The Hobbit kan stoppas - Det får inte stämma att det blir så som det kan bli

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/film/article283542he0.ab

Nej. Skit. Barnförbjudet!
Det får inte vara sant. Klart att barnen ska ha ersättning för det som deras pappa/farfar/farfarsfar osv gjort. För dom bidrog ju starkt till det. Ge dom typ de tre filmerna och en biljett till The Hobbit.

Vad deprimerande om dom skulle stoppa filmen. Jag vill ju se den! Snart. Eller om två år då premiären är planerad. Men ni fattar vinken. Jag vill inte att vad som kan bli ytterligare en storfilm ska stoppas av några avkommors avkommor. Skärp er, klipp er och skaffa eget jobb för tusan.

Kommentarer
Postat av: Lisa

Eller kanske ge dom lite pengar för vad han gjort?

2008-07-04 @ 23:31:18
Postat av: Wadde

Eller kanske bara titta vad lagstadgarna säger o slanta upp den summan?

Skulle nog inte nöja mig med en biobiljett själv.Vill faktisk inte ens ha en gratis.

Det är popcornen som förhöjer detta uppförstorade dravel, så det så.

2008-07-05 @ 07:45:24
Postat av: Mycket kunnig man

Självklart att Christopher Tolkien måste driva ärendet vidare! Christopher har som få andra författarbarn verkligen arbetat med att sammanställa sin pappas opublicerade verk och sett till att de ska komma ut till allmänheten, senast The Children of Hurin som utkom 2007. Hans storverk var dock att han sammanställde Silmarillion 1977. Om du tittar noga på omslaget står bara efternamnet, Tolkien, som författare.Till det kommer att det var Christopher (han är född 1924) som ritade kartorna till Ringen-böckerna. Varför ska han nöja sig med: "Ge dom typ de tre filmerna och en biljett till The Hobbit."J R R Tolkien skrev själv avtalet som skulle ge honom eller hans eterlevade 7,5 % av intäkterna. Kontraktet, som var ett generellkontrakt, utformades 1969, fyra år innan J R R avled. det betalde en skatteskuld.New Line gjorde ett gross net på över $6 miljarder och filmbolaget är i dagsläget skyldiga Tolkien $ 158 000 000. Ärendet har flera gånger varit uppe i olika förberedande processer, och New Lines jiddrande är kort sagt gräsligt.En bidragande orsak att Chris verklgen kan stoppa filmerna är att den andra planerade filmen är baserad på avsnitt av Silmarillion där Christopher Tolkien kanske haft mer inflytande på materialet än bara sammanställt det...Om du inte orkar läsa boken blir det att se den tecknade versionen från 1977 av Jules Bass och Arthur Rankin. De gjorde rätt för sig ekonomiskt - så att Christopher, som 1975 pensionerade sig från universitetet i Oxford för att fortsätta sammanställa sin pappas böcker inte behövde: "Skärp er, klipp er och skaffa eget jobb för tusan."

2008-07-05 @ 11:10:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0