Apriltriss

Lottomgång 1:
-100 kronor
Vinst: Ingen

Långt ifrån lika stor succé denna månad som inte gav en enda "extra" lott.

Mars: +75 kronor
April: -100 kronor
Totalt: -25 kronor
Sparad vinst: 0 kr


"Nya" Strömvallen

Debatten har varat länge, sporten har varit för. Det "fina" folket har varit emot.

Första förslagen som kom från Gefle IF och Fastpartner(Plan A) var en riktig och modern arena och hade förmodligen det som krävdes för att få ett godkännande. Strömvallen skulle bli en modern arena, konserthuset skulle rustas och byggas ut, en mässhall och ett hotell skulle byggas. Plus för kultur, plus för idrotten, plus för näringsverksamheten i Gävle.
Vad händer? Några dönickar i Gefles fina områden stretar emot då deras utsikt över Boulognern skulle förstöras.

Kommunen börjar, bakom GIFs rygg, arbeta med ett eget förslag(Plan B). Det förslaget innehåller en(1) ny sittplatsläktare som ersätter de två nuvarande ståplatsläktaren på långsidan mot Boulognern.
Varför kommunen kommer med ett eget alternativ? Ingen aning.

Klart är att det måste byggas åtminstone. Från och med 2014 gäller UEFAs regler och då kräver att arenorna har ett visst antal sittplatser, vilket Strömvallen inte har i nuläget.

Fastpartner backade under hösten ut, finanskrisen och allt motstånd gjorde att man la ner sitt förslag vilket gör att det endast är kommunens nya träläktare som finns kvar att genomföra.
Istället för en arena där Fastpartner bekostar bygget ska nu kommunen bygga. Enda positiva i det är väl att det fina folket måste betala för det(ironiskt nog behöver jag inte betala då jag inte har något jobb och ingen inkomst. Hahaha.

En lustig sak är dock detta: I nuläget tar Strömvallen 7302 personer.
Den nya läktaren som ska byggas kommer ha en kapacitet på cirka 3000 personer, vilket utökar antalet sittplatser på Strömvallen till 5112. Däremot försvinner 2820 platser(två ståplatsläktare á 1350 platser och en sittplatsläktare med 120 platser). Det gör alltså att den nya idrottsplatsen kommer utökas med totalt 180 platser, vilket ger en ny kapacitet på 7482 platser.

Men vad spelar det för roll när övriga idrottsplatsen får fortsätta ha sina bajamajor uppställda alldeles utanför ingången...

Det är trist att av idrottslagen i Gävle är det Brynäs som kommunen ligger sked med på nätterna...
Hur förklarar man annars att när Brynäs hade lite tungt ekonomiskt så gick kommunen under våren in och köpte det gym Brynäs hade i Gavlerinken. Summan var 3 miljoner kronor.
Sen sålde kommunen arenan(inklusive gym) tillbaka till Brynäs. Summan? 1 krona...


22 april 2010

Gävle. 11.35.
Tror det kallas plötsligt snöfall.


Gefle IF FF 1 - 2 Örebro SK

Nu är jag absolut inget taktiskt geni och ingen fotbollstränare. Och ingen tränare överhuvudtaget faktiskt längre.
Men jag är en sådan där supporter som borde vara förbundskapten typ. Så då kan ju jag få dela med mig av mina taktiska åsikter.
Först och främst: Lantto är grymt bra, och förra säsongen visade han det verkligen. Den här säsongen har det dock inte börjat lika bra. Han har blivit ensam på sin kant och ett lätt byta för motståndarna. Men vad är det då som skiljer denna säsongen från förra ?
Tänk efter nu.
Kommer ni inte på vad det är? Om jag säger: föredetta björklövare och kines? Ligger mellan bérg? Möter nuförtiden hamburgare?

Matchens försäljningssiffror var inte alltför höga. Blott 20 sålda program för mig. Nån gång hamnar man ju i formsvackor.

Klart det var Andreas Dahlén jag tänkte på. Förra året när Lantto fick bollen så rusade Dahlén med i full fart längs kanten vilket gav Lantto fler alternativ vilket gjorde att motståndarbackar tvekade. Iår har han inte fått den uppbackningen av Senaten/Portvinet vilket gör att han utmanar ensam. Och helt ärligt, ett ensamt litet lapptroll är ingen rädd för.

Däremot räddade jag äran genom att sälja ett program till den poängsnittsmässigt bästa förbundskaptenen(enligt Sportmagasinet), Tommy Söderberg.

Och nu när jag ändå fått upp ångan lite.
GIF har ju spelat med ett rakt 4-4-2 så länge som urberget har funnits(om man räknar bort de säsonger som Kenneth Rosén styrde då 4-5-1 var ett system som användes). De senaste matcherna har båda anfallarna blivit väldigt ensamma så om de mot förmodan fått fast någon av de rymdfärdsbollar som backlinjen skickar har de inte så mycket annat att göra än att antingen skarva den vidare mot den andra anfallaren som löper eller ta ner, och till slut tappa. Detta för att mittfältet är alldeles för långt ner och kramar Hugo.

