Linsbekymmer

Jag har linser, ser som en pissråtta ungefär. Tillräcklig syn i cirka 1,5-2 meter sen äre suddelisudd. Jag har glasögon också, men det är inte det som gör att jag skriver det här.

När jag senast var och "fyllde" på mitt förråd eller vad man ska säga så fick jag en ny sorts vätska. Och med en ny sorts vätska följer andra "linsfodral"(linsbehållare?) med. På den förra modellen så hade man märkt ut så det enkelt skulle se vilken som var höger och vilken var vänster. Den högra var nämligen grön.
På de nya finns inte denna funktion med, båda är vänster vilket gör att jag måste fokusera mig. Det hade ju varit smart om de skrivit H för höger och V för vänster. Men neppsi, det gjorde dom inte. Däremot står det R och L så jag har döpt min högra lins till Rutger och den vänstra till Legolas bara för att ha koll.

Däremot har dom gjort det jättesmart på ett sätt. R:et är nämligen upphöjt och L:et är nersänkt, de är alltså anpassade så att även blinda ska kunna sätta in linserna i rätt öga.
Min mamma tyckte det var jättesmart; någon som kan komma på varför det är extremt korkat ?

Taylor Swift - Our song


Edsbyn - fem år i radNu är innebandysäsongen över. Det betyder en sak: Antingen kommer den här bloggen bli jävulskt tom... Eller så betyder det att det kommer komma upp en massa "vettiga" saker. Det sista låter inte särskilt troligt.

Taylor Swift - Love story


Facebook

Jag har gett efter.
Numera kan ni hitta mig på Facebook.

Och en av mina vänner där kan man ju knappast säga är förvånande. Jag är ju ett gigantisk fan av henne och har skrivit mycket om henne på bloggen så det kändes helt naturligt att lägga till henne som vän på Facebook.


Mungrävarsadister

Idag var jag på besök hos mungrävarsadisten. Inga hål, "grymma tänder" som hon sa. Har köpt en cola som jag ska fira med. (Hade jag haft hål hade jag köpt en cola för att trösta mig).

Hur kan man vilja bli tandläkare ? Man måste ha lite "konstiga" saker för sig då alltså... In med fingrarna i någon annans mun, stoppa in föremål som kan framkalla kväljningar, rispa på tänderna med något järnsak. Och bara det faktum att man frivilligt vill sitta och kolla in i någon främlings mun. För tandläkare är något man blir, inte som att jobba som telefonförsäljare eller på McDonalds som man tar när man inte får något annat.

Det enda som är värre måste vara kiruger. Att ens komma på tanken att skära lite på måfå i någon annans kropp... Tänk, om det görs någon annanstans än på ett sjukhus eller liknande är det grov misshandel, mord, dråp eller något annat sånt där trevligt som gör att man hamnar på Aftonbladets löpsedel. Förutsett att det inte är dagen innan som Sofies mode ska berätta vad man ska ha på sig den närmaste årstiden, då får man kanske en notis.

Hata hata hata Ockelbo 2

Äntligen har jag kommit hem från den gudsförgätna håla som är mer känd som Ockelbo.
Och nu behöver jag inte åka dit på ett halvår. Kan man säga att jag är överlycklig?

Och idag gjorde jag debut inne på Ica Supermarket i Ockelbo. Som jag inte ens visst fanns. Men det låg mittemot Konsum. Hur kunde jag missa det?

Hata hata hata Ockelbo

Vilken jävla tråkig stad/ort/byhåla det är.
Finns aboslut ingenting, händer absolut ingenting. Har varit där nästan hela dagen och fy satan vad segt det varit. Förutom två matcher har inget hänt.
Efter första matchen så hade jag sex dötimmar att slå ihjäl. I Gävle, jätteenkelt. I Ockelbo, en plåga.
Det första jag gjorde var att gå till Konsum och köpa Aftonbladet + Klick(bilaga), så illa var det. Och sen gick jag på en promenad. Svängde höger och hamnade vid kyrkogården. Och där kan man hitta ett ord som beskriver Ockelbo:
D-Ö-T-T!!!

Lustigt nog så fanns det ett spa i Ockelbo. Lika lustigt var det att begravningsbyrån fanns i samma byggnad...

