det.
Sen efter frukost bar det av till stugan. Och vad gjorde jag där... vad gjorde jag där... Vad gjorde jag där?
Jo, jag klippte gräsmattan. Börjar bli less på det. Mycket gräsmatta har vi. Mycket gräsmatta betyder mycket gräs som växer och för att inte få så mycket vuxet gräs. Har föreslagit att vi ska asfaltera lite av gräset. Eller iallafall bygga lite mera trall. Men hittils har jag inte fått igenom mina önskningar... Får väl hälla ut lite bensin på gräset så att rötterna dör... Det sista läste ni inte. Åtminstone inte på min blogg.

For sen till farmor där vi fikade och åt tårta. Blev mycket tårtaden här helgen. Tre bitar igår och en idag. Eller var det 2-2, kommer inte ihåg när jag den sista tårtbiten igår. Kan ha varit efter midnatt.

Nu är jag iallafall hemma och skriver så att ni kan få läsa mina underbara blogginlägg.
Haha, jag har inte cyklat på hela dagen. Det du Jasmina.

Lördag med Oremo och getingjagare

Godmorgon.
Varför säger jag alltid godmorgon vid lunchtid här? Känns lite fel på något sätt, egentligen är det ju godlunch, eller god förmiddag. Eller är det god eftermiddag? Krångligt det där med artighetsfraser. När är det förmiddag egentligen? Vad jag förstått så är det innan lunch man säger förmiddag. Men borde det inte vara från lunch till sextiden? För det är väl ungeför då man äter middag och då blir det eftermiddag efter det. Men istället så är det kväll då. Hm...

Har inte gjort så mycket ännu idag. Spelat lite FIFA 08. Gefle IF såklart. Oremo leder skytteligan tror jag. Och jag leder självklart Allsvenskan. Fem matcher - fem vunna. Lite skillnad mot verkligheten.

(Från http://gefleiffotboll.se)

Nyss lunchat baguette med potatissallad och rostbiff. Ska duscha och klä på mig snart.
Ska ikväll till "Grannarna" i Bomhus och se Eurovsion-finalen.

Dagens Rubbade Runar: Jag och mamma sitter ute och äter. RR är inne och jagar en geting. Efter ett tag ropar han till oss. "Såg ni vart den tog vägen? Stack den upp? Jag gömde mig på toa så jag vet inte."
Han är väl gullig på sitt lilla sätt.

Final av Eurovision Song Contest och jag "tippar"

Kommer inte vara hemma ikväll när finalen är utan ska vara hos "Grannarna" i Bomhus. Det betyder att jag inte kommer sitta här och bedöma dom olika bidragen. Men det har jag ju redan gjort och hitta nya kommentarer skulle vara väldigt svårt. Och krystat.
Här kommer iallafall hur det kommer sluta, enligt poängen jag gav i semifinalerna. Fem bidrag(Storbritannien, Spanien, Frankrike, Serbien och Tyskland) har jag inte hört och då jag inte hittat något live-klipp på dom skippar jag att betygsätta dom och därför är dom inte med i sammanställningen.
Nu är frågan, hur många rätt kommer jag att ha?

1. Bosnien Hercegovina - 12p
2. Lettland - 11,5p
3. Sverige - 11p
4. Ukraina - 10,5
5. Azerbadjan - 10p
5. Armenien - 10p
7. Ryssland - 8p
8. Island - 7p
8. Finland - 7p
10. Grekland - 6,5p
11. Turkiet - 6p
12. Georgien - 5p
12. Norge - 5p
14. Albanien - 4,5p
14. Danmark - 4,5p
14. Kroatien - 4,5p
17. Polen - 4p
18. Rumänien - 3,5p
19. Portugal - 3p
19. Israel - 3p

Hur tror ni att det går?

Fredagskväll med film

Popcorn, Loka och Harry Potter och den Flammande Bägaren. Jag har det rätt bra just nu.

En köande dag

Nyss lagat och ätit upp dagens middag, Big Mac & co. Den gick i väldigt fort. Bara hoppas att jag är mätt någon timme av den.
Iallafall, för att berätta om varför jag döpte inlägget till det jag gjorde.
När jag kom dit var det en(1!) före mig i kön, och det var en pappa med två döttrar(Hoppas att det var det iallafall, eller kanske dotter och en kompis till henne. För var det hans flickvänner blir det lite läskigt...). Nu vet jag inte vad dom beställde, men det tog en jäkla tid att få allt klart så jag antar att det var en specialbeställning. För det kan ju knappast vara något så enkelt som två Happy Meal.
Lustigt namn egentligen, Happy Meal. Fast efter att ha levt med Rubbade Runar så måste jag säga att det kan nog stämma. Efter att ha ätit något så kan han bli glad.
Jag har en grym otur när det gäller McDonalds. Brukar alltid ta ovanligt lång tid för mig att få det jag beställt.

På eftermiddagen var jag och RR på Hemtex och köpte en morsdagspresent till mamma.
Det var jobbigt eftersom vi inte hade den blekaste aning vad hon ville ha. Men efter att ha snurrat runt lite därinne så bestämde vi oss för sex --- och ett ---. Ni trodde väl inte att jag skulle avslöja vad jag köpte? Även fast oddsen för att hon ska hitta in på min blogg är ungefär lika stora som att RR läser en bok som INTE innehåller bilder så tänker jag inte göra det.
Väl vid kassan började "problemen". Var en kassa öppen, men var bara en person före oss så det gjorde inte så mycket. Men då var hon medlem i Hemtex Club eller vad det nu heter. Eller så var hon inte det. Hursomhelst, då började kassatjejen att gå igång. Hon började prata om hur bra den där klubben var och sa att om "du tar en sån så får du ta en till utan extra kostnad om du är medlem. och nu när du är det så behöver jag inte ta dom där kupongerna utan du kan göra ett till varv och då får du halva priset igen". Så till slut så öppnade dom en till kassa eftersom det tog sån tid för den andra att berätta hur fantastiskt det var. Var problemen slut då? Nej, för den som "tog" hand om oss hade inte bråttom att slå in det. Så stod säkert och väntade tio minuter.

Och sen var det en lustig kvinna där. Hon plockade på sig ungefär 20 örngott. Och sa sedan "nu har jag bara 736 kronor kvar på presentkortet". Jag stannade inte kvar och såg vad hon spenderade dom på...


Fredag

Skönt att Sverige gick vidare igår. Och Lettland.
Sen hade Perrelli tydligen storjublat när hon dragit startnummer 15, bara för att hon vann med det startnumret 1999. Å andra sidan är det lite skillnad mot tävlingen idag i jämförelse

Idag har jag inte gjort särskilt mycket. Tog en sovmorgon till tio.
Har nyss varit iväg en sväng ner på stan, men måste nog tillbaka dit. Mors dag på söndag, och har inte köpt något... Får höra ifall Rubbade Runar har någon idé om vad vi ska köpa.
Nu ska jag ta och spela lite Guitar Hero, sen ska jag diska, städa rummet och ta något att äta.

Ha det nice!

"Live" Eurovision Song Contest: Semifinal 2

(1-5 som gäller)

1. ISLAND - "This is my life"
Låt: 2
Show: 2
Utstrålning/Inlevelse: 3
Totalt: 7
Kommentar: Kan han le mer? Ojdå, en tjej också. Rosa foppatofflor med klack? Låter som en lite discoigare E-Type låt. Hon ser ut som en struts på nåt sätt... Islands svar på Fame.

2. SVERIGE - "Hero"
Låt: 4
Show: 3
Utstrålning/Inlevelse: 4
Totalt: 11
Kommentar: Hon låter nervös, typ. Älskar det svartvita. Barbiedocka. Håret ser ut som att det är en peruk som är på väg att flyga bort. HEJA SVERIGE!!!!!!!!!!!!!! Love will survive!

3. TURKIET - "Deli" (Galen)
Låt: 2
Show: 1,5
Utstrålning/Inlevelse: 2,5
Totalt: 6
Kommentar: Di-di-dior. Matrixkopior? Sångaren ser ut som en rockig version av Darin.

4. UKRAINA - "Shady Lady"
Låt: 3
Show: 3,5
Utstrålning/Inlevelse: 4
Totalt: 10,5
Kommentar: En porrigare brunett version av Perrelli. Snyggt med plastburken.

5. LITAUEN - "Nomads in the night"
Låt: 1
Show: 1
Utstrålning/Inlevelse: 2
Totalt:
Kommentar: Vad har jag emot ballader? Lyssna på den här och ni har svaret. Ser ut som någon från typ sexton-sjuttonhundratalet. Typ en läderbyxe Zorro. Med tjejfrisyr. Vem ströp katten?

6. ALBANIEN - "Zemrën e lamë peng" (Vi satte våra hjärtan på spel)
Låt: 1,5
Show: 1
Utstrålning/Inlevelse: 2
Totalt: 4,5
Kommentar: Måste dom byta kameravinkel vid varje basslag? Varför använder alla Carolas fläktar? Var den inte slut?

7. SCHWEIZ - "Era stupendo" (Det var fantastiskt)
Låt: 2,5
Show: 2
Utstrålning/Inlevelse: 3
Totalt: 7,5
Kommentar: It can only get better... Amy Diamond ni vet... Här gillar vi inte plagiat. Sen var ju orginalet uselt också. Men hon är ju rätt söt.

