Holmsund: Åsele marknad

På lördagen åkte vi från Fredrika till Åsele där det var marknad. Större än den i Ockelbo, mindre än Gävle Cityfest.
På lördagen var det konsert med Adam Tensta. Vi kan säga såhär: Redan innan han uppträdde tyckte jag att han var dålig och bara hade en låt(My cool). Efter att ha lyssnat i kanske fem minuter så går jag och lillebror därifrån för han var ännu sämre än vad jag trott och till och med lillebror som tycker han är bra tyckte han var dålig.
Fast ändå var han flera klasser bättre än de två "rappare" som värmde upp åt honom innan han skulle in på scenen. Lappar som rappar, kan man säga. Två tolvåringar kanske som tyckte dom var skiiittuffa och hade kepsen på sned och sånt där typiskt "rap". Vad dom "sjöng"? "I wanna see your boobs...

På söndagen var det däremot en riktig höjdare. M.A. Numminen!
Bara det att han först har en längre monolog och berättar lite om första låten som handlar om vad svenskar tycker om finnar, översatt till finska. För att sedan spela ett intro på kanske en halv minut och sedan sjunga, och nu kommer hela texten här under:

"PERKELE!"

och så var den låten slut.
Sen varvade han roligt prat mellan låtarna med roliga låtar! Var mycket skojigt att lyssna på. Och så slutade han med "Som en gummiboll". Wihi. Och vi körde även allsång. När dragspelaren med mustach skulle sjunga så fick vi i publiken svara "Didi-va-didi". Lustigt va.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0