Decembertriss

Lottomgång 1
-100 kronor

1*25
2*50
2*75
1*[100]
1*10,000
2*1,000,000
x1

1*$25$
3*75
2*1,000
2*10,000
1*100,000
x1

1*25
2*50
2*75
1*[100]
1*1,000
2*100,000
x2

1*25
2*50
2*75
1*$100$
1*1,000
2*1,000,000
x10

Vinst: 75 kronor

Lottomgång 2
-25 kronor

2*25
1*[50]
1*75
2*100
1*1,000
2*100,000
x2

3*25
2*[75]
2*10,000
2*100,000
x1

2*$25$
2*50
2*100
1*10,000
2*1,000,000
x2

Vinst: 25 kronor

Lottomgång 3
+/- 0 kronor

2*25
1*50
1*[75]
2*100
2*1,000
1*10,000
1*100,000
2*1,000,000
x10

Mars: +75 kronor
April: -100 kronor
Maj: -50 kronor
Juni: -100 kronor
Juli: -100 kronor
Augusti: +25 kronor
September: -25 kronor
Oktober: -75 kronor
November: -50 kronor
December: +/- 0 kronor
Totalt: -400 kronor
Sparad vinst: 0 kr


Gott nytt årFör alla som vill träffa personen bakom Hemlingbys (kanske) största blogg så kommer han att befinna sig på Hemlingbybacken 23.59.

Detektiv

Okej, jag hade fel. Och har jag fel är jag snabb att erkänna det. Förutom när jag har en diskussion med Emma. Då brukar det sluta med att jag är så övertygande att jag har rätt, även fast det är fel. Glans över sjö och strand heter det till exempel inte. Även fast jag var övertygad. Och Emma också tyckte det lät bra.

Men hursomhelst.
Det var inte bonden och den utflyttade bonden som låg bakom lappen.
Det var Löneenhetens egna busfrö. Deras kvarting.

Som dessutom var snäll igår och skickade runt ett mail med denna länk: http://1.ooskar.com
(Klickar ni på länken frånsäger jag mig allt ansvar, det är ni som är ansvarig. Det enda jag kan acceptera är att skratta mycket åt er.)

Vad en lapp kan göra

Förra veckan tejpade jag upp den här lappen på dörren till mitt kontor på jobbet.När jag kom till jobbet imorse så hade någon under torsdagseftermiddagen(jag slutade tolv) tejpat upp en lapp.
Visst har jag trevliga arbetskamrater. Jag har två personer som jag tror kan vara ansvariga. Bönder båda två, dock den ena utflyttad. Så nu funderar jag på hur jag ska hämnas innan jag slutar på onsdag.
(Och jag har faktiskt en aning vilka de bildsköna damerna på bilderna är, men eftersom att jag vill komma tillbaka och jobba mer behåller jag det för mig själv.)

Jul

Smörgåsgrill
Digital fotoram
Trisslotter
Kläder
Tavla med New York-motiv
Pussel
Tankepussel
Djurgårdenhalsduk
Täckbyxor
Skämtbok
Parfym
Prydnadstomte

Där har ni det som jag varit tillräckligt snäll för att få iår. Inte helt fel något av det.

Pusslet från Emma var den bästa presenten och den mest irriterande var tankepusslet från Wikebyn. Det har varit en rätt envis och irriterad Sebastian som suttit och försökt lösa den.
Men eftersom att jag är smart och envis löste jag den. På annandagen. Tog bara fyra dagar.