Yussif Chibsah, vilket monster! Vilken kondition!

Lösningen på det ? Som sagt, Chibsah är ett monster och en bättre jordfräs än Woxlin. Han klarar nog av att jobba själv framför backlinjen. Detta gör att man kan flytta fram Marcus Hansson(eller vem det nu är som spelar med Chibsah) så att man återgår till den diamant som Woxlin och Johannes Ericsson använde för en massa år sedan med stor lycka.
Då får man en naturlig länk som hänger med anfallarna mera när dom sticker och kan erbjuda en tillbakapassning för att direkt slå den i djupled. Ta-da. Låter enkelt va?

Överklassen var på matchen. Men inte kunde dom stötta en arbetare och betala 20 kronor för Strömvallens bästa matchprogram.

Lite lustigt var det ju att innan matchen pratade jag med en av vakterna. Vi trodde på målsnålt, kanske 1-1. Däremot var vi båda överens om att GIF inte skulle kunna vända ett tvåmålsunderläge. Ska man vara glad över nåt var det ju att vi åtminstone lyckades pricka in det tipset.

Det var en billig straff GIF fick. Men å andra sidan spelade ju Örebro handbollsförsvar två gånger.

Tecken på att man är en målskytt:
1. Man skjuter på allt.
2. Man fixar en straff.
3. Man tar själv hand om en straff man fixat.
4. Man tar onödiga varningar.
5. Man har ett ovanligt efternamn.

Se hur många av dom där punkterna ni kan få in Gerndt på.

Nu när GIF "misslyckades"; någon som var förvånad att Djurgården fick äran att släppa in Åtvids första mål?

 - Alexander Gerndt - Ensam skytteligaledare, målskytt, straffixare, onödigt varnad.
- Yussif Chibsah - Tuggade mittfält.
- Bernhard Nyström, Jakob "Ryssen" Orlov, Haruna "Hakuna Matata" Moshi - Spelade 1-0 denna match.
- Jonatan Berg - Visade att även Örebro har tunnelbana.

 
  Allsvenskan 2010
  Efter omgång 7 Mitt tips
01 Helsingborgs IF IFK Göteborg
02 Malmö FF IF Elfsborg
03 Mjällby AIF AIK Solna
04 Örebro SK Kalmar FF
05 Halmstads BK Örebro SK
06 BK Häcken Malmö FF
07 Gefle IF Helsingborgs IF
08 GAIS BK Häcken
09 IF Elfsborg Gefle IF
10 IF Brommapojkarna Djurgårdens IF
11 IFK Göteborg GAIS
12 Djurgårdens IF Trelleborgs FF
13 Trelleborgs FF Mjällby AIF
14 AIK Solna IF Brommapojkarna
15 Kalmar FF Halmstads BK
16 Åtvidabergs FF Åtvidabergs FF

Lag med namnet i fet stil ligger på rätt plats.
Lag i kursiv stil ligger lägre än jag tippade dom.
Lag med normal stil ligger högre än jag tippade dom.

Barney Stinson - Nothing suits me like a suit


Gävle - där det händer

Alla ni som nånsin sagt att det inte händer nåt i Gävle eller att det inte finns nåt att se, håll i hatten.
När jag var på stan idag såg jag följande "kändisar":

Jonatan Berg, Andreas Dackell, Björn Danielsson och Jakob Silvferberg.

Och som om det inte var nog så var det även två poliser där som letade efter någon som var inlåst på en toa.
Det händer grejor i den här staden.

Vägmärken

I dagens GD(Gefle Dagblad för er outbildade eller utomsocknes) var det ett litet test om åtta vägmärken.
Eftersom jag ska ta körkort(nån gång) tänkte jag testa mig. Och jag tror faktiskt att jag lyckades pricka in nåt rätt. Är inte så lätt att komma ihåg, var liksom tre matstunder sen.

Hursomhaver så var detta märke med:


Jag var helt säker på att det betydde Skidskyttearena(alternativt en replika av Helena Jonssons skytte i OS), men tji fick jag. Var typ samlingsplats för Stevie Wonder-a-likes.

