Fan ta kanal 5

Hej, jag heter Sebastian och jag är Harry Potter-nörd.
"Hej Sebastian."

Hur som haver. På annandag nyår(heter det så? Andra januari iallafall) så ska femman visa Harry Potter och den flammande bägaren. Och de har med hjälp av sin trailer lyckas FÖRSTÖRA den filmen någorlunda.
Hur i hela vetet kan man framställa den som en kärleksfilm? Det är ju komplett befängt.

Att framställa sjätte filmen som kärleksfilm kan jag köpa för den är typ det. Men fyran... fy fan.


Stålmusen ?

Satt i lördags(eller den dagen som var annandag jul iaf) hemma hos familjen wike framför deras lilla bioskärm och såg hockey. Och är någon intresserad så var det först Brynäs - Frölunda där halva 5/7 hejade på Brynäs, och sen Sverige - Tjeckien där 5/5 inte höll på Tjeckien.

Iallafall.

Under brynäs-matchen så börjar kommentatorn av någon anledning prata om Ove Molin(han hade antagligen gjort något utmärkande. Men eftersom det är Elitserien så var det åtminstone inte en tackling) och då säger han att han kallas för "Stålmusen".

Hallå? Har nån någonsin som inte varit "expert"kommentator den matchen kallat honom för det ? Lillsmurfen vet jag att han kallats, men Stålmusen?

God julHo ho. Merry... something!

Ett scenario på Maks

Tänk dig följande scenario:

Det är kallt och snö. Du är hungrig. Du och din rubbade lillebror bestämmer sig för att köpa hamburgare en sista gång innan jul.

Du cyklar till en hamburgarrestaurang. Vi kan kalla den för Maks(för att undvika eventuell stämning).
Du beställer följande: Två dagens, två sourcream & pepper-dip samt lökringar. Tanten i Kassan(hädanefter benämnd TiK) bekräftar din beställning. TiK börjar jakten på det du beställt och packar ner det och ger dig sen din påse.
Eftersom att det är fullt med små, gulliga(läs: äckliga och högljudda) dagisbarn finns det inget bord att göra som du brukar: nämligen kolla att du fått allt det du beställt. Men eftersom det inte var någon stress alls inblandad i TiKs beteende gör det inget. Du cyklar hem.

Hemma märker du att hamburgarna är nerpackade. Detsamma gäller pommes frittarna och dipparna. Däremot saknas lökringarna. Dessutom finns inget kvitto. Du svär lite, klär på dig, svär igen för att du kommer få kall mat. Sen cyklar du tillbaka till Maks för du vägrar betala 21 kronor för något du inte fått.

På Maks får du veta att TiK är på rast. Eftersom du inte har något kvitto kan inte personalen vara helt säker på att du verkligen beställt det och eftersom TiK är borta kan man inte fråga henne. Tillslut får du iaf dina lökringar och cyklar hem.

Slut på scenario.

Jag menar... beställer man två orginalmål och lökringar, försvinner i 20 minuter och sen kommer tillbaka och säger att man inte fått lökringar... Är första tanken verkligen att kunden ljuger då?
Bara för att Maks har som affärsidé att sälja dippar minst två gånger(seriöst, måste vara så. Dom glömmer ju den alltid) betyder ju inte det att kunden har som affärsidé att sno åt sig lökringar.
Nu har dom jävlarna dessutom smyghöjt priset igen...

Innan dom först brände ner sina lokaler och sen byggde om och ut kostade dagens 50 kr samtidigt som den vanliga menyn gick på 55. Nu har det under sommaren gått på 55 kr och den vanliga på 59. När jag handlade senast så gick dagens på 58 kronor. Menyn på 60. En förtjänst på två kronor med andra ord. Men eftersom de säljer dipsås två gånger så går dom ju hyfsat plus.
Det är tur för Maks att MackDånalds inte mättar lika mycket, annars hade jag bytt.

Sverige, sverige snörika land

Sverige är ett rätt fantastiskt land.

De mest norra delarna ligger norr om polcirkeln, att det snöar är inte ovanligt åtminstone vintertid i detta avlånga land, temperaturen på vintern är oftast väldigt låg och blir bara mer och mer glocalnettig ju mer norrut du åker.

Trots detta så chockas samhällen, städer, invånare och dylikt varje år när det helt plötsligt i mitten av december börjar SNÖA! I DECEMBER!
Det talas om kaos och dylikt. "Snö inatt, kaos på vägarna" . Hur fan kan det bli kaos? Man vet ju att snön kommer. Det har den gjort varje år.
Vore väl mer kaos om den INTE dök upp?

Okej, i Norrland är det väl kanske inte så mycket kaos och gnäll.
Blev väl lite problematiskt när det snöade 3-4 meter på en helg här i Gävle för några år sedan. Men å andra sidan så blev det kaos i Stockholm häromåret när det kom en decimeter...

Kelly Clarkson - My life would suck without you


Idol 2009

Final ikväll.
Mitt tips hela året, halvåret, månaderna det hållit på eller nåt sånt, har varit Tove. Men hon åkte ju ut senast. Så chansen att hon vinner är väl hyfsat liten?
Den stora anledningen till att jag trodde på henne var förutom att hon sjöng bra och hade bra utstrålning(läs: ser bra ut) var att det var en tjejs tur iår.

Nu är ju inget program jämt könsfördelat(förutom ett av världens bästa(?) program Top Gear som har jämn könsfördelning i publiken och därmed inte kan släppa in homosexuella par) men tittar man på de senaste årens vinnare så kan man se ett mönster:

2004: Daniel Lindström
2005: Agnes
2006: Markus Fagervall
2007: Marie Picasso
2008: Kevin Borg
2009: ?

Så går man efter kille-tjej-kille-tjej så borde det med andra ord bli en tjej iår.
Och då ligger ju Kalle(Calle?) bra till med sitt något längre hår.

RSS 2.0