BAO - Fait accompliFait accompli
No road ahead
Nowhere to go now that the last words have been said

No hope in hell
That's the sum of it all
You hand me your keys with unconcerned ease
And God, I feel small

Books and the like
There'll be a van
It's not important, you will send it when you can

I still can't believe
You could do this to me
The steel in your voice
No room left for choice
Just fait accompli

My whole world in ruins
Shattered and cursed
How can I rise from the rubble
The bubble I lived in has burst

The air rushing through
A message from you
Clear as can be
It's fait accompli

Should I have seen
Should I have heard
Maybe a nuance of curious choice words

There were no signs
At least none I could see
No warning from you
Then out of the blue a fait accompli

One heartbeat from panic
Aching so bad
Echos of heels down the stairs
Dying out, and I think I'll go mad

One minute we're on
Next minute you're gone
There's no more we
Fait accompli

My whole world in ruins
Shattered and cursed
Now I must rise from the rubble
The bubble I lived in has burst

The air rushing through
A message from you
Out of the blue
And it's clear as can be
There's no more we
It's fait accompli
Svenska

LöpsedelKan man bli något annat än glad när man ser den där löpsedeln?

Och nu till en fråga: Kan alla(utom Kostas) som trodde att en sån där löpsedel skulle vara möjlig iår räcka upp en hand.
Inga händer uppe i luften... var väl det jag trodde.

Gefle IF FF 1 - 0 Hammarby IF¤ Hammarby-klacken
sjöng och hade sig i nästan 90 minuter+övertid. Fasen vad tyst det blev när de tog en liten paus efter 32 minuter. Men efter tio sekunder var de igång igen.
¤ Innan uppvärmingen var Hammarbys tränare ute på gräsmattan. Han smekte den. Såg lite konstigt ut.
¤ Jag kan från en säker källa säga att Hasse Berggren snart kan gå riktigt. Och om nån undrar vem denna säkra källa är så var det Hasse själv.
¤ För första gången den här säsongen när GIF mötte de tre "stora", och då går jag inte efter tabellen,(AIK, HIF, DIF) stockholmslagen så sålde vi inte slut på matchprogram. Å andra sidan hade vi fler program än vad vi brukar ha och det var ändå bara cirka tio kvar.
¤ Rap das Armas(självmål) - Babababababababapupa(avstängd, satt på läktaren)
¤ Lantto... Har han klivit fram något denna säsong eller ?
¤ När hade GIF senast gjort tre byten med en kvart kvar ?
¤ Ser att bollinnehavet var 64-36 till Hammarbys fördel. Stämmer nog rätt bra. Men det lag som släpper in minst antal mål är det som vinner matcherna, och GIF släppte inte in ett enda mot Hammarbys ett.
¤ Jag stod i gången hela matchen(står där när jag jobbar så vänder mig bara om när jag ska se matchen). Efter 91 minuter, två minuter kvar, börjar delar av sittplatspubliken resa sig från sina platser och går mot utgången. Men går inte ut, utan ställer sig framför mig... Har man så jävla bråttom från matchen att man måste resa sig när det är två minuter kvar bara för att få en bra plats i kön ut kan man banne mig gå direkt. Idioter.
¤ Och när jag kom ut till cykeln så hade svenska kyrkan skräpat ner den...
¤ GIF ligger nu på sjätte plats med 31 poäng och +2 i målskillnad. Det är åtta poäng upp till Elfsborg på första plats. Ner till Hammarby på kvalplats är det tolv poäng och till Djurgården på nedflyttningsplats är det sexton poäng. Det är trettio poäng kvar att spela om.

Mattias Hugosson
Daniel Bernhardsson
Omar Jawo
Daniel Theorin
Andreas Dahlén
Jonatan Berg(ut 70)
Yussif Chibsah
Marcus Hansson(ut 58)
Jonas Lantto
Daniel Westlin
Alexander Gerndt(ut 74)
-----
Johannes Ericsson(in 57)
Hjalmar Öhagen(in 70)
Bernhard Nyström(in 74)
-----
"Den tolfte spelaren"


Gefle IF FF - Hammarby IFHögst snittbetyg:
Jonas Lantto(9)
Hasse Berggren(7)
Yussif Chibsah(6)

Lägst snittbetyg:
Jonatan Hellström(2)
Marcus Hansson(1)
Bernhard Nyström(2) Johannes Ericsson(6)

Staketklättrare i natten

Igår när jag cyklade hem från innebandyträningen på Nynäs hände något rätt skojigt.
När jag närmade mig nian så finns det nån gata bort ett höghus. Det finns en port och galler för att man ska kunna stänga ute "ohyra" antar jag. Den porten var dock öppen igår.
Först såg jag en kille med en träningsväska över axeln gå, men det var inget särskilt just då. Däremot så fastnade min blick på en annan. Som klättrade uppför staketet(var nog en två meter högt) och sen hoppade ner på andra sidan. Trots att porten var öppen.