8. TJECKIEN - "Have some fun"
Låt: 1,5
Show: 2
Utstrålning/Inlevelse: 3,5
Totalt: 7
Kommentar: Ögongodis*5 + en dj. Kan ju knappt sjunga. Kan dom ha mindre kläder på sig? Och jag tyckte Ukrainas bidrag var porrigt...

9. VITRYSSLAND - "Hasta la vista"
Låt: 2
Show: 2
Utstrålning/Inlevelse: 2
Totalt: 6
Kommentar: Han ser ut som Fredrik Swahn på ett ungefär. Gulligt med snöbollarna på scen. Fick hon elektriska stötar nyss? Hasta la vista, i'm not gonna miss you.

10. LETTLAND - "Wolves of the Sea"
Låt: 3
Show: 4,5 
Utstrålning/Inlevelse: 4
Totalt: 11,5
Kommentar: Ratades i Sverige. Låter som Sarek i refrängen; Jag ska följa dig genom eld och vatten. Vem är Jack Sparrow? Barnprogramsklass.

11. KROATIEN - "Romanca" (Romans)
Låt: 1
Show: 1,5 (För gamlingens raseriutbrott) 
Utstrålning/Inlevelse: 2
Totalt: 4,5
Kommentar: 50 cents farfar, 75 cent. Lite Gudfadern känsla. Italienska maffian och spanska dansare i ett kroatiskt nummer i Serbien; Geografisk härdsmälta?

12. BULGARIEN - "DJ, take me away"
Låt: 1
Show: 1
Utstrålning/Inlevelse: 1
Totalt: 3
Kommentar: Seriöst, vart är den här tävlingen på väg? När kom plymtjejen in på scen? Hon ser ut som någon som uppträdde på en sjaskig western-saloon.

13. DANMARK - "All night long"
Låt: 1,5
Show: 1
Utstrålning/Inlevelse: 2
Totalt: 4,5
Kommentar: Lite Mika-känsla. Han ser ut som en gatpojke i Italien. Han verkar stöddig för att ha hängslen. Innehåller den något annat än refräng?

14. GEORGIEN - "Peace will come"
Låt: 1,5
Show: 1,5
Utstrålning/Inlevelse: 2
Totalt: 5
Kommentar: Låter som en Bond-låt i lightversion. Hyfsad balans på hälen.

15. UNGERN - "Candlelight"
Låt: 1
Show: 1
Utstrålning/Inlevelse: 1
Totalt: 3
Kommentar: Jag får spunk av alla ballader snart! Gulligt med stearinljus.

16. MALTA - "Vodka"
Låt: 3 (Kan bero på att det varit en radda av ballader)
Show: 3
Utstrålning/Inlevelse: 3
Totalt: 9
Kommentar: Låter som något uppspeedat för att passa smurfarna. Sponsrad av Absolut...

17. CYPERN - "Femme fatale"
Låt: 2
Show: 1 
Utstrålning/Inlevelse: 1
Totalt: 4
Kommentar: Vafan har hon på sig? Inte blev det bättre nu...

18. FYR MAKEDONIEN - "Let me love you"
Låt: 1,5
Show: 1,5
Utstrålning/Inlevelse: 2
Totalt: 5
Kommentar: Låter som... lät som filmmusik. Stiliga hattar dom har (fjortisvarning)... NOT!

19. PORTUGAL - "Senhora do Mar" (Havets fru)
Låt: 1
Show: 1
Utstrålning/Inlevelse: 1
Totalt: 3
Kommentar: Inte kommentera utseendet, inte kommentera utseendet... Varför jublar publiken? Något jag missat?


Tabell:
1. Lettland - 11,5p
2. Sverige - 11p
3. Ukraina - 10,5p
4. Malta - 9p
5. Schweiz - 7,5p
6. Island - 7p
6. Tjeckien - 7p
8. Turkiet - 6p
8. Vitryssland - 6p
10. Georgien - 5p
------
10. FYR Makedonien - 5p
12. Albanien - 4,5p
12. Kroatien - 4,5p
12. Danmark - 4,5p
15. Litauen - 4p
15. Cypern - 4p
17. Bulgarien - 3p
17. Ungern - 3p
17. Portugal - 3p

Slö i soffan

Vad slö jag känner mig just nu. Har varit ute i den friska luften och jag blir allt trött av det. Så kommer inte göra så mycket mer idag. Kommer inte bli någon städning av rummet, har inte ork. Eller lust för den delen.
Ska sitta i soffan och titta på Unga mödrar, Stargate SG-1 och Vänner. Sen ska jag börja förebereda för bedömningen av Eurovision Song Contest ikväll.

Visst ja, har ju slagit nytt rekord på Ballroom Blitz nu. 110 000. Är jag grym eller?

Glory Man United
Städtorsdag

Har varit ute i det fina men ändå inte jättevarma vädret. Vill ha fem grader till, då njuter jag. Märkte en sak inne på nian, men det tar jag senare.

Nu ska jag diska. Och det är inte lite disk heller. Är från när jag diskade igår förmiddag så är en hel del... Vojne vojne. Kommer att ta tid känns det som. Är inte så snabb av mig nämligen, och det gäller det mesta i mitt liv.
Efter det ska jag städarummet eftersom det är städtorsdag. Fint namn va? Kom precis på det. Men får se hur det blir. Brukar ta några timmar för mig att göra det, och ikväll är det andra semifinalen av Eurovision Song Contest och jag har lite förbereda här på bloggen inför det.
Håller tummarna för Charlotte Perrelli iallafall. Är ju trots allt svensk. Men jag hade hellre sett Rongedals där.

Rubbade Runar har fått låna hem Guitar Hero och jag har nördat det lite nu på förmiddagen. Jag ska vara ärlig, jag är rätt usel. Men jag har rekordet på "Ballroom Blitz" åtminstone. Jag har något att vara stolt över. Än så länge.

Och så måste jag laga mat idag också. Blev ett slött alternativ igår när jag köpte en pastasallad. Men idag ska jag faktiskt laga mat. Eller steka fiskpinnar iallafall. Potatis finns redan.

Att rösta är lätt

För två år sedan var det senast val här i Sverige och jag hade fyllt arton när det var dags att rösta.
Jag hade hört att "det är så svårt att veta vilka man ska rösta på". Kunde det vara mer fel? Jag tyckte det var skitenkelt.

Moderaterna: Dum i huvudet. Å andra sidan tycker jag att alla politiker är det så det var inget bra argument för att inte rösta på dom. Däremot så skulle det bli sämre för mig, svårare att få a-kassa så det alternativet var inget bra(Vilket det även visat sig nu när dom styrt i två år. Hoppas ni som röstade på dom fått det sämre! Men det är väl omöjligt, ni är väl alla överbetalde knösar som är dom enda som tjänar på den nya regeringens idéer).

Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna: En röst på en av dessa betydde indirekt en röst på Moderaterna. Och jag gillar inte Moderaterna.

Miljöpartiet: Får aldrig bestämma något. Risk att dom åker ut. Bortslängd röst.

Vänsterpartiet: För feministiska. För kommunistiska.

Socialdemokraterna: Uteslutningsmetoden, ey? Sen blir mitt smeknamn om man översätter det till rövarspråket: Sosesossose.

Därför ska vi ropa: Bäst i Europa!

Tevez MÅL 2-1
Ballack mål 2-2
Carrick MÅL 3-2
Belletti mål 3-3
Ronaldo miss 3-3
Lampard mål 3-4
Hargreaves MÅL 4-4
Cole mål 4-5
Nani MÅL 5-5
Terry MISS 5-5
Anderson 6-5
Kalou mål 6-6
Giggs MÅL 7-6
Anelka MISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS 7-6!!!!!!!!!!!!!!!!!


Glory Glory Man United!
Bäst i Europa efter att ha vunnit mot Chelski. I Ryssland. Mot Chelski! I Ryssland! Chelskis andra hemmaplan för er som inte hänger med i svängarna.

Vad glad jag blir. Framförallt för att United vann, men nu kommer Rubbade Runar säkert inte vara så sur som han blivit ifall chelski vunnit.

RIKTIGT DUMT AV DROGBA! Klagar jag? Neeeej.

Manchester United - Chelsea

Red Devils mot The Blue Birds?
Hursomhelst. Snart börjar det. Rubbade Runar är helt hysterisk, har haft nedräkning på bloggen hur många minuter det är kvar. Just nu springer han runt i min Man U-tröja och halsduk...
Får hoppas att United tar ledningen fort, tror inte hans nerver klarar av en spännande match.

Ha det gött alla, nu är det fotboll, pizza, chips, coca cola, dip och sånt där najsigt som gäller. Ha det mys.

Nervös lillebror och arg afrikan

Tror Rubbade Runar har läst min blogg. Har precis fått två sms som tyder på det... Annars så börjar han bli nervös och har ingen annan att prata med.

21/05/08 12:09
Från: Rubbade Runar
Det lär väl bli scholesoch carrick eller kan det bli anderson med scholes?

21/05/08 12:39
Från: Rubbade Runar
Fast kan bli så att giggs får lira istället för nani eftersom det är mer rutin...

Blev utskälld av en afrikan. Tror jag. Skrek något på afrikanska och stirrade argt på mig så det betydde nog inte "Ha en bra dag".

Måste leta upp min kokbok. Måste laga mat ifall jag vill ha det idag, annars måste jag äta lasagne. Igen.