Gick även åt andra hållet. Var inteså spännande där heller. Lite hus och mycket väg. Jätteskoj.

Om någon undrar så vann vi båda matcherna, 10-4 och 13-4. Två matcher till imorgon, vilket betyder att jag måste återvända till Ockelbo. Yey...

Och ni som säger att Ockelbo är en fin stad och att sveriges prins är därifrån:
Träffades Daniel och Victoria för att hon var på semester i natursköna Ockelbo? NEJ! Det var för att han flyttade därifrån.

Tommy Körberg - Stad i ljus


Sevärdheter i Ockelbo

Vad fasen gör man när man ska spendera två dagar i Ockelbo?
Finns det något som är värt att se/besöka osv.

Och då menar jag inte Konsum, parkbänken där stadens(ortens? byhålans?) kändaste myckedrickare brukar ligga eller trottoarkanten där prins Daniel cyklade omkull som liten...


Gefle IFs nya matchställ

Är det bara jag eller är GIFs nya dräkter snygga? Okej, kan garantera att det finns några som inte tycker det...
Men jag tycker de ser helt okej ut, och med ljusblå byxor hade det sett rätt mesigt ut.

Sen är det en sak till(som jag kan undvika att skriva för det hör egentligen inte hit men ändå lite men det retar säkert upp någon men jag tycker det är kul och eftersom alla som läser den här bloggen vet att ni ska ta mig på 100% allvar och att jag är dödsseriös) och det är att det faktiskt finns något ljusblått på dräkterna, nämligen Sandviks reklam!

Och det är roligt att läsa runt lite på diverse forum eftersom alla tycker att GIF sålt sin själ och att styrelsen borde avgå med mera. Och så blir man förbannad för att Sandvik har sin logga på matchstället. Bara för att den är ljusblå tror man således att det är därför GIF bytt färg. Men kollar man på spelarbilderna ser man rätt tydligt att det finns en vit bakgrund och en märkt färgad kant på detta reklamtryck så det hade funkat finfint på ljusblå bakgrund oxå.

Lagbild

Jobbintervju

Ska på jobbintervju imorgon klockan ett.
Önska mig lycka till ? ;-)

Segerns sötma

Jag vann ett av vaden i helgen(1-0 mot Frida). Så därför var jag i Strömsbro/Stigslund idag och hämtade min cola.
Jag förlorade även ett av vaden men det skiter vi fullständigt i att berätta här...
Men hade vi gått efter resultatet från svenska folkets röster hade jag vunnit båda. Det var det vi gjorde va?Och när jag är på väg därifrån så hoppar kedjen på cykeln. Jätteskoj må jag säga.
Så nu ska jag ut och försöka fixa till det... Skoj. På återläsande.


Ny header

Nu har vårheadern kommit på plats. Någon vecka för sent egentligen, fast ändå för tidigt för att snön ligger ju kvar... Men skitsamma....

F5 om ni inte ser nått nytt. Och för att vara helt säkra, står det inte VÅR högst upp på headern så är det inte den nya.

Måndag

Väldigt ansträngande dag idag.
Vaknade sent, skönt.

Sen på eftermiddagen var det träningen med de små töntarna. Har fortfarande blåmärke(som blivit gult) på bröstet efter ett räddat skott... Jätteskoj var det. Helt död nu, orkade knappt lyfta benen när jag satt mig bekvämt i fåtöljen för att ätt middag. Jätteskoj.
Och familjen är i Falun och kollar innebandy. Eller innebandy och innebandy, fått sms av mamma: "RR har huvudet på nedersta cheerleadern"...
Tack familjen Björklund för att ni bogserade hem min trunk efter träningen.

Och om någon undrade: Jojjas stövlar fungerade bra.

Nörd på flickfotboll

Vilken nörd jag är, sitter och kollar reprisen av finalen av Melodifestivalen och har stereon igång så det blir maffigt ljud... Suck(mäh) på mig.
Undrar om Malena vinner den här gången. Fan vad chockad jag blir om det blir nån annan.

