Januaritriss

Lottomgång 1:
-100 kronor

2*25
2*75
2*$100$
1*1,000
2*100,000
x1

3*25
2*$75$
2*100,000
2*1,000,000
x1

2*25
2*[75]
2*100
1*1,000
2*1,000,000
x10

2*25
2*$50$
2*75
1*1,000
2*1,000,000
x10

Vinst: 25 kronor

Lottomgång 2:
-75 kronor

2*25
2*50
2*$75$
1*1,000
2*100,000
x1

2010
Mars: +75 kronor
April: -100 kronor
Maj: -50 kronor
Juni: -100 kronor
Juli: -100 kronor
Augusti: +25 kronor
September: -25 kronor
Oktober: -75 kronor
November: -50 kronor
December: +/- 0 kronor
2011
Januari: -75 kronor
2010: -400 kronor
2011: -75 kronor
TOTALT: -475 kronor
Sparad vinst: 0 kr


Hey, im a goldfish. I have a 3 seconds memory spa... Hey, im a goldfish.

Känns så passande för denna dag.
Och eftersom att ingen(förutom Emma(och kanske Frida) förstår vad jag menar) så kommer här en förklaring.

Jag jobbar på kommunen. Jag börjar åtta. Då blir det frukost tidigt. Jag är inte sugen på frukost tidigt.
Då är det bra att det är förmiddagsfika halv tio. Så då brukar jag se till att ha med mig en macka hemifrån.

Och imorse var inget undantag: Jag ställde mig och gjorde i ordning två mackor. Smör, messmör och ost.
Sen plastade jag in dom.

När jag kom till jobbet gjorde jag upptäckten att jag glömt mackorna hemma. Kände mig så begåvad just då...

Men som tur var har jag en helt underbar flickvän som efter ett sms gör i ordning en macka till mig(med smör som inte var lika mycket som jag brukade ha men tillräckligt för att hon skulle avstå från att äta den) och tar med och ger mig den. Är hon inte bara för snäll söt och underbar.

Reviderad åsikt

Fördomar är rätt roligt. Eller ja, det beror ju på vad det är för fördomar. Till exempel att alla tjejer ska vara bra på att laga mat, det stämmer ju inte. Varken Frida eller RuRu verkar vara några hejare i köket.

Men däremot kan fördomar vara lite underhållande, framförallt när man tar det några extra steg och verkligen överdriver. Då kan det bli riktigt underhållnde och roligt.

Sen är det ju dom där fördomarna man har, som man sen ser att de stämmer inte riktigt. Och ett sånt ögonblick har jag haft.

Jag började på kommunen i september med praktik.
Kommunen.
Vad är det för bild man får när man tänker på det ordet egentligen ?
För mig är det gammal gubbar och gummor som är gråare än aska, sten och betong samt sidbakgrunden när man skriver ett inlägg på blogg.se. Gråare än grå ungefär.
Plus att jag tänkte att de förmodligen snackar sådär som politiker gör. Ni vet, att svara ja på en fråga går inte utan man måste svara så svävande att SAS skulle kunna använda en som flygplan.
Och jobba där, jo tjena. Det enda om kändes värre var Amstrams, telefonförsäljning samt hamburgartillagareochkassaståare.

Så... för att uppdatera er har jag jobbat på kommunen från 27e september. Först 10 veckors praktik, sen anställning december ut och nu anställning från i måndags och tre veckor framåt.

Har min världsbild ändrats? Nej.
Däremot så måste jag revidera mina fördomar: Det jobbar gubbar och gummor på kommunen. Dock är de inte supergamla. Åtminstone inte dom jag jobbat med. Däremot har jag sett i arkivet att det finns vissa anställda som är närmare 100 är 90 om vi säger så.
Och gråare än aska, sten, betong, sidbakgrunden när man skriver ett inlägg på blogg.se och gråare än grå är dom inte heller. Vissa har faktiskt inte grått hår. Vissa har till och med riktigt färgranna kläder.
Sen finns det dom som SAS står och köar för att få använda. Men en hel del pratar faktiskt korrekt svenska ändå. En pratar iofs skånska men hon har riktigt riktigt riktigt trevlig och har mitt telefonnummer(det där lät fel). En del har till och med väldigt rolig humor. Framförallt på torsdagseftermiddagsfikat. Då kan det spåra så mycket att norska skidförbundet hört av sig och vill att de ska fixa spåren till skid-VM i Holmenkollen.
Och ibland kommer ju även snygga tjejer och hälsar på.
Och ibland var det Frida. Men då var det dags för lunch och det är aldrig fel.

Så till det sista jag skrev i stycket där uppe. Jobba där ? Jo! Tjena alla arbetskamrater!