Champions League-final

Ikväll smäller det. Champions League final. Platsen är Moskva.
Många är nervösa. Framförallt Rubbade Runar!
Igår frågade han mig flera gånger hur lång tid det var kvar tills matchen skulle börja. Under Eurovision Song Contest igår så pratade han med sig själv om hur United skulle spela.
"Scholes skulle spela, så det blir nog han och Carrick. Och Nani eller Anderson måste få spela".
Så höll han på.
Och när jag vaknade imorse hade jag ett sms från honom i mobilen,
"Börjar manchester matchen 20.45?"

Är han inte för gullig?

Eurovision Song Contest: Semifinal 1

(1-5 som gäller)

1. MONTENEGRO - "Zauvijek volim te" (Jag älskar dig för evigt)
Låt: 1
Show: 1
Utstrålning/Inlevelse: 2
Totalt: 4
Kommentar: Vad är det för läderbrudar i bakgrunden? Noll fart. Noll show. Han ser ut som Carlos Tevez!

2. ISRAEL - "The fire  in your eyes"
Låt: 1
Show: 1
Utstrålning/Inlevelse: 1
Totalt: 3
Kommentar: I början låter hon som en böneutropare, ni vet jihad eller vad det heter. Ofan, det var en kille... Inte tusan är det här engelska? Eller missar jag något?

3. ESTLAND - "Leto svet" (Sommar, värld)
Låt: 2
Show: 4
Utstrålning/Inlevelse: 4
Totalt: 10
Kommentar: Aaaaaaa... ögongodis. Whiskeyröst. Triple n Touch. Jag tänker på sketchen i Saturday Night Live med Jim Carrey, Will Ferrell och Jimmy Fallon. Galenskaparna goes Schlager.


4. MOLDAVIEN - "A century of love"
Låt: 1
Show: 1
Utstrålning/Inlevelse: 1
Totalt: 3
Kommentar: Vad fan gör soffan där? Reaggeballad - me not like. Teddybjörnen Fredriksson? Ska det vara sån här skit hela kvällen?

5. SAN MARINO - "Complice" (Medbrottsling)
Låt: 2
Show: 1
Utstrålning/Inlevelse: 2
Totalt: 5
Kommentar: Äntligen liiiiiiite fart. Men SUCK ändå. Jag tror dom snott Nordmans häxa. Ser inte intstrumentspelarna ut som dom i Linkin Park. Eller nått sånt band.

6. BELGIEN - "O julissi"
Låt: 4
Show: 3
Utstrålning/Inlevelse: 4
Totalt: 11
Kommentar: Alice i Underlandet goes Gränna för att få tag på klänningen. Trodde det var en dvärg på basen, men han satt tydligen ner; My bad. Äntligen något man blir glad av. Den här hade kunnat vara med i en Disneyfilm!


7. AZERBAJDZJAN - "Day after day"
Låt: 4
Show: 3
Utstrålning/Inlevelse: 3
Totalt: 10
Kommentar: Operaröst, USCH! Ängel vs Ozzy Osbourne? Varför har änglarna vit afro-peruk? HAHA. Det tog sig.

Vad negativ jag känner mig idag...

8. SLOVENIEN - "Vrag naj vzame" (Åt helvete med det)
Låt: 3,5
Show: 2
Utstrålning/Inlevelse: 4
Totalt: 9,5
Kommentar: Varför ser dansarna ut som nåt från Star Wars? Tia på att "klänningen" åker av. Jag hade rätt*gör v-tecken*.

9. NORGE - "Hold on, be strong"
Låt: 2
Show: 1
Utstrålning/Inlevelse: 2
Totalt: 5
Kommentar: Rumpvick ger inga show-poäng. Inte i det här numret åtminstone. Bästa användandet av engelska språket hittils, jag har vad hon sjunger.


10. POLEN - "For life"
Låt: 1
Show: 1
Utstrålning/Inlevelse: 2
Totalt: 4
Kommentar: Hon ser ut som Celine Dion; fast äckligare. Finns det inget annat än ballader? Känningen hade kunnat användas som kostym till "Den lilla sjöjungfrun" bara man knöt ihop den där nere.

Programledaren låter finskt.

11. IRLAND - "Irelande douze pointe"
Låt: 3
Show: 5
Utstrålning/Inlevelse: 4
Totalt: 12
Kommentar: Äntligen börjar Irland bli som jag tänkt mig. Egentligen vill jag ha en dvärg med rött hår och skägg i grön kostym som rapar och dricker öl; men närmare än såhär kommer jag inte. E-Type discopop. Jag gillar bödeln bakom kundvagnen. After Dark i klänningarna?


12. ANDORRA - "Casanova"
Låt: 3
Show: 2,5
Utstrålning/Inlevelse: 4
Totalt: 9,5
Kommentar: Shakira träffar Christina Aguilera and goes Xena:Krigarprinsessan?

Känns som att mina "X goes Y" skämt börjar bli många.


13. BOSNIEN-HERCEGOVINA - "Pokusaj" (Försök)
Låt: 3,5
Show: 4
Utstrålning/Inlevelse: 5
Totalt: 12,5
Kommentar: Han ser ut som en blandning av Björn Kjellman. Är äpplena på klänningen riktiga? Någon som kollat ifall ett dårhus saknar någon patient? Sitter och kollar på honom nu isåfall! Och Bellatrix Lestrange kopian i äppel-klänning verkar inte så mycket o-dårigare.


14. ARMENIEN - "Qele Qele" (Kom igen, kom igen)
Låt: 3
Show: 3
Utstrålning/Inlevelse: 4
Totalt: 10
Kommentar: Jag får bara sendrag när jag gör den där styrkeövningen hon började med. Helena Paparizzo-pop. You are the one, you're my number one.


15. HOLLAND - "Your heart belongs to me"
Låt: 2
Show: 2
Utstrålning/Inlevelse: 2
Totalt: 6
Kommentar: Den låter... öststat på något sätt. Typ Ukraina, året innan aluminiumfolie mannen.


16. FINLAND - "Missä miehet ratsastaa" (Där männen rider)
Låt: 2
Show: 2
Utstrålning/Inlevelse: 3
Totalt: 7
Kommentar: Han ser mesig ut för att vara hårdrockare. Kul att dom sjunger på finska, inte för att jag fattar ett ord men det låter häftigare. Undrar om deras kläder är gjorda av motorcykeldräkter och isbjörnar. Magnus Uggla längst bak med spikklubba.


17. RUMÄNIEN - "Pe-o margine di lume" (Till världens ände)
Låt: 1
Show: 1
Utstrålning/Inlevelse: 1,5
Totalt: 3,5
Kommentar: NEEEEEEEEEEEEEEJ, en ballad. Hon har lånat västen av finnarna. Och kjolen från Nanne Grönvall; Avundsjuk ni vet. Undrar om kjolen "glowing in the dark".


18. RYSSLAND - "Believe"
Låt: 2
Show: 3
Utstrålning/Inlevelse: 3
Totalt: 8
Kommentar: Känns rätt illa att ha en fiol som "hemligt vapen". Nordmans häxa kan fara och flyga; Ryssland använder en flerfaldig olympisk mästare.

19. GREKLAND - "Secret combination"
Låt: 2
Show: 2
Utstrålning/Inlevelse: 2,5
Totalt: 6,5
Kommentar: Var det inte så Paparizzo startade sitt uppträdande för nåt år sen? Ett hjärta? Seriöst? Ögongodis.


Tabell:
1. Bosnien Hercegovina - 12,5p
2. Irland - 12p
3. Belgien - 11p
4. Estland - 10p
4. Armenien - 10p
4. Azerbadjan - 10p
7. Slovenien - 9,5p
7. Andorra - 9,5p
9. Ryssland - 8p
10. Finland - 7p
------
11. Grekland - 6,5p
12. Holland - 6p
13.  San Marino - 5p
13. Norge - 5p
15. Montenegro - 4p
15. Polen - 4p
17. Rumänien - 3,5p
18. Israel - 3p
18. Moldavien - 3p


Vad är Sverige för land?

Vad är Sverige för land egentligen?
Idag är det den 20e maj. Och vad händer? Det snöhaglar. Och det var inte lite heller. I Boulognern(eller Stadsträdgården, lär mig aldrig vad som är vad) och centrum låg det kvar ett lager av snö. I maj. Det är för tusan snart sommar! Eller den borde egentligen redan ha börjat.
Okej, Sverige är ett land där en stor del ligger norr om polcirkeln och isbjörnar springer runt på gatorna. Men ändå! Snö nu är såååååååååååå osvenskt. Åtminstone i Gävle.

Annorlunda tisdagskväll

När jag vaknade imorse hade jag förberedit mig för att få se House på kvällen. Och detta var jag skitglad över. Älskar House, även fast den senaste säsong inte varit någon höjdare.
Men döm om min besvikelse när jag ser att det inte är House, utan ett program om Madeleine McCann (eller vad det nu är hon heter), ni vet femåringen som försvann för ett år sedan i Portugal.
Iallafall. Lite deppigt var det först, men sen såg jag att det var Eurovision Song Contest ikväll. Och då var jag glad över att det är säsongsuppehåll i House. Då kan jag ägna all min uppmärksamhet till ESC och "liveblogga" som jag gjorde under Melodifestivalen. Kul va?

Det ser mörkt ut...

Vädret ser inte alltför lovande ut just nu. Svarta moln söderut, hur det ser ut norröver vet jag inte då mitt fönster vetter mot söder och jag får svårt att blogga om jag ska gå och kolla hur det ser ut i norr. Dålig koncentrationsförmåga ni vet. Får hoppas på att det blir bättre. Ska ut och lufta mig och har absolut ingen lust att göra det när det regnar.
Och nej, det regnar inte just nu. Men med tanke på molnens färg så ser det bokstavligt och bildligt talat inte ljust ut!