Har för övrigt varit och kollat på damfotboll idag. Väldigt spännande match. 5-a-side. Flickor 92-93-94. Huge mot Tierp. Och det var fler långbollar än när Gefle IFs a-lag spelar(dock lika stor och lika "högljudd" klack). Utan att vara sexistisk så undrar jag hur jag skulle klara mig i ett fotbollslag med tjejer/damer. Om jag hade kondition så skulle jag nog kunna vara en bra spelare.
Så hittills är min ranking såhär:
1. Damfotboll
2. Daminnebandy
3. Flickfotboll

Och vad det är jag rankar kan ni ju gissa...

Svenska folket kan inte ha fel

144 till MALENA ERNMAN!
JUBEL.

Tanten i blå gummistövlar behöver inte vada till Moskva, alla små barn som inte har rösträtt av en speciell anledning lyckades inte skicka en trio svenska fiskmåsar till Ryssland. James Måns Zelmerlöw Bond får inte en chans att hämnas på kommunisterna i det röda riket. Sarah Dawn Finers hiss gick inte hela vägen upp. Alcazar får dansa västerut mot Alcatraz istället för Gulag. HEAT får inte chansen att värma upp kalla Sibirien. Agnes får inte hämnas Mufasas död. Emilia får hitta en ny värld. Sofia borde fattat att alla inte hejade på henne. Och Molly har lärt sig att stjärnorna är elaka jävlar.

För vinnare är en operasångerska! I svenska melodifestivalen. Vem fan trodde det? Jag såklart, dock enda rättet jag hade. Grattis Emma till två rätt. Och Frida, du är skyldig mig en cola. HA!

Nu är det någon månad till den stora finalen, sen är det Bomhus som gäller. Första gången på länge jag tror det finns en chans för Sverige.

Nu är det väl ändå så att man måste skrota Internationella Juryn? Deras "bidrag" i finalen Sofia-Alla fick 12 poäng. 8 av internationella juryn och fyra av malmö(och skåningar är ju inte helt friska i kokosbollen). Och vinnaren fick 1 poäng... Sött.

Je t'aime pour toujours,
entends la voix.
Je t'aime nuit et jour,
en naissant toi.
Je vis ma vie pour toi,
c'est le reve pour moi.
Je t'aime pour toujours, entends la voix

Bara att plugga in så klämmer ni i för kung och fosterland när det är dags för Eurovision Song Contest ;-)
Tänk, vinnaren av Melodifestivalen från Sandviken. Och kronprinsessans lilla kärleksslav från Ockelbo. Gästrikland RULZ!


Melodifestivalen 2009 - FINAL1. MÅNS ZELMERLÖW - Hope & Glory
Låt:
Show:
Utstrålning:
TOTALT:

2. CAROLINE AF UGGLAS - Snälla, snälla
Låt:
Show:
Utstrålning:
TOTALT:

Bara Sverige som kan få för sig att skicka en tant i ljusblå gummistövlar...

3. AGNES - Love love love
Låt:
Show:
Utstrålning:
TOTALT:

Kom ihåg mig, Simba.

4. H.E.A.T - 1000 miles
Låt:
Show:
Utstrålning:
TOTALT:

Lite mesigt utseende för en "rocker".

5. EMILIA - You're my world
Låt:
Show:
Utstrålning:
TOTALT:

Hon får Voldemort-näsa när hon tar i.

6. ALCAZAR - Stay the night
Låt:
Show:
Utstrålning:
TOTALT:

7. SARAH DAWN FINER - Moving on
Låt: 
Show:
Utstrålning:
TOTALT:

FAIL på kameramannen.

8. E.M.D - Baby goodbye
Låt:
Show: 
Utstrålning:
TOTALT:

9. SOFIA - Alla
Låt:
Show:
Utstrålning:
TOTALT:

Madonna-wannabee på scen. Marie Picasso-wannabees som läser min blogg.

10. MOLLY SANDÉN - Så vill stjärnorna
Låt:
Show:
Utstrålning:
TOTALT:

Carolina Klüft-flummande med kameran innan start.

11. MALENA ERNMAN - La voix
Låt:
Show:
Utstrålning:
TOTALT:

Gillar nack-knycken. Från bottenbetyg till nästan topp på två veckor. En applåd.

