Spotify är farligt

Okej, inte Spotify direkt...
Men nu på kvällen har jag inte kunnat lyssna på Spotify för att det på något sätt blivit avinstallerat av sig själv. "Objektet spotify.exe blablabla"...
Efter lite googlande har jag dock hittat vad som förhoppningsvis är en lösning på problemet.
Bland annat ska man ta bort det ur karatänen i sitt virus-program. Så öppnar upp den listan och bläddrar igenom cirka 500 tracking cookies innan jag nästan längst ner hittar "Trojan Horse" - Virus.
Spotify är inte bra med andra ord.


Krig mot x-trafik

Okej, krig är att överdriva. Men jag gjorde en löpsedelrubrik och eftersom att lättklätt(NAKENCHOCK) inte var inblandat så var krig ett bra ord.
Okej, det är ju inte ett bra ord heller... Skitsamma, krig får det vara. Är ju ingen idol-mupp inblandad heller. Eller hon idol-bonden kanske åker buss för att komma från bondeland?
Eller har hon privatchaffis till traktorn nu för tiden? Kanske skulle börja skriva om det jag skulle skriva, känns som att risken/chansen att jag spårar ur som ett tåg är jävligt stor annars.

Krig mot x-trafik var det ja...
Vi gör väl en dåligt kronologisk bakåthoppning i tiden och börjar inte från början eller mitt i(eftersom jag levt i snart 22 år skulle det ju betyda att vi hoppar 11 år bakåt och då är vi på fel sida milleniebuggstjaffset. Inte leka tåg var det ja...)
Vi hoppar till fredag för typ två veckor sedan. Och samtidigt så kommer jag sammanfatta lite av de tidigare månaderna eftersom jag behöver komma dra igenom det som hänt under den tiden eftersom det har att göra med "kriget". Tåg...

Iallafall. Emma bor i Bomhus. Jag bor i Hemlingby. Bomhus har massa bussar som går hela tiden. Hemlingby har inga bussar. Fan ta x-trafik och tekniska kontoret. Eftersom jag är "jättestor" så går jag som ungdom. Det betyder att det brukar kosta 20 kronor. Eller brukar och brukar, är man ungdom kostar det 20 kronor för en zon.
Fördelen är att när jag åker med Emma så brukar jag, som den gentleman jag är, låta henne gå på bussen först. Och hon räknas som skolungdom och har dessutom skolkort. Och då när jag går på efter så tror alltid busschaufförerna att jag är i den åldern också. Och för att inte krångla till det ännu mer brukar jag betala med en tjugalapp eller två tior, för då brukar dom falla för det.
Fredagen för två veckor sedan tänkte jag däremot vara riktigt snäll och hade därmed med mig fyra 5-kronor. Tror ni inte att busschaffisen knappar in skolungdom ändå(15 kronor). MEN TAR ALLA FEMMOR! STÖLD!!!!

Veckan efter åkte jag och Emma ut till Valbo. När vi var klara så stod vi vid busskuren vid Valbo Köpstad och kollade noga att bussen skulle ta ett stopp där. Och ja, det skulle den. Ännu viktigare var att jag hade "fri påklivning" fram till 17.15. Bussen skulle vara där fem över fem. Klockan blir fem över fem. Bussen kommer inte. Tio över fem. Kvart över fem. Tjugo över fem... Ingen buss.
Så jag var tvungen att betala 25 kronor till för att komma hem.
Med andra ord så hade dom på en vecka fått tillbaka de 30 kronor jag inte betalat det senaste året.
Därför var det riktigt skönt när jag i fredags(fredag är min lilla bussåkar dag) bara betalade 15 kronor. HA!

Fast ännu bättre var för några somrar sen när jag och lillebror skulle till stugan. Tack vare en något halvdöv busschaffis med taskig geografikunskap om Gästrikland betalade jag typ 13 kronor för att åka till Hedesunda. UNDERBART!


Tv som börjar när du vill

Nästan ICA-klass på ComHems reklamfilmer. Men är inte det rätt illa att en matbutik och digital-tv har de bättre reklamfilmerna?Two and a half men, Sex and the City, Dexter, Sopranos, Ugly Betty, True Blood, Desperate Housewifes

Hell yeah, got'em all!

Jättesöt katt som leker härmapaJättesöt. Tillskillnad från monstret Kiwi Wike...

Axis of Awesome - 4 chords"Piss off chicken little"

Sådär, nu vet ni hur man gör en hit. Bara använda dom där fyra ackorden. Kom 'gen kom 'gen, skriv på små kycklingar.

Ny coach nästa?

Ytterligare ett innebandyinriktat inlägg. Andra i rad. Så många har jag inte skrivit sen jag skrev om matcher förra säsongen.
Orkar ni? Annars så finns det andra innebandyfria-sidor att vända er till, typ ingeinnebandy.se

Var en "intressant" artikel i dagens GD. GGIKs satsning mot Superligan som inte lyckats. Så hette den inte riktigt men det var vad det gick ut på åtminstone.
Så klart kom frågan om tränaren satt säkert och på det blev svaret "vi har full förtroende för ..."

Det är aldrig något positivt. 99% av gångerna man får höra att styrelse eller liknande har fullt förtroende för sin tränare brukar det betyda att inom en vecka är man sparkad.

Ungdomssatsning... pyttsan...

Innebandyns regelbok ett stort frågetecken

Ibland förstår jag mig inte alls på innebandyns regelbok.

Först och främst lär jag ju säga att denna säsong är högst fascinerande för mig. Jag har spelat och/eller tränat innebandy sen 1997 tror jag det var och från 97 till vårsäsongen 2009 hade jag upplevt noll röda kort live.
Iår har mitt lag varit inblandade i matcher där röda kortet dragits upp tre gånger. Fattar ni, TRE matchstraff på en halv säsong!