Möte ikväll med innebandyn. Information om nästa säsong. Kan bli spännande att höra. Undrar om det är klart med någon ny tränare.
Nä, tjillevippen. Nu ska jag frukosta.

Detta har jag märkt

Sitter och kollar Richard Scarrys Äventyrsvärld... En av karaktärerna heter "Pyjamas Gris"...

Leif GW Persson säger upp sig. Har han ens ett jobb? Eller, för att uttrycka mig korrekt: Hade han ens ett jobb?

Bristande koncentration

Har varit ute och cyklat nu på morgonen/förmiddagen. Gick faktiskt bra.
Förlåt för att jag skriver att jag varit ute och cyklat Jasmina, jag vet att du är less på det men jag behövde en liten inledning till det jag ska skriva nu och då var det en passande då det jag ska skriva om handlar om något jag upptäckte när jag var ute och cyklade och då känns det dumt att inte ta upp det som faktiskt var det som inspirerade mig kan vi säga.

Hursomhelst... Hm, nu kom jag av mig. Koncentrationen övergick till teven. Får återkomma till det jag började med.
Kan ju berätta att jag INTE blev väckt av Rubbade Runar idag. Snällt. Han hade till och med lämnat en lapp åt mig. Så där lite gulligt tycker jag. I och för sig så hade han bara skrivit "IPOD". Undrar vad han ville med det. Har för mig att det var något han sa igår, men kommer inte ihåg det nu.
Får nästan lust att skriva MP3 på andra sidan, bara för att vara lite lustig.

Nu kom jag på vad det var jag började med som jag glömde bort när mitt fokus hamnade på Våra värsta år. Men nu är jag tillbaka.
Jag är lite less på vädret vi har. Inte det just nu med sol och hyfsat varmt, tolv grader eller något sådant. Utan snarare vädret som vi haft den senaste veckan. Förra helgen var det över tjugo grader varmt och strålande sol och hade varit så en längre tid. Men efter den helgen har det bara varit pissväder. Kallt, regn, snö i lördags.
Kan det inte bli ett väder ett tag nu? Jag hatar när det växlar, och framförallt när det växlar inom bara någon timme.
Man går hemifrån lättklädd för att det är varmt ute, men någon timme senare är det lika kallt som i en isbjörns rövhål. Eller tvärtom, man klär sig varmt med många klädesplagg men en timme senare är det strålande sol och varmt som i en... öh, kamels rövhål? I och för sig så är det lättare att ta av sig kläder än vad det är att sätta på sig varmare kläder när man inte har några med sig.

Indiana Jones the Adventure Collection
Indiana Jones the Adventure Collection 249 kronor, ICA Maxi Stormarknad Gävle
Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark
Indiana Jones and the Temple of Doom
Indiana Jones and the Last Crusade

Interpool

Avslutningsfest eller vad man ska kalla det på Interpool med laget igår. Skojigt. Roligt.
Blev barnvakt. Hamnade med "Suzzie Tappers" son och Bajen-Yngve. Han var förövrigt mycket glad över att Hammarby vann mot GIF.
Iallafall. Så kom maten. Makaroner i tre olika färger(var inte lika häftig upplevelse som när man såg sån pasta för första gången, då blev man nästan religiös), köttfärsås med riven ost på och en torr skiva orostat rostbröd(har något namn, men kommer inte på det nu). Var inte gott. OCH BETALADE 110 KRONOR FÖR DET! Överpris: Javisst!

"Suzzie Tappers" son hade tråkigt och började busa lite. Tömde ur saltet ur saltströaren.

Charlotte Perrellis "vågade" video

Sitter och kollar på videon till Hero just nu.
För någon vecka sedan när dom höll på och spelade in den kunde man i Aftonbladet läsa om att den skulle vara vågad.
Nu efter att jag sett den undrar jag bara en sak: Vad är det som är så vågat? De sekunder då hon gör en Rihanna och flashar ryggen?
I övrigt så har jag kommit fram till två saker när jag ser den här videon. Eller tre saker.
1. Videon är totalt värdelös och kunde varit bättre om den haft någon "handling".
2. Charlotte Perrelli har stort ego. Ser ni någon annan än hon i videon?
3. Hon ser ut som en Barbie-docka.
Jo, jag kom på en fjärde sak också.
4. Hon är en härmapa. Ryggflashen har Rihanna använt(Säker någon innan Rihanna, men det är den enda jag kan komma på just nu) och när hon har nät framför ansiktet får jag associationer till Septembers video till låten "Satellites".
Morgon med skvallerflickan

Godmorgon bloggen.
Vart uppe ett tag i natt men missade ändå när Mr Rönngren åkte hem.
Eftersom att mamma och pappa inte åkte till stugan idag så betydde det väckning innan elva, och mycket riktigt. Tio minuter i kom pappa upp på rummet ocg drog upp rullgardinen.

Just nu sitter jag och äter frukost, kollar på Gossip Girl och fixar med Sit-up-Gavves blogg.

Pussycat Dolls och fest

Godmorgon bloggen.
Blev rätt sent igår eftersom jag var uppe och såg Sverige - Kanada. Piss att dom inte gick vidare. Men roligt att Doug Murray körde över några kanicker. Och Bäckis blev dubbelmördad ett byte! Hehehe.

Just nu sitter jag och zappar mellan trean och tv4 sport. På trean är det Pussycat Dolls... och på tv4 sport är det damfotboll! Från Strömvallen...
Apråpå Strömvallen, hyfsat publikfiasko det blev med Svenska Cupen här. 200 på läktarna igår när Elfsborg mötte Örebro.

Ikväll är det avslutningsfest med laget. Ska bli skoj. Var ett tag sedan man träffade dom flesta. Är väl bara Mr Rönngren man sett ofta.

Shopping

Då har man varit iväg och shoppat då. Lägger upp bild kanske lite senare.

Börjar bli less på vädret som är just nu. Vill ha sol och värme som för en vecka sedan. Då var det skönt att vara ute. Nu har jag absolut noll lust att vara utomhus.

Och ikväll är det Svenska Cupen på Strömvallen. Elfsborg - Örebro. Någon som bryr sig? Egentligen?
Smart kommentar av en gubbe på kommunen som sa "Det är bara att gratulera Gävleborna". Gratulera till vad? Att spelar som Anders Svensson, Ivan Obolo och Henrik Larsson kommer. Är jag inte helt ute och cyklar så har dom varit här förut och spelat(förutom Henke L som är rädd för plastgräs). Obolo var här för bara någon vecka sedan. Så gratulera var väl ändå att ta i...

290, 291, 292.

Brutalt väckt

Har ni hört den förut?
Först ringer väckarklockan, och jag blir hyfsat pigg eftersom jag måste förflytta mig, och jag trycker på snooze-knappen. Vad händer då? Vad händer. Då?!
Rubbade Runar kommer in och sjunger. Nu har jag glömt låten. Jag vill ta tag i handleden och pressa nerverna där som jag brukar göra men det jäveln har lärt sig vid det här laget och står någon meter bort. När han märkt att jag är vaken går han ut. Så jag lägger mig igen.
Klockan ringer igen. Jag snoozar. Och Rubbade Runar kommer in med sin Ipp-ådd och spelar någon förskräcklig hårdrockslåt (Förtydligande: ALLA hårdrockslåtar är förskräckliga) och headbangar... (Fjortisvarning) Gulligt... NOT!

Varför har jag ens en väckarklocka ? RR älskar ju att väcka mig. Behöver ju bara säga en tid till honom så fixar han det garanterat. Få det stora nöjet att väcka mig. Han skulle vara glad tills han blev hungrig.

21

Nyss hemkommen från bio där jag och pappa såg filmen 21. Rubbade Runar skulle även han följt med men för första gången på sjutton år prioriterade han skolarbete före något annat.
Blev faktiskt positivt överraskad över hur bra filmen faktiskt var. Lite seg start men sen blev den bra. Trevligt med lite "svensk" musik. Sen var det ju hyfsad vändning i slutet. Oväntat, men ändå inte. Min favorit var kines. Skön figur det. Tjänar flera tusen varje gång, men ska ändå sno allt i hotellrummet.

Tisdag morgon

Godmorgon bloggen och alla läsare. Jag säger godmorgon för det här är det första jag skriver idag.

Hur har min dag varit så här långt? Tja, väckarklockan ringde åtta. Jag klev upp tjugo i tio. Skyndade mig med att sätta på kläder och stack sen ut och cyklade. Gick hyfsat, kanske det hjälpte med nackknäckningen igår. Får se imorgon, ska testa samma tid då på ett ungefär så får vi se. Cyklade förbi Ericsson->Lantmäteriet->Solängen->Konserthuset->Gallerian Nian->Biblioteket->Polhemsskolan->Mejeriet->Max->McDonalds->Hemlingbykyrka->Hemma.

Nu ska jag laga mat, makaroner och köttbullar. Ikväll blir det kanske bio. Just nu lutar det mot 21.

Nackknak & nakna kockar

Vilket trist väder det varit idag. Regn och kallt fram till tre kanske. Inte något väder jag valde att vara ute i.