RANKING
1. MÅNS ZELMERLÖW
1. ALCAZAR
1. MALENA ERNMAN
4. SARAH DAWN FINER
5. E.M.D
6. MOLLY SANDÉN
7. H.E.A.T
8. AGNES
9. CAROLINE AF UGGLAS
9. SOFIA
11. EMILIA

Döda Luleå!

Om jag kunde drömma

Författare: Stephanie Mayer

Det måste vara en av de sämsta böckerna jag nånsin läst. Innan är det bara två böcker jag börjat på men inte läst klart, nån bok i sexan jag blev tvingad att läsa och Sagan om de Två tornen(som jag läst klart sen dess). Nu är det tre.
Har läst mer än halva boken(258 av 416 sidor, 62%) och det har absolut inte hänt ett piss. I jämförelse så i sjunde Harry Potter-boken så hade dom redan hunnit förstöra 4 horrokruxer efter 62% av boken.

Man har ju liiiiiite mer förväntningar när det handlar om vampyrer, man tror ju på död och attacker på männskohalsar. Inte bilförare och romantiskt dravel och nån liten håla i USA...


En sån vecka

Varit målvakt två träningar den här veckan. Efter måndagsträningen lyckades jag på något sätt få ett blåmärke på höften... Inte fasen räddar man skott med höften, inte ens jag gör det. Sen på onsdagen var det tyvärr lillebror som vann målvaktskampen. Han vann skottövningen, medans jag vann matchen på slutet. Dock räddade han min straff så jag får nog släppa den segern till honom.

Jag har skurit mig igen. Betydligt manligare den här gången dock, på en kniv! Fast mindre blod... Kom för tusan mer blod idag när jag använde tandtråd. Det är inget bra tecken.

Vilka mediekåta 94or det finns. Idag var den tredje spelaren med i tidningen det här året. Började med två rätt snabbt, men sen har det varit uppehåll ett tag tills idag. Men det man undrar är: Hur fungerade stövlarna Jojja?

Och Manchester United slog ut Inter i onsdags. Först blev RuRu hysterisk när Vidic gjorde 1-0. Sen tuppade han nästan av när Zlatan och Vidic bytte tröjor...

Och jag har även klarat harpan 100 gånger nu! Jävlar vad jag behöver ett liv...

Johan Glans - Dyslektiker och annat


Tippa Melodifestivalen 2009

Förra året gick inte så fantastiskt bra... Förlorade*2, men iår ska jag ta revansch.
Kvitt eller Dubbelt Åmot?

Mitt tips:
1. Malena Ernman
2. Måns Zelmerlöw
3. Caroline af Ugglas
4. Sarah Dawn Finer
5. Molly Sanden
6. EMD
7. Alcazar
8. HEAT
9. Agnes
10. Emilia
11. Sofia

Fridas tips(vadslagning: en cola):
1. Måns Zelmerlöw
2. Sarah Dawn Finer
3. Malena Ernman
4. Caroline af Ugglas
5. Molly Sanden
6. Emilia
7. Alcazar
8. EMD
9. Agnes
10. HEAT
11. Sofia

Emmas tips(vadslagning: ahlgrens bilar):

1. Måns Zelmerlöw

2. Malena Ernman

3. H.E.A.T

4. Molly Sandén

5. E.M.D

6. Sarah Dawn Finer

7. Alcazar

8. Agnes

9. Caroline af Ugglas

10. Emilia

11. SofiaDeadline: Lördag 19.30

Johan Rheborg hatar alla


Målvaktshjälten

Jag är tränare i innebandy.
Det händer att jag får kliva in i mål på träningarna, det gör jag med glädje.
Förra onsdagen var en riktig helvetes träning, spelarna stod nästan vid mittlinjen och lastade slagskott i en halvtimme. Dom som såg mig efter det kan vittna om att jag hade blåmärken på handlederna!

Idag hade vi träning. Jag stod i mål igen.
Det här var mycket värre.
Minst 40 minuters skjutande från mittlinjen, och x-huset har ju såååå många meter till mål från mittlinjen... Men hade vinterhandskar och tjocktröja så gick bättre denna gång.
Det är sjukt vad dom små jävlarna kan skjuta. När vissa skjuter så hårt att man knappt hinner reagera brukar man säga att man hoppas att man står i vägen för skottet. Jag hoppas att jag inte står i vägen!