Hur firades då årets jul? Rätt mycket som vanligt lär jag säga. För andra gången var vi hos faster i Strömsbrotrakten.
Dock hade de maten klar innan Kalle Anka var slut men jag vägrade ta något, jag såg klart först. En jul utan Kalle A funkar inte. Det enda man får missa är tjuren Ferdinand.
För första gången åt jag sill och janssons frestelse på julafton. Vet inte riktigt varför jag inte ätit det tidigare, det är ju inte äckligt.
Senare var det julklappsöppning och det jag fick ser ni uppåt.
Ännu mera senare var det dags för den hysteriskt roliga julklappsleken som iår blev uppdelad i två halvlekar för att vi skulle kunna se Svensson, Svensson. I det läget hade jag två paket men när vi återupptog spelet dröjde det inte länge innan jag var tomhänt igen. Sen med två-tre minuter kvar lyckas jag få ytterligare en sexa och roffar åt mig ett större, tyngre paket som gått runt en hel del. Ju mer tiden tickade ner, ju snabbare gick det och vi med paket blev bara mer och mer orolig. Och med tio sekunder kvar hände en väldigt jobbig sak, RuRu som satt utan paket lyckades få en sexa och jag var helt säker att han skulle rycka min. Men eftersom han var helt panikiserad mer eller mindre så tog han inte mitt paket utan kusin Mikaelas(som då blev tomhänt). Och ännu bättre blir det när Janne direkt efter slår en sexa och tar RuRus paket och precis efter piper klockan! För tredje året i rad blir min lillebror utan paket! Och för andra gången vann jag glas!God jul


24 december


23 december


22 december


Årets lista

Snart har ännu ett år passerat. Och som vanligt har denna blogg inte utmärkt sig. Mer än några äldre inlägg som retat upp andra. Hur lyckas jag ?

Men som vanligt så kommer det ju en sammanfattning över saker som hänt i år. Vanligtvis är jag enväldig diktator, kung, president och Miss America i ett när det gäller den listan men i år har jag tänkt om lite och tänker låta alla er som läser få vara med och påverka.

Så därför: Titta igenom årets lista och påpeka om det är något som ska in, bort, upp eller ner.
För att det inte ska bli ont om tid så sätter jag en deadline. För att få vara med och påverka måste ni ha sagt er åsikt om det som finns på listan INNAN 23 december 23.59.

Listan kommer såklart inte publiceras före den 27 december och ingen annan utom jag kommer att få se den innan dess.

21 december


Hej mitt vinterland

Vilket underbart härligt väder det har varit idag.
Snön har fallit nästan hela dagen och har det inte varit vitt tidigare så är det garanterat vitt nu.
Var ute en sväng idag när jag hade lunch och märkte att till och med Stortorget verkade juligt av den enkla anledningen att markvärmen inte hann med att smälta undan snön.

Julprydnaderna på rummet är också framplockade. Den lilla granen och den lilla bocken(som aldrig brunnit. Så om ni som bygger den gigantiska bocken undrar hur ni ska få behålla den stora: Bygg en liten och ställ den inomhus. I typ mitt sovrum) står på hurtsen. Har ett litet tomteland på byrån. En skidåkande snögubbe i fönstret. En långbenad snögubbe i bokhylla tillsammans med en snöbjörn som har en Fredrika-mössa på sig. Och vid teven står en rund tomte med tomteluva storlek för stor.

Till och med sängen andas jul. Eller ja, den andas ju egentligen inte alls. Den är rätt olevande. Om det inte finns några små insekter och kryp där som smyger runt när man sover.(Nej Emma, det finns inga såna så du kan vara lugn. Inte några spindlar heller. Absolut inga sådana)
Men den är röd och vit. Eller ja, inte själva sängen. Den är rätt träig. Men påslakan, underlakan och örngott. Tänk att jag skulle behöva jobba på jysk för att lära mig skillnaden mellan dessa.

Nu är det två och en halv dag kvar i arkivet och sen är det jul.

Men först blir det en tradition. Som inte har samma betydelse i år. Tidigare år har jag och familjen spelat Bingolotto samt druckit och ätit årets första julmust respektive skinkmacka. Men eftersom att jag blev bjuden på jullunch av kommunen har jag redan upplevt dessa(RuRu är lite irriterad över detta. Men julklapparna han får av mig lär nog göra honom mycket gladare. HAHAHAHAHAHAHEHEHEHEHEHAHAHAHAHAHAHOHOHO).

20 december


Lyckoost

Vad ska man säga? Jag har bloggat om det förut tror jag.
http://sesses.blogg.se/2007/june/fodd-med-tur-eller-up-yours-competitors.html
Det hade jag.

Och nu har jag vunnit igen.
Dubbelt upp.

