Kapitalism vs Konservatism

I söndags var det så dags, omgång 24 av allsvenskan och Djurgården var på besök på Strömvallen.
Och det var dagen då kapitalismen tog över.

Vanligtvis så får bortklacken om de e ett stort lag (hammarby, aik osv.) 2000 biljetter, vilket e ena kortsida. Det var 4000 djurgårdare och tittade på matchen. Över hälften av alla som var där var således inte gävlebor.
Strömvallen hade blivit Lilla-Stockholms stadion. Ironiskt nog så är den k-märkta läktaren inspirerad av just Stockholms Stadions läktare...

Iallafall; på g-läktaren, där jag stått varenda match under Gefles hittills tre-åriga session i Allsvenskan,hade man spärrat av så mer än två tredjedelar av läktaren var tillägnad för Djurgårds-supportrar...


Jag förstår att GIF vill tjäna pengar men samtidigt kan det inte vara rätt för oss som sett Revahl spela back hur länge som helst att knuffa undan oss när ett topplag kommer på besök. Finns säkert många gävlebor som inte fick biljetter som ville se den matchen.

Nu är det bevisat, de som håller på Djurgården är medgångs-supportrar. För två år sedan, när man vann sm-guld så var det lite mer än tvåtusen som hade åkt till Strömvallen för att se dom spela.
Förra året, när allt gick fel, var det endast något hundratal som kom. I slutet av matchen sjöng de "Avgå Jonevret".
I år, när man kan vinna guld, är det 4000 som kommer.
Medgångssupportrar? JA.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0