Fast jag har ju ändå utvecklats. Börjar rädda betydligt mer än vad jag släpper in.
Fast Jeppe var ju rolig idag... "Det har gått tio minuter och vi har bara gjort två mål. På sebbe."
Dom är så gulliga när dom är små...


Melodifestivalen 2009 - Andra Chansen


Frågan är om Star Pilots går vidare även om dom gör det.

Kvartsfinal 1

Scotts - Jag tror på oss
Ja, snälla. Skicka dansbandsmupparna. Snälla. Snälla. Snälla.
Och den är utan tvekan dagens bästa. Lite trist slut bara.


Sarah Dawn Finer - Moving on
Batman! Med små vingar... Arabisk prinsessa? Eller en ljuv mö som väntar på Robin Hood? (Kanske ska skita i att kommentera kläderna...). Maffig måne(var tydligen en sol) i bakgrunden. Lite fart nu på det här och I luv it. Jesper Blomqvist som designat killarnas tröjor, därför dom långa ärmarna. Och nu kom två lucia-tärnor in på scen. Abou(en pilbåge), hon åkte upp.


Mitt tips: Scotts
Min önskan: Sarah Dawn Finer
Vidare: Sarah Dawn Finer

Kvartsfinal 2

Lili & Susie - Show me heaven
Börjar bra. Abba-wannabees. Och redan bättre än allt för en vecka sen. Liiite falskt. Och rätt osynkade moves.


BWO - You're not alone
Martin har lånat sin "kostym" från Mamma Mia-filmen, Stellan Skarsgård använder en liknande i eftertexterna. Lysrör, undrar om det är såna där miljövänliga lampor? HAHAHAHAHAHA. Bards hatt är söt, lillebror hade en liknande när han var liten: Problem med balansen. Dröjde innan han fick den dock(förklarar en hel del). Och hennes hår såg likadant ut. Samma frisyr som boven i fjärde Indiana Jones-filmen förresten.


Mitt tips: BWO
Min önskan: BWO
Vidare: Lili & Susie

Kvartsfinal 3

Amy Diamond - It's my life
SMS MED VARANDRA! Vad sött, hon har regnrock på sig. Just nu vet jag två tjejer som dansar till den här. Men inte fasen var den bra. Hon kör på den oskyldiga stilen. Påminner om mellanstadiedisco med sången och dansen. Har försökt komma på hur den låter hela veckan men inte kommit på. Inget bra tecken. OCH HON HAR NYA SKOR!!! AMAGAD!!


Star Pilots - Higher
Vem sjunger? Aha,han i vitt. Jag vet att jag hört den här förut! Eller nåt som är väldigt likt! Synkroniserad dans åtminstone. Go Tom Cruise-wannabees! Det är Eye of the Tiger ibörjan åtminstone. Och "Waiting for a star to fall" i resten.


Mitt tips: Star Pilots
Min önskan: Star Pilots
Vidare: Star Pilots

Kvartsfinal 4

Rigo & co - I got u
Yejj, svartvitt. Jamaicanen i röd kostym känns väldigt malplacerad. Ska jag skratta? Jag skrattar! Trots det är den skön. Låter uppenbarligen som en annan låt enligt två: vilken?


Caroline af Ugglas - Snälla, snälla
Prisa Jesus. Hallelujah!
Och där kom mitt älskade skratt igen.
Vad fan har dom som plockade ut alla bidrag RÖKT egentligen? Det här är alltså en av de 32 bästa?
7 låtar, sen kom årets första nolla.


Mitt tips: Rigo & co
Min önskan: Rigo & co
Vidare: Caroline av UgglasSemifinal 1

Sarah Dawn Finer - Moving on
Batman! Med små vingar... Arabisk prinsessa? Eller en ljuv mö som väntar på Robin Hood? (Kanske ska skita i att kommentera kläderna...). Maffig måne(var tydligen en sol) i bakgrunden. Lite fart nu på det här och I luv it. Jesper Blomqvist som designat killarnas tröjor, därför dom långa ärmarna. Och nu kom två lucia-tärnor in på scen. Abou(en pilbåge), hon åkte upp.


Lili & Susie - Show me heaven
Börjar bra. Abba-wannabees. Och redan bättre än allt för en vecka sen. Liiite falskt. Och rätt osynkade moves.


