Show me the money

Okej. En fråga. Kan någon journalist vara vänlig att förklara för mig.

Varför måste man alltid jämföra löner? När det handlar om sjuksköterskor, direktörer och mellan könen kan jag förstå. Men varför ska man jämföra i sporter?

Zlatan är en stjärna. Han hör till de bästa i världen. Då är det väl klart som korvspad att han ska tjäna bra med pengar. Jämför med resten av truppen, då är det egentligen bara Kim Källström och Henrik Larsson som är närmast den status han har. Och då är dom ändå jäkligt långt ifrån. Plus att Henke spelar i Allsvenskan och knappast har någon hög lön.

Det här med sport och löner är lite roligt. När Sverige gjort fiasko i OS mot Vitryssland gjorde Aftonbladet en sammanställning där man jämförde lönerna. Och överraskning, Sverige hade mer än dubbelt så höga löner. Då pratar vi ett Vitryssland som vann på ett slumpskott och att Sverige hade en skotträdd målvakt(Förlåt Tommy Salo, jag tycker om dig egentligen). Klart att Sverige hade högre löner. Vi hade Foppa, Sudden och Nicklas Lidström. Vitryssarna hade i bästa fall någon som spelade division två hockey i Sverige, klart att lönerna skiljer åt då.
Och bara för att lönen är högre betyder inte det att dom andra är dåliga.

Ta till exempel Usain Bolt, OS-guld och världsrekord på 100 och 200 meter. Han har nog rätt bra betalt.
Ta någon kenyan som ligger i världstoppen i maraton. Han har nog betydligt sämre betalt. Men skulle vinna mot Bolt i maraton.
Bara för att man har högre lön betyder det inte att man är oövervinnlig.
Och inte blev Johan Oremo bättre för att han fick mer betalt i Djurgården?


http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslaget/article3277407.ab

Kommentarer
Postat av: emma

helt rätt ;) va du är klok <3 :'D

2008-09-09 @ 15:09:28
URL: http://wajkii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0