Och nu över till det jag inte förstår mig på.

I lördags hade mitt gäng match. Med fem minuter och tjugosju sekunder kvar av matchen (nu såg jag inte händelsen men har hört från folk på läktaren vad som hände. Och innan ni börjar kalla mig dålig tränare som inte har koll på vad som händer i matchen så kan jag försvara mig med att jag höll på att genomföra platsbyten mellan forwards och backar) kör en av Norrsundets spelare över en av våra spelare. Han tacklar honom bakifrån. När han inte har bollen. Typ misshandel om det inträffat i det verkliga livet. Norrsundet-spelaren får M1, den lindrigaste formen av matchstraff vilket betyder att han är avstängd från resten av matchen(5.27), men inget ytterligare.

I början av säsongen fick en av mina spelare M3, den grövsta formen av matchstraff. Vad han hade gjort? Han kallade en motståndare "Jävla mongo". För detta fick han rött kort, M3, en match automatisk avstängning samt utredning av disciplinnämnden.

Nu är jag inget geni, men borde inte att tackla ickebollförandespelare betraktas som farligare än att kalla någon för mongo?
Till sjukhuset har det kommit många som blivit skadade av tacklingar och liknande. Men jag har bannemig aldrig hört talas om att någon fått åka till sjukhus på grund av att ha blivit kallad mongo.

Nästa Emil Jönsson?

Tänka sig. Igår var det säsongspremiär(och nu när jag tänker på det så var det dessutom decennium(det är 10 va?)premiär) på Nya Gavlerinken.
Idag var det dags för årets andra säsongs- och decenniumpremiär. Denna gång bland de vita vidderna i Hemlingbyskogen.

Och för er som inte riktigt fattat kopplingen Emil Jönsson+vita vidder+Hemlingbyskogen så var det längdåkning jag sysslade med.

Fasen vad fort man glömmer. Eller fort och fort kan man väl inte säga då det säkert är närmare tio år sedan jag senast befann mig på ett par hyvlade pinnar och susade fram.
Men skatea(stavning?) hade jag glömt bort. Lappkast kunde jag däremot. Och som alla vet är ju lappkast ett otroligt sexigt partytrick.

Exakt hur fort det gick är jag inte säker på. Men man kan säga såhär: Hade jag mött skidskytten Elisabeth Högberg och hon hade skjutit fem bom vid varje skjutning(eller siktat på fel tavla som man tydligen oxå kan göra) så hade hon ÄNDÅ varit före mig.

Med andra ord är jag ingen ny Emil Jönsson. Med ännu enklare ord är jag klappkass på skidåkning.

Säsongspremiär i islådanSå var det då dags igen. Säsongspremiär för att se Brynäs på plats. För övrigt första gången sen Brynäs slog Skellefteå för några år sedan med 6-5 och Niklas Bäckström var inblandad i fem av mål. Eller det kan ha varit sex av målen. Många mål var det. 2007? 06?
För övrigt var det fjärde gången jag besökte Nya Gavlerinken sen ombyggnaden. 2*hockey, 1*Melodifestival, 1*innebandy.
Det här var tråkigaste gången!


Men det började ju jävligt bra åtminstone. Efter att ha blivit bortskämda med JVM och pyttedvärgiga rinkar med närkamper, mål och sånt där roligt hade man inte alltför höga förväntningar på den här matchen.
Men vad händer? Ett slagsmål efter 30 sekunder! Och sen ett till bara alldeles efter. Det kändes underbart!
Är det inte lite lustigt säg: Slagsmål och inga handskar: Matchstraff. Slagsmål med handskar: Två minuter roughing.

Så med andra ord. Roligt första två minuterna. Sen var det ju tyvärr 58 minuter kvar att spela.

Jag hade högre tankar om Brynäs-klacken, men de var tydligen inte lika bra som jag hade trott. Brynäs däremot var ungefär på den nivå jag hade förväntat mig.Jag fick iallafall ett tillfälle att testa julklappskameran lite och det var ju något positivt med denna match.
Det andra positiva var att tack vare lite kontakter med innebandylaget så behövde jag inte betala fullt pris utan bara 70 kronor. Och då ingick föreläsning av Czernecki(stavning?), ostochskinkbaguette, cola och självklart biljett.Det enda som inte ingick var i de 70 kronorna var ett matchprogram men eftersom jag ville stötta mina islådekollegor så köpte jag ett program för 20 kr.
Och tur var väl det, på lottnumret på baksidan lyckades jag pricka in alla fem siffror och vann därmed en relativt osexig Brynäs-keps. Den blir bra då jag ska bonda i sommar.Det enda sexiga med dagens match som speakern sådär lite halvt indirekt sa eller åtminstone som jag tolkade när han sa det var dagens publiksiffra. Och helt fel har han ju inte.
Cirka 1600 från fullsatt. Det var typ så många som var och kollade på Gefle IFs sista hemmamatch förra säsongen. Ifall någon nu satt och funderade på just den jämförelsen.


Introt börjar ju lite häftigt men slutar i en sötsliskig popdunklåt. Får man göra så ?

FilmshoppingVinterrea på CDON och jag slog till.

21, Be kind rewind, How I met your mother säsong 1, Kenny Begins, Madagaskar 2 och Two and a half men säsong 1
525 kronor inklusive frakt.

21

Be kind rewind

How I met your mother

Kenny Begins

Madagaskar 2

Two and a half men


Grym bröllopsentré

Nästan så man överväger att nångång gifta sig bara för att göra entré med nåt liknande.Vid 2.33 gör dom "The Wajkii"!

RSS 2.0