Ny design

Det känns som att det var ett tag sen det blev ändringar på den här bloggen designmässigt. Och med tanke på att jag aldrig la upp någon "kalender" för 2010 så borde det ju berott på att jag inte rörde designen under hela det senaste året. En konstig känsla, framförallt med tanke på att jag förut satt en gång i månaden och pillade. Men jag har väl blivit mogen.

(Och ungefär här tog jag ett avbrott på tio minuter för att skratta åt det faktum att jag blivit mogen)

Men nu har jag äntligen fått lite fart och fixat ny header. Och flyttat menyn. Och det var allt. Fast det blev en hel del ändå.
Hade tankar på att ändra bakgrundsfärgen då jag tycker att bloggen blir för ljus med tanke på att jag byter till en ljusare header, men nä. Den blå färgen har varit med läääääänge. Så den stannar.Om headern och menysystemet ser ut som ovan betyder det att ni inte är utvalda att se den nya designen.
För att ansöka om behörighet så får ni trycka på F5 och fylla i uppgifterna så kommer jag att behandla dessa så fort som möjligt.

Taylor Swift - Back to december


Fötternas varma vänner

Efter mellandagarna var jag och shoppade något till mina fötter att ha på sig innanför hemmets trygga och på morgonen förvånansvärt kalla väggar.Ett par lila elefantstrumpor från Rusta för 29,90. Och eftersom jag är ekonomisk betalade jag med kort så det verkligen blev 29,90.

Sen var jag in en sväng på Jysk i Valbo och köpte ett par dunsockor på rean. 25 kronor. Oturligt nog för mig så var mina fötter för stora för att kunna ha de snygga varianterna så det blev ett beigevitt par.

Men jag klagar inte. Ibland är det roligt att handla saker och när det handlar om roliga saker har jag inget emot att ha en rolig shoppingtur.

Nazisterna


Det regnar köttbullar

Nu vet jag inte hur gammal denna film är. Men nu har jag sett den. Och satans vad bra den är.
Fast bra eller bra, men udda definitivt. Men det är på ett bra sätt.
Från början såg man nog ut som ett frågetecken, för det kändes lite töntigt. Lite som Bolt ungefär. Men sen blev den bra. Och rolig.

Steve.

Bryggscenen med ögonpetningssekvensen var väldigt rolig och skrattas fortfarande åt trots att jag sett den några gånger på duröret.

Steve.

Hur kommer man på grejen med en matlavin ? Men men, dom bästa idéer man får är nog de som låter knäppast.

Steve.

Kycklingsumokostym? Man kan ju inte säga att de inte var påhittiga. Man kan oxå säga att de hittade linjen för vad som är normalt för en film. Och sen hyrde de en rymdraket och åkte förbi den.

Steve.

Ett hus av jello verkar rätt häftigt.

Steve.

Sam. Flint. Sam. Flint. Flint. Pappa. Steeve.
Brynäs - Frölunda

Då har jag varit på årets första hockeymatch. Den första matchen på cirka ett år som jag ser på plats på arenan och den första Brynäs-matchen på ett år som jag är säker på att jag sett hela av.

Efter att ha sett JVM-hockey så kändes dock matchen väldigt avslagen vad gällde målchanser, tacklingar(typ två ordentliga tacklingar på hela matchen och de skedde inom loppet av tio sekunder i andra perioden) och tempo.

Varför har folk så svårt att ta sig tillbaka till sin plats på läktaren i tid ? Det är inte som på Strömvallen där det finns två kiosker och det tar 20 minuter av andra halvlek innan alla fått sitt. Det finns fullt med kiosker runt om hela arenan som håller bra fart men trots det envisas folk med att komma efter någon minut... Och sen går de när det återstår någon minut av matchen för att hinna först till bilen.

Jo, jag var ju nära att vinna på matchprogrammet. Förra året vann jag en keps. Den här gången var jag ett ynka nummer ifrån att vinna ett bordshockeyspel.

Fast höjdpunkten måste ju vara knattematchen mellan andra och tredje perioden. Och höjdpunkten var när den absolut minsta Brynäs-spelaren blev grinig på en betydligt större motståndare och de åkte och hackade på varandra och "tacklade". Riktigt underhållande att se.


Ensamvarg på parkeringen.


Honken gör en Anja Pärson.


Fullsatt ? Nja, inte riktigt... Men om ni tar bort alla människor så har ni Åmots befolkning framför er. Fast då måste ni lägga till en dansande björn också.
5 är inte 6

Visst är väl Max en alldeles underbar restaurang ?

Och nu har dom lyckats igen...

