The big bad pig

Har idag inte gjort så mycket. Men hittade en låda med saker från lågstadiet och mellanstadiet och då vissa av dom sakerna var lite roliga tänkte jag att jag kunde dela med mig av dom:

Först en berättelse från femman:
Tre små grisar och den Stora stygga vargen heter ju sagan men den här heter Tre små vargar och Stora stygga grisen.
En vacker dag när solen sken så sa mamma varg till sina tre små vargar att dom skulle bygga egna hus. Hon varnade också för Stora stygga grisen, han äter små vargar.
"Han är stor", sa den första lilla vargen.
"Han är stygg", sa den andra lilla vargen.
"Han är GRIS!" sa den tredje lilla vargen.

Den första lilla vargen byggde sitt hus av halm. Men någon höll utkik uppe i backen, någon som tyckte om att äta små vargar. Den andra lilla vargen byggde sitt hus av pinnar. Den tredje lilla vargen byggde sitt hus av tegel. Han gjorde ett trägolv, han gjorde en dörr, han murade upp sitt hus sten för sten. På taket murade han en skorsten.
Nästa dag kom någon ner för backen. DEN STORA STYGGA GRISEN! Han gick till huset som var byggt av halm. Han bankade på dörren och sa "lilla varg lilla varg, släpp in mig."
"Aldrig i livet", sa den lilla vargen.
"Då ska jag hämta en fläkt och blåsa sönder ditt hus", sa den Stora stygga grisen. Så han hämtade en fläkt och blåste sönder halmhuset men med lite tur så hann den lilla vargen undan och sprang till vargen som bodde i ett pinnhus. Och sen så gömde sig båda vargarna under sängen. Dom hörde någon knacka på dörren och frågade vem det var. Då svarade rösten att det var ett lamm. Då gick dom och kollade. Men under ullen så såg dom ett gristryne. Så dom sa att dom aldrig skulle släppa in honom. Då blev han så arg att han hämtade en fläkt och blåste sönder pinnhuset men med tur så hann dom iväg innan grisen fick tag på dom. Dom sprang raka vägen till vargen som hade byggt sitt hus av tegel. Där trodde dom att dom kunde vara säkra. När den Stora stygga grisen kom så tog han fram dynamit och sprängde tegelhuset och sedan levde han på spräng varg.
Slut

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0