Så jag cyklade och tittade bakåt. Och då ser jag att killen med träningsväska är Yannick Bapupa, GIF-spelare. Han får syn på mig. Och vi båda ler stort och ruskar på huvudet. Vi fick lite connection som Idol-Kishti skulle kallat det.
Ska kolla om han kommer ihåg det på måndag.

En vecka i bondeland II

Först ett litet tillägg till tisdag: Badade. Räknar man ihop den här sommaren har jag således badat sju gånger. Vilket är lika mycket som de föregående fyra(4) somrarna. Tillsammans! 2008: 5 2007: 0 2006: 0 2005: 2

Onsdag: Lugn dag, fortfarande "bara" sju personer på stugan. RR och Frippe cyklade till centrum för att äta kebab och sen till farmor för att snabbanta.
Själv följde jag med barnfamiljen till Ove Janssons. Som jag blev stolt över att jag hittade till. Första gången jag var tvungen att koncentrera mig hur vi skulle köra dit. Shoppade faktiskt. En liten pryl till Emma och ett par solglasögon för 50 kronor. Som när jag kom hem visade sig vara snea. Men för 50 kronor förväntar jag mig inte så mycket, och framförallt inte när det köps från Ove Janssons. Och anledningen till att jag köpte dom var att glaset var blått.  Superstiligt, som allt annat på mig. Utom håret. Och tänderna. Men det behöver vi inte dra upp nu.
Dagens höjdpunkt var på kvällen när RR fick toapanik och gjorde en egen. För han inte gillar mulltoan.

Torsdag: Kvällen innan kom morbror med fru och mamma hade tagit ledigt resten av veckan. Så nu var vi tio personer och två bilar därute. Vilket är perfekt eftersom det får plats fem i dom bilarna. Så vi åkte på ytterligare en shoppingrunda till det exotiska Hemlingby Köpcentrum. Var inne på Jula för första gången(bara Biltema kvar att besöka av butikerna där nu), Barnens Hus, Din Sko och Ica Maxi. Det enda som shoppades var en Meny 1 på Maxi. Momsi med korv.
Till middag åkte två fulla bilar till centrum(hedesunda) och åt pizzakebab.
Kvällen innan hade RR varit underhållningen, denna kväll stod de två nya bilarna som skulle komma till stugan för. Kommer man från en lapphåla har man inte särskilt bra lokalsinne i Hedesunda. Blir man då guidad av en annan från en lapphåla hur man ska köra i Hedesunda kan det lätt gå galet. Och det gjorde det. Istället för höger i rondellen vid Ica och sen Ålbo körde de rakt fram och hamnade i Ölbo.
Men fram kom de åtminstone. Tillslut. Och vid elva-tiden i kolsvartmörker skulle de parkera husvagnar. Grattis.

Fredag: Furuvik för hela slanten. Åkte tidigt, kom hem något senare. Var skojsigt. Förutom flottfärden(föredetta Hedenahös). 20 kronor... För att sitta i en tunna och se fyra(4) lamor... Men i övrigt var det skoj. Apor är alltid underhållande.
Åkte även spöktåget med RR och frippe. Skrattade hela vägen, skrämmande var det inte. Förutom för RR... var inte såååååå förtjust i spindeln.
Och från och med denna kväll när pappa kom ut var vi sjutton personer och två ofödda.

Lördag: Gjorde åtminstone inte jag så mycket. Vissa åkte till stan(gävle) och shoppade, vissa gick på marinfestivalen, två hade kusinträff. Och resten var antingen barnvakt eller åkte till GNK. Och fick höra fanny sjunga "min kära lilla ponny"... Upprepade gånger!

Söndag: Innan klockan blivit tio hade fyra bilar, två husvagnar, tretton personer och två ofödda lämnat tomten. Det blev tomt.

En vecka i bondeland

Måndag: Tar bussen från Gävle 16.45. Läser Harry Potter and the Halfblood-Prince under resan.
Väl framme vid stugan tar jag cykeln upp till vägen för att guida ner norrlänningarna rätt. Kör förbi fem bilar, ingen är rätt. Sen kommer en med en pytteliten takbox... Såklart det är Sjöbloms. Fast de heter Franssons nuförtiden. Och bor i Baksjöliden.
På kvällen spelar jag världens sjukaste parti av finns-i-sjön. Istället för en vanlig kortlek är det djur och man ska samla alla i en kategori(gnagare 1, gnagare 2, rovdjur 1 osv). Trodde jag skulle dö när Frippe frågade efter "Åsna i uddatåigahovdjur".