Skrev imorse att jag skulle iväg till en naprapat, men så var inte fallet. Det var en fysioterapeut jag skulle till. Rätt ska vara rätt.
Det var riktigt hemskt må jag säga. Först att gå i det kalla regniga vädret. Frös om händera nåt så fruktansvärt. Hade tänkt ta handskar men såg att det var tio grader och tänkte att det inte var så farligt. Sensmoralen i sagan: Är huvudet dumt får kroppen lida.
Sen fick jag veta att jag är stel i nacken, vilket han fixade med att knäcka till den. JAG HATAR DET! Han säger "Andas in, andas ut, slappna av i nacken".
Hur fasen ska man kunna slappna av när man vet vad han ska göra?
Men först hade han knådat ryggen. Och det var inte löst. Trodde han ville döda mig ett tag.

Och när alla börjar prata om semifinal, vad händer då? Tjeckien tar ledningen med 2-1.

Fick lite stretchövningar som jag ska göra, så ska jag höra av mig på måndag igen för att se ifall jag ska göra några återbesök.

Och nu på kvällningen har jag lagat mat. Pizza. Imorgon ska jag fixa makaroner och köttbullar till lunch. Jag är som nakna kocken. Fast med kläder och avsevärt mycket sämre.

Noterat på onsdagen

Posh Spice: "Bara gaykillar gillar mig".
Något maken David Beckham försöker dölja måntro?

Sverige spelar kvartsfinal i VM ikväll. Jag bryr mig inte så jättemycket. Ska jag kolla? Sover Dolly Parton på rygg? Ljuger politiker?

Skräckpappan och källarmamman. Låter inte det som en skräckfilm? Å andra sidan var det ju rätt mycket skräck.

Carolaproblem

Godmorgon.
Har precis vaknat och sitter nu i morgonrock. Ska ta frukost om en stund samtidigt som jag kollar på Star Trek.
Halv tolv ska jag iväg till en naprapat som ska kolla på mina axlar och se ifall det kan ha något att göra med mitt illamående. Det känns lite långsökt, men West Hams och svenska fotbollslandslaget kapten Fredrik Ljungberg drog ut en tand för att han hade problem med knäet(!), så det kanske stämmer.

Hade egentligen inte tänkt blogga nu på morgonen, men såg två kommentarer om mitt inlägg om Carola så tänkte att jag kunde förklara varför det är så.
Igår satt jag och förberedde lite inför släppet av min nya design(släpps 30e maj) genom att flytta inlägg till nya kategorier, och något hände som fick några av inläggen att hoppa längst fram. Vad vet jag inte, och jag har heller ingen lust att försöka lösa det så ni får helt enkelt läsa lite av mina gamla tankar också.

Det är vad som krävs

Nu har Sesse varit duktig, han har nämligen varit ute på en promenad. Han blev lite andfådd, men stolt är han åtminstone. Inte ofta han tar initiativ och går ut.

Jag måste vara lite konstig när det gäller att börja gilla program på tv. Filip & Fredrik och En annan del av Köping är ju två succéer som går på tv, men det har inte varit några favoriter för mig, tills för inte så länge sedan.
Filip & Fredrik började jag gilla efter deras deltagande i På spåret där dom påminde väldigt mycket om Piff & Puff.
En annan del av Köping var det inte förrän förra veckan som jag började tycka om det programmet. Rubbade Runar och Simon hade ju som jag skrivit om tidigare uppesittarkväll när de kom från träningen. Innan dom stängde in sig på RR's rum hade dom dock en liten uppvisning av hur lik dom kunde vara personerna i Köping. Vad jag skrattade! RR's Tobbe är väldigt lik... Men Simons Linda Hammar-skratt-a-like-hur-hon-gapar tar nog priset!
Så nu gillar jag det också.

Ikväll efter middagen ska jag ut till Skutskär. DM i innebandy för pojkar födda 1994 och GGIK-derby i semifinalen. GGIK Blå(där jag hjälpt till tidigare under säsongen, måste vara min förtjänst att dom gått så långt) möter GGIK Röd. Mycket spännande!

Läst runt på en del bloggar, och en sak har jag kommit fram till. Ingen tycker det var synd att Carola inte gick vidare. Det gör inte jag heller, jag tycker bara synd om Andreas.


OLW Sourcream & Pepper

Först och främst; Vem tusan är Milla Jovovich?

Varför visar man nudister på teve nästan varje gång jag kollar. Och varför är de allihopa typ sjuttio år, med bröst som ligger på en alltför stor mage! Och kvinnorna(damerna? tanterna?) ser exakt likadana ut. Det måste finnas nudister som är typ 50 år yngre än dom, varför inte filma dom oxå? De var ju överallt när man visade Big Brother och Farmen... fast jag gillade aldrig naken-janne.

Sen är det bara för gulligt när man läser på diverse communitys (Ja, jag är medlem på diverse communitys) hur personer i 12-13-14-15 års åldern skriver "jag kommer alltid älska dig <namn>". Jag menar liksom, dom är typ 14 år... och man lever i en sjuttio-åttio år. Tror dom verkligen att dom kommer hålla ihop så länge?

Kapitalism vs Konservatism

I söndags var det så dags, omgång 24 av allsvenskan och Djurgården var på besök på Strömvallen.
Och det var dagen då kapitalismen tog över.

Vanligtvis så får bortklacken om de e ett stort lag (hammarby, aik osv.) 2000 biljetter, vilket e ena kortsida. Det var 4000 djurgårdare och tittade på matchen. Över hälften av alla som var där var således inte gävlebor.
Strömvallen hade blivit Lilla-Stockholms stadion. Ironiskt nog så är den k-märkta läktaren inspirerad av just Stockholms Stadions läktare...

Iallafall; på g-läktaren, där jag stått varenda match under Gefles hittills tre-åriga session i Allsvenskan,hade man spärrat av så mer än två tredjedelar av läktaren var tillägnad för Djurgårds-supportrar...


Jag förstår att GIF vill tjäna pengar men samtidigt kan det inte vara rätt för oss som sett Revahl spela back hur länge som helst att knuffa undan oss när ett topplag kommer på besök. Finns säkert många gävlebor som inte fick biljetter som ville se den matchen.

Nu är det bevisat, de som håller på Djurgården är medgångs-supportrar. För två år sedan, när man vann sm-guld så var det lite mer än tvåtusen som hade åkt till Strömvallen för att se dom spela.
Förra året, när allt gick fel, var det endast något hundratal som kom. I slutet av matchen sjöng de "Avgå Jonevret".
I år, när man kan vinna guld, är det 4000 som kommer.
Medgångssupportrar? JA.

Tredje plats

1.
2.

3. Oskars fotpress
4. Skåne ligger i Gästrikland
5. No brain, no pain


I slutet av ettan, vi har mentorstid. Vår ena mentor Disco-Eva berättar om hennes man som är svårt sjuk, ryggmärgscancer eller något sådant, minns inte så noga.
Vi sitter i en sal med vippstolar, dvs sådana stolar som finns på biografer.
Oskar sätter foten på en av stolarna framför så han får fotstöd. I samma veva så trycker jag ner den stolen så hans fötter hamnar i kläm.
Samtidigt som Disco-Eva försöker hålla tårarna borta, sitter Oskar och gör allt för att inte skrika.Jag har fått en del klagomål från en Hamburgerrestaurangpojke om att de händelser jag skriver om inte är roliga. Jag kan säga så mycket som att om man var med när det inträffade, så är det roligt.
Vill även säga att mitt minne inte alltid är det bästa och därför så kan vissa delar var

10 grader

10 grader. Och inte i kylskåpet, utan utomhus! För andra dagen i rad...
Usch, vad deppigt det känns. I helgen var det över tjugo grader varmt och när jag klippte gräsmattan på stugan så hade jag ingen tröja på mig(Såg ni det inte var det er förlust).
Fast det är klart, jag bor ju i Sverige. Ett land med stora delar som ligger norr om polcirkeln. Man får vara glad så länge det inte snöar(det är bara maj, allt kan fortfarande hända).

Idag har det inte hänt så mycket. Snubblat på dammsugaren några gånger(städade rummet igår! Men har inte tagit ut dammsugaren än), cyklade ner på stan och tog ut pengar imorgon. Fick sällskap av Mr Rönngren en bit hem. Och nu... nu bloggar jag och kollar på Project Runway.... jag menar Gilmore Girls... eller The Simpsons menar jag.
Om lite mer än en timme är det avslöjandet av truppen till fotbolls-EM för Sverige. Själva laguttagningen är väl egentligen bara bla-ha, går ju att läsa i varenda tidning imorgon där alla krönikörer saknar någon och inte fattar varför någon fick följa med. Menmen...
Och ikväll är det House. ME WILL SEE!

Tisdag vid lunch

Godmorgon.
Har varit vaken i tre timmar nu. Sitter och kollar på Våra värsta år.
Ska strax äta lunch och se på My family. Rolig serie det.
Efter det ska jag nog ut och cykla. Lär hämta ut lite pengar då jag ska till sjukgymnast imorgon och det kostar. Så får jag nog vara en snäll storebror också, Rubbade Runar glömde ju en viktig lapp hemma...

Måste berömma blogg.se lite. Tog kanske fem minuter att få min blogg flyttad till den nya plattformen.

SMS

Fick precis ett sms från Rubbade Runar... Och tja... Han kommer antagligen hata mig och säga att jag är dum i huvudet men jag gör bara som han skriver.

Från: Rubbade Runar
Nu ska du få nåt att blogga om.
Sitter och bajsar på nynäs i detta nu

Intressant fakta må jag säga...
Om han nu skulle döda mig för det här så vill jag bara att ni som läser det här ska vara vittnen på att han INTE får mitt rum.