Först var det förra lördagen. Jag hade stryktipsat som vanligt, och vunnit en gång tidigare. 10 rätt som gav mig 21 kronor då.
Den här gången gick det lika bra. Men det var nära att bli bättre. Hade en match inne i 86 av 90 minuter, oturligt nog så var de fyra minuterna matchens sista... Så istället för 11 rätt blev det 10.
Dock var det rätt hyfsad utdelning, 109 kronor, så jag var inte helt(men en hel del) missnöjd efter.
I onsdags var jag och hämtade ut vinsten. Blev rätt förvånad när jag fick 436 kronor. Började fundera om jag missade att räkna ett rätt.
Men nä. Eftersom att jag spelar system så har jag flera rader. Och på fyra av dessa rader hade jag 10 rätt! 4*109=436 kronor. Ca-ching!

Sen när jag kom hem hade jag ytterligare en vinst.
FIFA11. Till Wii. Hade jag vunnit i en tävling på internet.
Inte helt fel.

Synd bara att jag inte har wii...


19 december


18 december


Emotionell

Har ni hört ? Influerade av tv och dess pay-per-view har ett pappersföretag bestämt sig för att hitta på en ny idé inom den marknaden.
Och eftersom att vi bara blir mer och mer deprimerade i detta land har de skapat en emo-edition av pay-per-view.
Uppfinningen kallas för pay-per-cut och går ut på att du ringer ett nummer och beställer ett papper med extra vass kant för att skära dig själv.
Enkelt, eller hur ?

På tal om emosar så undrar jag inte om jag har rätt anlag för det?
Jag lyckas nämligen skära mig på precis allt. Tänk er något som absolut inte går att skära sig på. Jag kommer lyckas. Skulle nog kunna lyckas skära mig på bomull...

Hittills har jag lyckats skära mig på glas, kniv, diskborste(!), plastmugg(!) samt en mugg med rundad kant helt utan sprickor...
Och igår på jobbet lyckades jag igen. Ni vet den där lilla plastplutten längst ut på skosnören ? Den!


17 december


16 december


15 december


14 december


LuciaTidigare år har jag varit väldigt o-lussig. Eller jag är väl även i år o-lussig. Senast jag var lussig var nog i trean. Och då menar jag den riktiga trean, inte trean på gymnasiet. Då var jag med i luciatåget eftersom att alla treor skulle vara det. Men jag fick en framträdande roll och slapp vara tomte eller dumstrut. Nej, inte lucia... jag hade inte tillräckligt blont hår.
Jag var pepparkakegubbe. Med hatten snett bakåt. Eftersom att jag stod i mitten. Eller om det var snett framåt. Det var åtminstone inte åt sidan.
Fick köra ett rap oxå.

När man är pepparkakegubbe finns en massa trix
Man gör sig fin med hjälp av socker bara sprits sprits sprits
Det här med hattarna är ett stort kapitel i sig
Sätter man på dom rakt upp blir det helt fel grej
Men vad skådas där i min ena korint
En pepparkakegumma med massa pynt
Så knådeliknådeliknådeliknådeli knåda mig i samma deg som henne
Jag vill säga hej
Det där kan va svårt att förstå ibland
Men glöm inte bort vi har ett eget land


Gävles lucia och tärnor kunde sjunga. Var riktigt mysigt. Och trevligt. Och mycket god jullunch innan.
Sen idag på riktiga Lucia-dagen så hade kantorkören ett eget luciatåg. Mycket bra. Bättre än Gävles lucia.

Och på tal om Gävles lucia så såg jag och Emma dom när de uppträdde på Nians bottenvåning. Och på rent skämt så föreslår jag att "det vore väldigt fränt om de tog rulltrappan ut när de sjunger sankta lucia". Tror ni inte att de gör det? Och att en gubbe åker före och försöker släcka luciakronan.

Och dirigenten var rolig att se på. Tyckte jag åtminstone. Vet inte ifall någon annan märkte det men ibland höll han på som JD och Turk gör cirka 25 sekunder in på klippet. Lite opassande om ni frågar mig...


13 december


12 december


11 december


10 december


Idol

Nu har Idolfinalen börjat och jag sitter nog och kollar i detta nu.
Detta år har skiljt sig mycket från tidigare år då jag faktiskt tittat på majoriteten av veckofinalerna tillskillnad från tidigare då jag oftast kollade auditions samt nått enstaka uppträdande.