På nyårsdagen skulle familjen köpa hamburgare från Max och eftersom att Emma och Noa skulle äta hos oss blev det totalt sex stycken mål som skulle beställas.
Jag följde med pappa när vi skulle köpa.
Eftersom jag märkt att max kan få problem med beställningarna om det blir mycket på en gång sa jag åt honom att istället för att säga "3 orginalmål, en med endast ketchup, cola till alla" så skulle han läsa upp vår beställning rad för rad(vi hade den nedskriven på ett papper). Så han gjorde det.
Personalen fick dock lite jobbigt när han ville ha två vitlöksdipp till ett 6-bitars nuggetsmål eftersom att bara en ingick men efter en halv minuts tystnad fortsatte hon fråga.

Före oss var det en bil.

Väl framme i kassan betalade vi och allt det. Och sen när vi fått våra påsar så frågade vi om vi hade fått alla sex mål. "Ja", svarade hon i kassan lite lätt irriterat.
"Och även specialen?"
"Jag ska kolla på kvittot", sa hon väldigt irriterat. "Ja, allt står här".

Väl hemma upptäcker vi att det saknas ett mål: 6-bitars nuggetsmål. Ingen dricka, inga dippsåser, ingenting.
Så pappa och Noa åker tillbaka för att hämta.
Då upptäcker jag att min hamburgare är fel. Det är ett orginalmål, vilket är rätt. Men med endast ketchup, dressing och tomat. Så jag får ringa och be dom ta hem en sån oxå.

Hur fan lyckas man?
Klart som fan att allt står på kvittot, det har vi ju betalat för. Men hade det inte varit smartare att kolla i påsen att det verkligen var nerlagt allting ?

Visst borde vi ha lärt oss av tidigare erfarenheter och tittat i påsen själv, men frågar man personalen borde väl de ha tillräcklig serviceanda för att kunna ta en minut och kolla att man verkligen stoppat ner allt.

För annars får man tillbaka irriterade gäster och så kanske en av dom driver en liten pittoresk blogg där han inte har något bättre för sig än att skriva om det inträffade.

Och notera, det var inte bara min familj som fick fel beställning. Uppenbarligen var det något som beställt en hamburgare med endast ketchup, dressing och tomat som heller inte fick vad den beställt.

Bra jobbat Max i Hemsta/Hemlingby, bra jobbat!

Nyår (utan farmor) på Höga Berget


Nyårslov

Tänk vad saker kan ändras.
I september började jag med praktik på Gävle Kommuns löneenhet och var väl inte särskilt nöjd med det. Men eftersom att jag är jag så gick jag dit ändå och gjorde mitt bästa.
Och fick flytta från duschen till ett kontor. Med fönster. Och ytterligare nån vecka senare fick jag tillgång till dator.
Och när december började fick jag en anställning året ut samt "ansvar" för två personer. (Och senare fick jag även besök av snygga tjejer och fina lappar på dörrarna men det är en annan historia och eftersom att jag är som jag är kommer jag självklart inte att skriva en helt onödig och hjärndöd historia om detta nu för vad skulle det vara för mening med att låta er läsa ord som inte har något med huvudsaken med detta blogginlägg att göra utan snarare vore mer likt ordbajseri från min sida och jag är inte så omogen alls att jag skulle tvinga er att läsa sådant som kan ta slut när som

Tack vare rekommendationer från den avdelningen lyckades jag även få jobb på en annan av kommunens avdelningar som börjas om två veckor och sträcker sig över tre veckor.

Men nu har jag jullov får man väl kalla det eftersom att det varit jul och nu är jag ledig. Fast med tanke på att jag jobbade i mellandagarna och inte "fick" ledigt förrän nyår så är det nyårslov jag har.

Och då passar jag på att göra sådant som jag inte orkat när jag klivit upp supertidigt för att börja jobba tidigt men senare än vad jag klivit upp.
Till exempel så satt jag uppe natten till söndag och kollade på NHL Winter Classics mellan Pittsburgh och Washington och fick se samtliga svenskar göra en assist.
Och natten till idag satt jag uppe och kollade NFL, NHL(Detroit - Philadelphia som lustigt nog fick ett tekniskt fel och slutade sändas med cirka 5 minuter kvar...) samt JVM-kvartsfinal. Och ikväll/natt blir det mer JVM då det är semifinal.

Men nästa vecka ska det bli lite mer ordning på mig då det snart är dags att jobba igen. Men först då. Och så kanske jag ska titta in och bjuda mina "gamla"(på två sätt) kollegor på fika eftersom att de var så snälla och tog hand om mig och inte utnyttjade mig.
Och så kanske även behörighetsmyndigheten kan få oxå.RSS 2.0