Mitt tips: Sarah Dawn Finer
Min önskan: Lili & Susie
Vidare: Sarah Dawn Finer

Semifinal 2

Star Pilots - Higher
Vem sjunger? Aha,han i vitt. Jag vet att jag hört den här förut! Eller nåt som är väldigt likt! Synkroniserad dans åtminstone. Go Tom Cruise-wannabees! Det är Eye of the Tiger ibörjan åtminstone. Och "Waiting for a star to fall" i resten.


Caroline af Ugglas - Snälla, snälla
Prisa Jesus. Hallelujah!
Och där kom mitt älskade skratt igen.
Vad fan har dom som plockade ut alla bidrag RÖKT egentligen? Det här är alltså en av de 32 bästa?
7 låtar, sen kom årets första nolla.


Mitt tips: Star Pilots
Min önskan: Star Pilots
Vidare: Caroline af Ugglas


Till final

SARAH DAWN FINER
caroline af ugglas


Internationella juryn

Caroline af Ugglas - Snälla, snälla
Amy Diamond - It's my life
Sofia - Alla
Sarah Dawn Finer - Moving on


Betyg:
Göteborg           
Skellefteå          
Leksand            
Malmö                
Andra Chansen

(Kommentarer om samtliga bidrag är hämtade från deltävlingarna. Kursiverad text är tillagd efter uppträdandet)

Bok söktes

Igår frågade jag efter boktips.
Jag fick ett svar...
Och eftersom jag alltid lyssnar på de som kommenterar och tar åt mig(hehehe) så har jag idag varit och lånat just den bok jag blev tipsad om.
Twilight(med något annat svenskt namn som jag just nu inte kan komma ihåg) av Stephanie Meyer.
Tack Malin för tipset.

Och skulle det vara så att jag gillar den finns det ju en film att se. Och Robert Pattison är alltså typ bara såååååå snygg i den asså!!!!!!!!!!111!!!!!1!11! Jag typ smäller aaaaaaaaaaaav.


Böcker sökes

Nu har jag på ungefär en månad läst fjorton böcker(Sju Harry Potter, sju Narnia).
Nu vill jag ha något nytt att läsa. Har köpt ett nytt bibliotekskort eftersom jag tappade bort mitt gamla(läs: inte kan hitta) och då kan jag utnyttja det.

Så är det någon som har några bra lättlästa, lite småroliga men ändå rätt långa(Inga överseriösa böcker a la Stieg Larsson tack)? Och dom får gärna vara bra...


Innebandy, ändernas fiende

Visst ni att änderna i Boulognerskogen/Stadsträdgården är rädda för innebandyklubbor?
Det fick jag veta i måndags. Hade varit på Biblioteket och lånat böcker och sen skulle jag till X-huset för träning. När jag kommer till början av B/S så är det fullt med dessa små djävuls-fåglar. En på cykel(som måste varit den långsammaste nånsin eftersom vi började från bibblan samtidigt och jag kom fram först trots att jag gick(och han cyklade raka vägen, såg honom hela tiden)) försökte cykla igenom och sparkade efter dom. Djävuls-fåglarna rörde sig inte det minsta.
Sen kommer lilla mes-Sesse gåendes med cykel och ett klubbfodral som börjar glida ner på armen. Så han drar upp klubbfodralet och det viftar till lite. Djävuls-fåglarna flyger fem meter bort...

Så då kan man undra vem som går runt i B/S och svingar efter dessa fåglar med innebandyklubbor som gör att dom är livrädda...


Konst?

"Uttvingad" till boulognern idag. Mamma ville ha fina vinterbilder.
Fanns inga fina vinterbilder att få. Mulet och blött och grått och en jävla massa änder. Försök få en fin vinterbild av det. Inte ens Bingo Rimér skulle ha lyckats, fast han skulle nog använt något annat istället för en jävla massa änder(kanske bara skulle bytt e mot o, vad vet jag).

Men hursomhaver. Blablabla.
Vet ni vad jag såg? En staty. Kan man kalla det konst?En stenklump på en fyrkant. Och den heter "Klumpen". Passande.
Krävs inte mycket för att skit ska kallas konst...

RSS 2.0