Dagens video


Måndag

Godmorgon.
Jag är trött. För dom som känner mig kommer det knappast som någon större chock. Men nu är jag extra trött.
Var uppe och såg nästan hela matchen mellan Sverige och Tjeckien. La mig tre.
Blev väckt av Rubbade Runar(På uppdrag av pappa... Hela familjen emot mig... Jag känner mig lite mobbad) tjugo i åtta. Vi ska nämligen få besök av någon ventilationsstädargubbe idag och den gubben skulle dyka upp någon gång mellan halv åtta och fyra(...). Så blir att vänta hemma för mig idag. Får lägga mig på baksidan i solen tills dom dyker upp.
Sen idag M Å S T E jag städa mitt rum. Jag M Å S T E. Så borde nog börja med det direkt efter frukost, för det brukar ta ungefär en dag för mig att städa klart pga bristande koncentration. Tv:n som stör, datorn, tidning, grannar osv.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL

JAAAAAA!
Anton Strålman 1-0! =D


Suck.... 1-1...

JAAAAAAAAAAAA!
Marcus Nilsson 2-1!

Faen... 2-2...

WIHO!!!!!
Weinhandl 3-2! Weinhandel? Vinhandel?

Äh, nu orkar jag inget mer

Lite under söndagen

Varför intervjuar Svensktoppen en dansk? Språket är ju verkligen inte det lättaste att förstå.
Och är ju svårt att texta ett radioprogram. Efter ett svar från dansken så frågade till och med programledaren vad det dansken just sagt betydde...

Om två timmar är det hookey. Jag ska se det hade jag tänkt så ska hitta på något att roa mig själv med.
Så hoppas jag att matchen är bättre än den mellan Sverige och Frankrike.

Söndag

Godmorgon. Goddag. God kväll.
Så, nu har jag tagit igen det jag missat.

Har idag varit ute på stugan. SKITSKÖNT VÄDER!! Sol, sol, sol.
Klippte gräsmattan.

Hett just nu: Manchester United. Engelska mästare. Snart europeiska mästare?

Använde dock inte åkgräsklippare utan tog den motordrivna handjagaren(?). Var faktiskt skönt att bara gå runt på den hyfsat stora gräsklipparen(Jag tycker vi ska bygga mer trätrallar(Nej, inte tänka snuskigt) men de andra är inte lika på). Var ett tag sen jag rörde mig ordentligt. Det skulle nog varit då jag gjorde arbets-ekg:t. Får väl ta och sticka ut och springa nån dag. Inte snabbt, men springa iallafall.
Sa jag att det var soligt förresten?

Iskallt just nu: Andreas IS-aksson(Nu var jag lustig va?). ÅTTA(8!) insläppta mål... Och Shaaban var petad, i allsvenskan, för inte så länge sen. Målvaktssituationen i Sverige känns lovande inför EM...

Kom hem, åt mat och såg Manchester United vinna Premier League.

Och så var det soligt.

Dagens gärningar

Ni kommer väl ihåg vad jag skrev att jag skulle göra idag?

Idag ska jag göra två saker.
1. Ut. I Solen. Det fina vädret. Cykla lite. Ner på stan. Får se ifall jag åker till boulognern och kollar på Rubbade Runar och Mr. Rönngren när dom spelar minigolf.
2. Städa rummet. Till och med så att mamma skrivit en lapp om det. Och har faktiskt tänkt göra det. I snart tre veckor... Så lär väl göra det. "Ta tummen ur röven" som Jasmina brukar säga...

Punkt ett gjorde jag. Cyklade mycket, var nere på stan men stannade inte. Var på väg till minigolfen men då kom RR och Mr Rönngren så var bara att vända och åka hem med dom.
Spelade fotboll. Och jag var, för att använda ett av RRs favoritord, GRYM. Stod i mål och räddade det mesta, bland annat med huvudet.
Punkt två... gjorde jag inget. Så mamma slog mig med en stekpanna. AJ! Imorgon ska vi till stugan så då kommer jag inte orka stäad rummet. Så blir k a n s k e på måndag.

Ett år med bloggen

Inlägg: 328 st
Kommentarer: 249 st
Bilder: 128 st

Inlägg per dag: 0,896
Kommentarer per dag: 0,680
Bilder per dag: 0,350

Kommentarer per inlägg: 0,759
Bilder per inlägg: 0,390

Hipp Hipp Hurra

image128

Lördag med begravning

Godmorgon. Och nej, jag vaknade inte nyss. Jag har varit vaken i en timme ungefär. Och blev inte väckt av Rubbade Runar. Men tro inte att han inte försökte. Han hade tänkt starta Christer Sjögren igen... Det rubbade puckot. Men jag låg vaken då så hörde att han höll på.

Och på SVT visar dom något så osmakligt som en begravning.

Idag ska jag göra två saker.
1. Ut. I Solen. Det fina vädret. Cykla lite. Ner på stan. Får se ifall jag åker till boulognern och kollar på Rubbade Runar och Mr. Rönngren när dom spelar minigolf.
2. Städa rummet. Till och med så att mamma skrivit en lapp om det. Och har faktiskt tänkt göra det. I snart tre veckor... Så lär väl göra det. "Ta tummen ur röven" som Jasmina brukar säga...

Uppmärksammat

Yannick Bapupa (Mittfältare i Gefle IF som spelar i Allsvenskan) har fått en son. Som heter Anders Bapupa! Hur coolt är inte det?!?!
Snacka om att få ett vanligt, svenskt, tråkigt namn att bli roligt.

Inne på Gallerian Nian så stod det en kille i kostym och försökte sälja, lyssna nu, OMEGA-3-tabletter. Är inte det lite överdrivet för något man hittar i en lax? Kostym? Lax? Passar det ihop? Egentligen? Inte så coolt.

Jag är på sjuksköterskornas sida i den här strejken. Var nere på stan och gick förbi en grupp med sjuksköterskor(Ja, jag vet att dom var det. Dom hade en sån där band som tjejer brukar ha i skönhetstävlingar, men istället för att det stod vilken stat eller land dom kom från så stod "Legitimerad (Legimiterad?) sjuksköterska"). Då sa en av dom att, "Jag var inne på McDonalds. McFlurry är ju skitdyrt. Tio kronor för en sån!"
Så jag tycker att om dom tycker att det är dyrt(Jag är snål som en jude, men jag tycker inte att en tia för mcflurry är dyrt) så får dom verkligen för lite i lön!

Nu ska jag se andra delen av Indiana Jones. De fördömdas tempel. Lovande titel åtminstone.

Slaget om Norrland är över

Nej! Vad gör han!?!?
Dom tankarna gick i mitt huvud... när Jawo missade ett friläge efter att ha tagit emot bollen, stoppat bollen från studs och rullning och sedan misslyckas med att göra mål.

Matchen då?
image127


Den var inte så fantastisk som jag gärna hade velat att den skulle vara. Men GIF gjorde ju mål. Och vann. Tre nya poäng och är bara en poäng bakom Örebro ovanför strecket.
Och Oremo gjorde mål igen(bara ett bakom Rakalasto nu), var ett tag sen även det.
Bapupua var bra. Hasse B var bra. Johannes Ericsson var bra som ersättare för Wikström.
Men vad är det med Chibsah? Han var lagkapten för ett Ghana där bland annat Michael Essien (Chelsea) spelar. HAN KAN INTE PASSA RÄTT. Han och Hugo borde träna tillsammans. Chibsah på att passa rätt och Hugo på att få sina utsparkar att hamna dör dom gör nytta.

Och vädret var skönt. Tills matchen började. Då försvann solen in bakom träden och det blev rätt kallt...

(Denna bild är min. Vill du använda den så fråga först.)

Dagens video


Morgon med mördarkänsla del två

Har jag förresten sagt att jag blev väckt av Rubbade Runar igen?
Iallafall, imorse tjugo minuter i åtta, dvs tjugo minuter innan väckarklockan skulle ringa och en halvtimme innan mobilen(ville vara säker på att jag skulle vakna så hade ställt den och lagt den i soffan), kom RR in på mitt rum och väckte mig.
Han behövde en t-shirt sa han. Trots att mamma hade strykit flera igår eller något sånt. Hursomhelst, som den snälla storebror jag är så sa jag att han fick ta den gula längst in(Till och med jag tycker den är ful, och jag är ju så grymt modeinsatt). Först tog han fram en vit, så jag svarade "Nej, ta den gula."
Så tog han fram en ny vit t-shirt och jag svarade igen "Nej, ta den gula längst in."
Och vet ni vad det rubbade puckot gör? Han tar fram en svartvit-randig tröja... Suck!
"Nej, den gula längst in."
Så kollar han på den gula längst in. "Den var ju skabbig", sa han.

Så jag vet inte vad han har för t-shirt idag. Så om det är någon som läser den här bloggen och ser honom i skolan idag kan ni väl lämna en kommentar och berätta om han hade t-shirt på sig...

Google translate

Google har nu släppt en svensk variant av sin översättningstjänst. Så de trettio minuter jag har varit vaken har jag suttit och lekt lite i det. Ja, jag vet. Mitt liv är såååååååååååååå roligt.

Hade iallafall tänkt bjuda på ett inlägg jag skrivit på två andra nordiska språk. Läs och njut. Inlägget det handlar om är Morgon med mördarkänslor.


Norska:

Godmorgen alle.
Jeg ønsker at dræbe Gummi Runar!