Min favorit från början var Elin(Mumin). Men det gick inge vidare. I och för sig så kan man fundera över mina första val då jag förra året höll på Rabih från början. Varför? För att hans uppträdande var det första jag såg. Senare höll jag på Tove. Och hon kom trea.
I år höll jag efter att Mumin åkt ut på Olle. Han kom trea. Jag tror inte att någon vill ha mitt "stöd".

I finalen möts nu Jay och Minnah. Rätt lustigt att det blev just dom två.

Ingen av dom borde vara kvar överhuvudtaget.

Minnah har åkt ut en gång. Och Jay bröt väl mot den enda regel som fanns.

Men men, är det show så är det.

Hur går finalen? Ingen aning, tippa är ju inte min starka sida(...) och eftersom att det är Idol är det ingen idé att tippa en vinnare. Men jag tror Jay vinner.

9 december


Första advent

Nu när det snart är dags att tända ljus tre. Om man inte är dålig på att räkna. Har dåligt tålamod. Är pyroman. Eller helt enkelt bara ville tända fler ljus.

Hur kan detta firas bättre än att visa bilder från första advent? Jag kan inte komma på något som vore bättre. Fast två liter cola vore inte helt fel...


Dagens huvudpers... huvudbock.


Försök hitta tre kommunarbetare. Den som vinner får en guidad visning på mitt kontor.


Gospelkör, kyrkokör och barnkör framförde härlig version av Sverige. Kan det ha något sammanträffande med att Sverigedemokraterna tog sig in i Riksdagen ? Välkommen välkommen hit, vem du än är, var du än är
Jessica, var är du ? Bakom henne i helvitt ?


Bockbrännarna spionerar.


8 december


7 december


6 december


5 december


Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

Nu ska jag vara snäll. Alla ni som inte läst filmen eller boken och inte vill få något avslöjat utan bara vill veta betyget som filmen får: Sök efter H P D H 1 men utan mellanslag.

Så har jag sett den, del 1 av del sju som kommer i en del 2 i sommar. För mig känns uppdelningen riktigt bra, med tanke på allt som händer i böckerna hade det nog varit väldigt jobbigt med endast en film á 2,5-3 timmar där allt skulle trängas in. Istället har de nu cirka 5 timmar på sig vilket ger plats för mer.

Filmen då ? Jag hade bestämt mig innan jag gick dit att nu ska jag inte sitta och jämföra den med boken, då blir jag bara besviken och kommer sakna mycket. Dock så kom jag på mig att ibland jämföra med boken, men det var bara ett fåtal tillfällen.

Dobby och Luna, helt underbara!

Jag förstår inte riktigt, de bara säger inför varje film att det blir mörkare och mörkare stämning. Varför sitter då jag och skrattar så ofta?

Jag blev riktigt imponerad över hur de löste berättelsen om de tre bröderna. Det fanns väl egentligen bara två alternativ trodde jag. Antingen skulle de bara filma som vanligt när Hermione läser eller så skulle de använda skådespelare som en film i filmen. Istället gör de en tecknad film av det hela. Oväntat och mycket bra.

Om man ska hitta nåt negativt så måste jag ändå jämföra med böckerna. Vad kan man göra i en bok som inte funkar i en film? Man kan berätta utan att karaktärerna måste berätta vad som händer. Tyvärr funkar inte det berättandet så bra och det känns även som att de missar en del ändå. Finns det någon som inte läst böckerna som förstår att Harrys mantel är en dödsrelik? Eller att stenen som kan återkalla döda ligger i kvicken? Inget som avslöjades eller dsikuterades i filmen.

Jag blir inte ofta rörd eller påverkad av filmer. Jag blev lite rörd när jag såg Marley och jag. Men scenen när Dobby dör... Då blev jag faktiskt tårögd måste jag erkänna. Han är en karaktär som jag alltid gillat.

"Hello Harry Potter, sir!"

Betyget då?
HPDH1

4 december


3 december


2 december

Enligt Fredrik Virtanen på Aftonbladet är Coldplays 'Viva la vida' en julsång, men hur många gånger kan jag ha med den på bloggen ? Så det här får bli deras bidrag detta år.

1 december


RSS 2.0