"Nya" Strömvallen

Debatten har varat länge, sporten har varit för. Det "fina" folket har varit emot.

Första förslagen som kom från Gefle IF och Fastpartner(Plan A) var en riktig och modern arena och hade förmodligen det som krävdes för att få ett godkännande. Strömvallen skulle bli en modern arena, konserthuset skulle rustas och byggas ut, en mässhall och ett hotell skulle byggas. Plus för kultur, plus för idrotten, plus för näringsverksamheten i Gävle.
Vad händer? Några dönickar i Gefles fina områden stretar emot då deras utsikt över Boulognern skulle förstöras.

Kommunen börjar, bakom GIFs rygg, arbeta med ett eget förslag(Plan B). Det förslaget innehåller en(1) ny sittplatsläktare som ersätter de två nuvarande ståplatsläktaren på långsidan mot Boulognern.
Varför kommunen kommer med ett eget alternativ? Ingen aning.

Klart är att det måste byggas åtminstone. Från och med 2014 gäller UEFAs regler och då kräver att arenorna har ett visst antal sittplatser, vilket Strömvallen inte har i nuläget.

Fastpartner backade under hösten ut, finanskrisen och allt motstånd gjorde att man la ner sitt förslag vilket gör att det endast är kommunens nya träläktare som finns kvar att genomföra.
Istället för en arena där Fastpartner bekostar bygget ska nu kommunen bygga. Enda positiva i det är väl att det fina folket måste betala för det(ironiskt nog behöver jag inte betala då jag inte har något jobb och ingen inkomst. Hahaha.

En lustig sak är dock detta: I nuläget tar Strömvallen 7302 personer.
Den nya läktaren som ska byggas kommer ha en kapacitet på cirka 3000 personer, vilket utökar antalet sittplatser på Strömvallen till 5112. Däremot försvinner 2820 platser(två ståplatsläktare á 1350 platser och en sittplatsläktare med 120 platser). Det gör alltså att den nya idrottsplatsen kommer utökas med totalt 180 platser, vilket ger en ny kapacitet på 7482 platser.

Men vad spelar det för roll när övriga idrottsplatsen får fortsätta ha sina bajamajor uppställda alldeles utanför ingången...

Det är trist att av idrottslagen i Gävle är det Brynäs som kommunen ligger sked med på nätterna...
Hur förklarar man annars att när Brynäs hade lite tungt ekonomiskt så gick kommunen under våren in och köpte det gym Brynäs hade i Gavlerinken. Summan var 3 miljoner kronor.
Sen sålde kommunen arenan(inklusive gym) tillbaka till Brynäs. Summan? 1 krona...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0