I sig selv er det ikke en usædvanlig følelse, især om i morgen, den idiot har en vane med at bringe mig. Normalt er det at være spiller høj musik. Et par somre siden, så jeg vågnede op hver morgen til forstyrret puckot spillede Carol "sande venner".
Så er der jo normalt også forstyrret puckot synge. Og du der har ikke hørt ham synge, var tilfreds. Jeg kan indrømme, at han har en bedre stemme end mig, men kan han? NEJ! Nu er jeg alt for træt til at komme op med noget eksempel, kan du blot nok på mig.

Men at komme til, hvorfor jeg ønsker at dræbe ham denne gang:
Jeg sover, uskyldsformodningen som et lille barn.
Han snige ind på mit værelse, tænker indstille vækkeuret Jeg formoder, men ved ikke, hvad de skal gøre. Så han tager min mobil, der er oprettet i alarm, eller sådanne ting, tager det i Kontoret for mit værelse og lægge sig uden for døren. Så når mobiltelefon begynder at lade (Christer Sjögren "Jeg elsker Europa." Ja, jeg vil ændre deres ringetone, jeg netop har ingen redigering af lyd på computeren.) Kommer ind og han synes han er skitrolig.

Så politiet, hvis du er kan du finde ham myrdet, har jeg en meget god grund til det ...

Finska:

Hyvää huomenta kaikille.
Haluan tappaa Kumi Runar!

Sinänsä se ei ole epätavallinen tunne, varsinkin huomenna, idiootti on tapana tuoda minulle. Yleensä se on pelattu, loud music. Muutama kesä sitten, joten Heräsin joka aamu on häiriintynyt puckot pelattu Carol "todellisia ystäviä".
Sitten on yleensä myös häiriintynyt puckot laulaa. Ja te jotka eivät ole kuulleet hänestä laulaa, oli tyytyväinen. Voin myöntää, että hänellä on parempi ääni kuin minulle, mutta hän voi? EI! Nyt olen liian väsynyt keksimään mitään esimerkkiä, voit yksinkertaisesti riitä minulle.

Mutta päästä, miksi haluan tappaa hänet tällä kertaa:
I sleep, oletus syyttömyydestä kuin pieni lapsi.
Hän sneak in to my room, ajattelu asettaa herätyskello Otaksun, mutta eivät tiedä mitä tehdä. Niinpä hän ottaa minun mobile, joka on perustettu vuonna hälytyksen, tai minkä tahansa muun muassa, laskemisesta Office of my room ja asettaa itsensä oven ulkopuolella. Sitten kun matkapuhelin alkaa kerro (Christer Sjögren "I love Eurooppa." Kyllä, aion vaihtaa soittoäänen, en vain ole editointi äänen tietokoneelle.) Comes ja hän näyttää hän on skitrolig.

Niinpä poliisi, jos olet löydät hänet murhattiin, minulla on erittäin hyvä syy se ...

Meh!

Har jag suttit och skrivit på ett inlägg, så ska jag bara lägga till en bild. Vad händer? Felrapport, pang bom, internet stänger ner, virusskyddet får spader och börjar blinka och det börjar ryka från eluttaget.

Nej, skojar bara. Felrapport om att bilden inte går att lägga upp inget mer. Så får vänta tills imorrn och hoppas blogg.se löst problemt.

God natt y'all.

Slaget om Norrland

image126


Där kommer jag att vara ikväll iallafall. Får hoppas att när jag kommer hem efter matchen att jag kan skriva ett lyriskt inlägg om hur fantastiskt bra Gefle IF spelade. Men med tanke på hur dom spelat nu på slutet är det ingen garanti.
Men det ser ut att bli bra väder iallafall. Fast det är klart, matchen börjar inte förrän om tre timmar... Mycket kan hända.

(Denna bild är min. Vill du låna den så fråga.)

Tankar i solen

Precis legat ute i solen. Läste GD och såg att Rödeby-pappan (Så fina smeknamn dom kommer på i tidningar, dom måste ha en egen avdelning som sitter och funderar på vad dom ska kalla alla. Österrikarn fick ju det väldigt smickrande namnet "Skräckpappan") blev helt frikänd. Utan att vara helt inläst på det här ämnet känns det på något sätt rätt.
Och ja, jag tycker det är sorgligt att någon dött. Men hade inte dom där pojkarna trakasserat honom och hans familj hade dom inte stått utanför den där dagen/kvällen/natten när han tog sitt gevär och sköt.

Sverige det bästa på vår jord

Aftonbladets EM-låt med Markoolio har nu kommit. (Den har bland annat skrivits av Fronda och en föredetta innebandyspelare)


Notera att man inte nämner Anders Svensson, däremot nämner man Kim Källström. Hehehehe.

Inte lika bra som Markoolios läktarvältare från 2004 dock.
Hehehe.


Hehehe.

Kalimera

Nu har jag nästan varit uppe i en timme. Sitter i shorts och t-shirt. Ute skiner solen så jag ska nog gå ut och lägga mig en stund, bara temperaturen är över sjutton grader.
Väcklarklockan ringde imorse, klockan åtta. Och ingen Rubbade Runar som tyckte han var lustig. Men ändå klev jag inte upp direkt.
Jag är grymt segstartad på morgon. Egentligen skulle jag behöva sova längre, men försöker komma tillbaka i normalare tider. Än så länge är det trögt på morgon, men det börjar bli bättre.

Nu är det frukost som gäller iallafall.
Macka och äppeljuice, ifall det finns färdigblandad. Men ingen vuxenfrukost med kaffe.

Kalinuxta

... allihopa. Nu ska jag sova.
Får se ifall väckarklockan fungerar som den ska... annars kommer väl Rubbade Runar.

Syrekick

Woho, syrekick!
Har varit ute i... tja, två timmar kanske? Var faktiskt skönt. Motvind på väg hemifrån, men medvind hem.
Var ända uppe i Sätra och cirkulerade på parkeringen till Nya Gavlerinken.
Såg 279, 280, 281 och 282. (Och för att Lill-lillemor ska förstå: Det är regnummer, ja.)

Nu ska jag... Hm... Kolla tv... Tror jag...
Ska nog röja upp lite också. Och ikväll blir det LOST.

Talkshows

Har varit hemma i tre månader nu, så har ju sett en del på tv under tiden...
En sak har jag märkt när jag hamnat framför talkshows från USA, typ Oprah och Ellen Degeneres.

Är det konstigt att dom har så mycket publik i studion egentligen? Lustigt nog är det nästan bara kvinnor också.
Iallafall... Tro fan att dom vill dit och sitta. I Ellen Degeneres Show som visade igår var det fyra stycken som tävlade. Vinnaren fick en bil. Trean och fyran fick varsing 42-tums plasma-tv. Och för några veckor sedan fick alla i publiken dvd-spelare, tv-apparater, telefoner och sånt. Bara för att dom sitter där... liksom!
Jag skulle också kunna sitta och kolla på ifall jag fick något sånt också.

Morgon med mördarkänsla

Godmorgon alla.
Jag vill mörda Rubbade Runar!

I och för sig är det inte en ovanlig känsla, framförallt på morgon, för den idioten har en vana att väcka mig. Vanligtvis brukar det vara spelande av hög musik. För några somrar sen så vaknade jag varenda morgon av att det rubbade puckot spelade Carolas "Sanna vänner".
Sen brukar även det rubbade puckot sjunga. Och ni som inte hört honom sjunga, var glad. Jag kan erkänna att han har bättre sångröst än mig; men kan han texten? NEJ! Nu är jag för trött för att komma på något exempel, ni får helt enkelt lite på mig.

Men, för att komma till varför jag vill mörda honom den här gången:
Jag sover, oskyldig som ett litet barn.
Han smyger in på mitt rum, tänker ställa väckarklockan antar jag, men vet inte hur man gör. Så han tar min mobil, ställer in på alarm eller något sånt, lägger in den i byrån på mitt rum och ställer sig utanför dörren. Sen när mobilen börjar låta (Christer Sjögrens "I love Europe". Ja, jag ska byta ringsignal, jag har bara inget redigeringsprogram för ljud på datorn.) kommer han in och tycker han är skitrolig.

Så polisen, ifall ni ni hittar honom mördad så har jag ett väldigt bra motiv för det...

Godnatt

Godnatt alla ni läsare.
Får se när jag vaknar imorgon. Ställer väckarklockan på åtta men vi får se ifall det fanskapet fungerar!

Toodeloo

Antecknat

Ont om nyheter i Aftonbladet? En artikel idag handlar iallafall, och nu skriver jag ut rubriken, "Lohan i tid till inspelning"... Öh, LOL?

Min nya design börjar ta form. Men än är den inte klar. Ett foto jag tog igår har jag, efter lite tankearbete från min sida, varit tvungen att rata och ett nytt måste tas. Som jag ser det just nu så kommer den tidigast att tas i bruk nästa måndag. Tidigast...!

Gjorde ytterligare en fashion-no-no idag. Enligt Rubbade Runar. Så vettetusan ifall jag ska tro på't.


Klart med "The Hobbit"

En nyhet om film som släpptes för två veckor sedan och gjorde mig glad.

Det är klart att det blir Guillermo del Toro som regisserar de två Hobbit-filmerna, som baseras på boken Bilbo - en Hobbits berättelse, skriven av J.R.R. Tolkien.
Del Toro har tidigare gjort bland annat Pans Labyrint.