Gefle IF FF 1 - 0 AIK Solna

Det här blir som vanligt det längre stycket jag skriver. Tidigare har det handlat om den idiotiskt tidiga seriestarten. Nu blir det medgångssupportrar.
För några säsonger sedan låg DJurgården bra till i toppen. Med tre omgångar kvar hade man chansen på guld när man skulle till Strömvallen och spela. Resultatet? Djurgårdarna "ägde" över halva Strömvallen, satt på sittplats, fanns på bortaläktaren och hade 3/4 av G-läktaren.
Året efter började Djurgården svagt och till Strömvallen kom det max 100 supportrar. Att jämföra med cirka 4000 året innan.
Nu inför årets match mot AIK utspelade sig samma scenario. Förra året vann AIK allt! Nu har man börjat svagt och helt plötsligt så väljer alla ishockey före. Okej att hockeyn hade en viktig match, men i höstas när fotbollen tågade mot guld och AIK Hockey spelade samtidigt, hur många valde hockeyn före då?
Och de fotbollssupportrar på plats jag pratade med sa alla samma sak: De var där för att de inte fick tag på någon biljett till hockeyn.

Strömvallens bästa matchprogramsförsäljare slår till igen och hade slutslåt med tio minuter kvar till matchstart.
Dock inget program till någon spelarpappa denna gång.

Årets GIF-lag börjar se riktigt bra ut.
Hugosson är lika bra som tidigare men har efter en jävla massa år äntligen lärt sig sparka ut bollarna.
Bernhardsson är stabil som alltid, Jawo är ännu bättre med Theorin vid sin sida som styr.
Jonte Berg är den bästa högerfot som spelat i GIF så länge jag kan minnas(Även fast Jens Törnberg hade lite mer kraft), Chibsah är en jordfräs, Hansson är fullt kompatibel och Lapptrollet är för jävla häftig.
Gerndt är en målskytt och Dahlberg passar i Hasse-rollen, bara ett mål som saknas sen släpper det. Då gör han ytterligare fem stycken.

Jonte Hellström får härmed ett hedersomnämnande. Varför? Han köpte ett program såklart.

Lite taskig tajming av GIF dock när det gäller hamburgargrillningen. Det finns en grill som tar "hand" om C-D, en bakom F, en vid G. Men sen är det bara två grillar som ska ta hand om A-B, H, H-sitt samt kortsidesläktaren. Tro fan att det är lång kö när andra halvlek startar.

Sol och relativ värme. Vart var GIF-vädret någonstans?

4200 på matchen. Nytt årsbästa. Över halva Strömvallen var fylld med andra ord.

Var Oremo uppe i skytteligaledning nån gång ?

Dock lider jag med AIK-fansen lite. Jag vet hur det är att hålla på ett lag med en målvakt som inte kan sparka ut bollen ordentligt.

 - Alexander Gerndt - Kylig lobb till 1-0.
- Jonas Lantto - Solonummer i miniatyr(passande nog) som nästan resulterade i ett mål.
- Mikael Dahlberg - Precis passning till målet.
- Yussif Chibsah - Klockren bicykleta-rensning.


  Allsvenskan 2010
  Efter omgång 5 Mitt tips
01 Helsingborgs IF IFK Göteborg
02 Malmö FF IF Elfsborg
03 BK Häcken AIK Solna
04 Mjällby AIF Kalmar FF
05 Gefle IF Örebro SK
06 GAIS Malmö FF
07 IF Elfsborg Helsingborgs IF
08 IF Brommapojkarna BK Häcken
09 Örebro SK Gefle IF
10 Djurgårdens IF Djurgårdens IF
11 IFK Göteborg GAIS
12 Halmstads BK Trelleborgs FF
13 Kalmar FF Mjällby AIF
14 Trelleborgs FF IF Brommapojkarna
15 AIK Solna Halmstads BK
16 Åtvidabergs FF Åtvidabergs FF

Lag med namnet i fet stil ligger på rätt plats.
Lag i kursiv stil ligger lägre än jag tippade dom.
Lag med normal stil ligger högre än jag tippade dom.


Är hockeyspelare lite tröga?

För några veckor/nån månad sen "rasade" en debatt i en större rosa sporttidning som fortsatte i bloggar och dylikt.

Den hade börjat med att en rakad smålänning i supertajta shorts hävdade att fotbollsspelare var smartare än hockeyspelare. Jag ska inte direkt ge mig in i den debatten, det orkar jag inte. Men en liten notering har jag gjort iallafall som kanske bevisar att hockeyspelare är lite tröga. Men med det inte sagt att de är trögare än fotbollsspelare, det får någon som är mer insatt och om möjligt har mer fritid än mig göra.

Men iallafall.
Nu är det slutspel i hockey, finallagen är framtagna och nu väntar dom på att få starta.
Innan slutspelet började spelade man 55 omgångar innan man fick fram vilka lag som skulle till slutspelet. 55 omgångar med tråkig hockey.
Men sen börjar slutspelet. Och helt plötsligt smäller det och brakar i sargerna. Efter 55 omgångar.
Är verkligen hockeyspelare så tröga att det tar dom 55 matcher innan dom inser/förstår att man får tacklas?

RSS 2.0