Tisdag: Sju personer är vi som bor på stugan. Vi ska till Valbo och IKEA denna dag. En bil tar bara fem personer så jag och frippe får ta bussen. Kostar 25 kronor att åka nån mil. Det kostar 20 kronor att åka från "fina" Bomhus till Jysk... Knäppt.
Shoppar egentligen ingenting förutom en ostochskinkmacka. Och ett ljus åt mamma. Som jag fortfarande inte fått betalt för...

Nu heter det här inlägget "en vecka..." men det där var bara två dagar. Orkar inte skriva mer nu så det kommer med största osannolikhet i det bloggtempo jag har just nu förmodligen absolut inte dyka upp imorgon.(Kan nån smart försöka räkna ut vad det jag just skrev betyder? Blev en del negotationer så betyder det att det ska tolkas positivt som att jag har rätt i det jag skriver att det inte kommer imorgon eller betyder det att jag ljuger och det därmed betyder att jag ska skriva imorgon?)

För övrigt är det här första gången jag inte skriver ett inlägg hemifrån. Hipp hipp hurra?

Paparazzi

Okej, nu är det så att jag är ingen riktig paparazzi som har bilder och sånt. Åtminstone inte av den händelse jag nu ska rapportera.
Det var inte ens jag som såg det inträffade.
Men tydligen var Johan Palm och Alice och cyklade i Hedesunda centrum igår(skriver igår för nu är det idag eftersom klockan precis slagit om till ny dag och det gör idag till igår och imorgon till idag. Jag menar med andra ord att dom cyklade där i söndags)

Gefle IF FF 2 - 0 Djurgårdens IF¤ När Oremo lämnade GIF blev han kallad Horemo. Vad kommer Jawo få för "fint" namn nu?
¤ Det här har inte det minsta att göra med den här matchen egentligen, eller snarare överhuvudtaget. Men Henke Larsson vågar inte spela på konstgräs på grund av skaderisken. Mig veterligen, men de tre allvarliga skador han fått har samtliga inträffat på riktigt gräs...
¤ Om det nu är någon som undrar så kommer Djurgårdens "matchbananer" från AB Banankompaniet.
¤ I dessa klimattjafs-tider, varför i helaskotta har man åtta(?) strålkastare igång när det är solljus under hela matchen?
¤ Märkte en sak under line-up:en. Djurgårdsklacken har slutat applådera åt Bapupa.
¤ För andra gången den här säsongen så sålde vi slut på matchprogram. Jag gillar när Stockholmslagen kommer, dom spenderar.
¤ Raj-aj-aj-aj-aj-aj-lakso... blev utbytt i halvtid.
¤ Gerndt har sprungit som en idiot(bokstavligt talat) de matcher jag sett honom hittills. Men idag... idag... sprang han som en idiot, men nu gjorde han det bra. "Lurade" målvakten och en back i Djurgården att springa ihop innan han passade fram Sulan till 2-0. Han hade flera farliga löpningar efter det och kunde även gjort ett mål själv. Just idag saknade man inte firma Berggren-Jawo.
¤ En anledning till att det är stor kaos i Djurgården måste ju delvis bero på hur man började matchen. På topp hade man en högerback och en anfallare spelade mittfältare.
¤ "På Stadion är matchprogrammen gratis." - Djurgårdssupporter
"Men se vilka som ligger högre upp i tabellen då." - Sesse, vinnare av läktarkampen
¤ GIF ligger nu på åttonde plats med 24 poäng och +/- 0 i målskillnad. Det är tio poäng upp till Helsingborg på första plats. Ner till kvalplatsen där Djurgården ligger är det tio poäng medans man har elva poäng ner till GAIS på nedflyttningsplats. Det är trettionio poäng kvar att spela om.

Mattias Hugosson
Daniel Bernhardsson
Omar Jawo
Daniel Theorin
Andreas Dahlén
Jonathan Berg
Yussif Chibsah
Yannick Bapupa
Jonas Lantto
Daniel Westlin
Alexander Gerndt(ut 71)
-----
Bernhard Nyström(in 71)
-----
"Den tolfte spelaren"


Aftonbladet

Gefle IF FF - Djurgårdens IFHögst snittbetyg:
Jonas Lantto(8)
Hasse Berggren(7)
Yussif Chibsah(5)

Lägst snittbetyg:
Alexander Gerndt(2), Jonatan Hellström(2)
Marcus Hansson(1), Daniel Westlin(1)
Yannick Bapupa(6), Johannes Ericsson(6)

RSS 2.0