Bilbo är början på Sagan om Ringen-trilogin och är historien om hur Bilbo får tag på ringen. Jag har läst boken och den var mycket bra, inte SoR-klass men bra. Blir Hobbit-filmerna bara hälften så bra som Sagan om Ringen kommer jag vara mycke nöjd.
Filmerna beräknas få premiär 2011 och 2012. Ska vi gissa på att det blir lagom till jul, precis som filmerna i trilogin?


Är det bara jag eller är det väldigt lika varandra? Peter Jackson(som regisserade Sagan om Ringen) kommer vara producent, och Giullermo del Toro kommer regissera. Foto: AP New Line Cinema / APNär vi ändå är inne på "The Hobbit".
Igår blev det klart att Ian McKellen precis som i SoR kommer spela trollkarlen Gandalf, trollkarlen som är den som drar ut Bilbo på sitt livs äventyr.
"Det är inte en roll man tackar nej till", säger han till Empire.


Ian McKellan drar återigen på sig den grå trollkarlsdräkten. Foto: SF / New Line

Hockeykväll

Godmorgon allihopa.
Vaknade sent idag, vilket i och för sig var rätt skönt.
Men väckarklockan ringde åtta... tror jag... men jag var uppe i natt och såg på hookey så jag var nog trött och stängde bara av den... ifall den nu ringde...vilket jag tror att den gjorde... men är inte riktigt säker... den brukar vara lite knäpp ibland om man inte startar alarmet på rätt sätt... vilket jag kanske inte gjorde... men jag är vaken nu... det är huvudsaken!

Appråpå hookeyn. Vad besviken jag blir!! Satt jag uppe till ett för att se matchen. Så spelar dom som en krossad påse med nötter... Suck. Första perioden var ju rent bedrövlig. Och andra började likadant. Så vad gjorde Sesse?
Han stängde av efter fem minuter av andra perioden.Så vad får man höra när mamma ringer och väcker en idag? Jo, att Sverige utklassade Frankrike... med 9-0!
Första målet gjordes efter 29 minuter, jag stängde av efter 25.
Det känns så typsikt. Jag får aldrig se mål när jag tittar på tv-sänd sport. Men zappar jag över till en annan kanal där det visas en match så blir det mål i matchen jag nyss tittade på.

Ha en bra dag, y'all

 

Pistvakt-dag

En sån dag. Väckarklockan ringer åtta och jag är uppe rätt snabbt.
Frukost och morgon-tv. Det vill säga Star Trek, Dharma & Greg, Smallville och Våra värsta år.
Sen cykeltur som inte gick så bra. Jävla mage som inte vill ge med sig.
Solade på baksidan ett tag, mycket skööönt.
Sen mötte jag mamma på sjukhuset så hon fick sällskap(mest för att slippa undan Rubbade Runar som var på ett mindre lockande humör när han kom hem från skolan). Hursomhelst, gjorde en god gärning på sjukhuset, men det tar jag nån annan gång.
Såg 276, 277 och 278 på vägen hem.

Vad göra nu? Vettefasen.
Vad göra sen? Se tv, dricka Coca-cola.
Vad göra ännu senare? Sova. Eller se hockey. Sverige - Frankrike. Se Bäckis snurra lite.

Någon som är förvånad över att "kärleksparet" från gårdagens Sanningens Ögonblick gjort slut? Egentligen...

Indiana Jones IV, ny trailerNågon mer än jag som får lust att se filmen? Men första trailern tyckte jag var häftigare.

Måndag morgon

Usch, vilken tråkig natt. Kunde absolut inne alls somna.
La mig i sängen ett men kunde inte somna förrän fyra. Låg och vred på mig, bytte sida på huvudet. Nej, jag satte inte huvudet på fötterna eller något sånt. Däremot så flyttade jag kuddarna till andra änden av sängen.
Men inte blev det lättare att somna. Vad jag avskyr sånt! Så börjar man tänka på annat, hjärnan går på högvarv(Har ännu inte hänt för Rubbade Runar) och så kan jag absolut inte somna.

Men, men. Dags att sluta älta det där. Sammanfattningsvis: Kunde inte sova, trött nu.
dag blir det nog inte så mycket gjort. Röja upp lite på rummet, ta en sväng ner på stan, fixa med en ny design på min blogg. Se på tv.
Ungefär det vanliga plus röja på rummet.

Söndag

Klockan är tre och jag är nästan redan ikapp gårdagen vad gäller oproduktivitet.
Sov till tolv, åt frukost och spelade tv-spel med Rubbade Runar. Faktiskt roligt spel, The Simpsons. Hyfsade parodier på andra spel, filmer osv. Knackig styrning, och framförallt kameravinkel dock. Stort minus.

Ska nu ta lunch och se på fotboll. Milano-derby.

Dagens video


Dagens video


Oproduktiva Sesse

Det har har varit en väldigt oproduktiv dag från min sida. I och för sig, sedan den sjätte februari går nog mina produktiva dagar att räkna på tummarna.
Hur som haver. Vaknade vid tolv-tiden. Tog frukost.
Sen spelade jag tv-spel med Rubbade Runar (Ibland kan han faktiskt vara snäll) tills tre då jag lunchade pizza från igår och kollade tv. Sen blev det tv-spel tills middagen stod på bordet.
Och efter middagen så kände jag mig nästan tvingad att sticka ut och få lite luft så jag cyklade ner på stan och sen hem, såklart.
Han med att se slutet på Adam & Eva, ytterligare en serie jag inte sett på flera år.
Sitter nu och zappar mellan "TIllbaka till framtiden 3" och hockey-vm, där Bäckis gjort mål.


Sanningens ögonblick

Hamnade framför reprisen av Sanninges ögonblick igår...hm... kväll, kan vi säga.
Fy fasen vad roligt det var. Kanske inte för dom som satt där och svarade på frågorna, men för mig.
"Tycker du om att klä dig i kvinnokläder."
Haha, och jag skrattade.

Själv skulle jag då aldrig ställa upp i ett sånt där program, Men å andra sidan, vad har jag att dölja egentligen? Har inte så jättemycket smaskigt att bjuda på.
Nu känner jag mig nästan tvungen att se nästa avsnitt imorgon. Bara för att se ifall man kan skratta åt något mer.

Fortsättning på kvällen

Indiana Jones-filmen var mycket bra. Ser redan fram emot nästa fredag då det är del två eller vad man skaa säga.
Nu är det Boston Legal och ungefär precis när det slutar är det Jay Leno Show. Och vem som gästar? Hugh Laurie, aka Gregory House. Me see!

Kvälls-kvällsi

Woho, vilken kväll. Vilket ös! Party! Eller inte...

Och en fågel sket på mamma. Jag tror den siktade på Rubbade Runar men missade.

Blir pizza snart. Funderar på vad jag ska äta. Räkor är gott. Bussola. Men champinjoner är oxå gott, är lite sugen på svamp. Capriciossa. Hm, kanske skulle blanda. Finns ju Gudfadern.

Hursomhelst, efter det så blir det tv-mys. Indiana Jones ikväll. Tror faktiskt inte att jag sett den, så lär passa på. Så köpte chips på Maxi. Sourcream & Pepper. Min favorit som jag åt för första gången när jag packade dom på jobbet.

Och Rubbade Runar bevisade ytterligare en sak han inte är bra på. Matte nämligen.

Dagens video


Mhm, godmorgon

GODMORGON GODMORGON, DET HÄR ÄR SESSE VID LUNCHTID!

Tog en sovmorgon idag, halv ett. Var skönt, och ännu skönare var att jag inte blev väckt av Rubbade Runar som har en förmåga att spela musik på hög volym trots att jag inte är vaken.
Ibland är han värre än riktigt små syskon. Dom brukar ju vara smarta och dom spelar nog sällan hög musik på morgon. Men han är ju som han är...

Sitter och kollar på Inför Eurovision Song Contest. På något sätt känns det rätt lovande för Sverige om man bara tänker på musikkvalitén.
Börjar fundera lite över hur min tv mår. Uppe i högra hörnet är det en lila fläck som bara växer(Nej, jag har inte spillt blåbär eller något sånt). Känns som att det kanske börjar bli dags att köpa en ny tv. Det är liksom inte normalt att Simpsons är lila...


Dagens video


Valborg

Hade en spännande Valborg må jag säga. Inte spännande spännande utan "spännande".
Var ute och cyklade en sväng strax innan nio. Åkte till kasen vid Högskolan men pyromanerna hade inte börjat härja där ännu så det brann inte...
Så jag trampade hemåt och kollade på fotboll istället.
Chelsea - Liverpool i Champions League. Semifinal. Trist nog så vann Chelsea efter förlängning, men det var ju en spännande match åtminstone.
Tänk, hade bara norska fotbollstränare berättat för sina spelare redan tidigt i sin ungdom vilket mål dom skulle göra mål på så hade inte första matchen slutat oavgjord...

Hursomhelst, efter det hade jag tänkt se någon Harry Potter-film, men var för trött så det blev inte av. Istället så funderade jag på Hitta Nemo som är en lite "piggare" film. Men jag var för trött. Orkade inte gå till dvd-hyllan som nästan går att nå från soffan jag sitter i... Än mindre orkade jag gå fram till dvd-spelaren och sätta i skivan. Eller leta efter fjärrkontrollen till dvdn...
Vart fasen är den? Försvinner hela tiden. Samma sak med tv-dosan. Skulle behöva sätta en gps-sändare på dom.
Så det blev Scrubs, 2½ men och How I met your mother innan jag la mig.

RSS 2.0