Gefle IF 1 - 2 Malmö FFhttp://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/allsvenskan/article3218151.ab

(Bilder från Gefleiffotboll.se, Aftonbladet samt Fotbollskanalen)

Gefle IF - Malmö FF (Sverige - Skåne)Strömvallen 18.00

Dags för match igen. Denna gång mot Malmö FF som haft en skitsäsong hittills. Detsamma kan man säga om GIFs säsong. Men de två senaste matcherna på Strömvallen har visat upp något som man kan glädjas åt åtminstone. Först 4-0 mot Halmstad, sen 3-0 mot He(nke Larsson & co)lsingborg.
Och det har bara att hoppas att det går lika bra den här matchen som det gjort de senaste gångerna MFF varit på Strömvallen.
Säsong ett i Allsvenskan: Gefle - Malmö 2-1 (GIF vände ett 0-1 underläge. Daniel Ytterbom avgjorde)
Säsong två i Allsvenskan: Gefle - Malmö 4-3 (0-3 underläge i halvtid. Mathias Woxlin avgör matchen med sitt tredje mål på straff)
Säsong tre i Allsvenskan: Gefle - Malmö 2-1 (Gefle tar ledningen, Malmö kvitterar. Inbytte Bapupa avgör i slutet)

Nu är det bara hoppas på ytterligare en vinst, det behövs för att kliva uppåt i tabellen.

Mitt tips då: 2-0 till GIF. Jawo x2. Om man nu får chansa.

(Bilder från Gefleiffotboll.se, Aftonbladet samt Fotbollskanalen)

Förvandlingen har börjat

Okej, nu har "förvandlingen" till version sex eller sju av min blogg börjat. Hittills har jag bara ändrat i kodmallen och dom största ändringarna borde därför uppmärksammas i menyn till höger.
Skulle det vara som så att ni inte ser skillnad så borde ni trycka F5. Det betyder alltså att ni ska trycka på den tangent som det står F5 inte, inte trycka på F och 5... Ni kan ju om ni vill, men jag tror inte något särskilt kommer hända då...

Resten av ändringarna kommer att göras löpande. Den nya headern kan ta lite längre tid då jag måste testa lite med den så att jag ser att den funkar på det sätt som jag vill att den ska.

Tjockiskväll

Idag har jag handlat 3 liter Coca-Cola och en påse chips som jag tänkt "tjocka" i mig idag. Och ska starta Hitta Nemo snart också. Blir nog en trevlig kväll trots allt.

Robert Gustafsson - Den finska fyllanRobert Gustafsson - Den finska fyllan

En lång cykeltur

Godmorgon.
Eftersom jag räknar med att dom flesta som läser har ett IQ så antar jag att ni alla sett att det är exakt samma design nu som igår. Det är inte det att ni ska trycka på F5 för att se den nya. Jag har helt enkelt inte orkat. Och vad det berodde på är något jag skulle dagbloggat om igår(men inte orkade det heller).

Jag cyklade djävulskt långt igår.
Först på "morgon" stack jag till Arbetsförmedlingen, men det var ett fiasko. Var bara fjälljobb där och det är inget för mig.
Efter det åkte jag en sväng i Boulognern och sen hem. Det blev en cykeltur på 9750 meter. Nästan en mil.

Sen efter att jag diskat så stack jag iväg på en cykeltur till Bomhus. Fick nämligen ett brev när jag var på ledarmötet och åkte och lämnade det till en av tränarna. En positiv nyhet är att jag kom uppför backen vid fängelset utan att ta en paus. En negativ är att jag stod och pustade ut i fem minuter när jag väl var uppe. Det blev hursomhelst en cykeltur på 14870 meter. Så jag cyklade nästan 2,5 mil igår... Inte undra på att jag var trött!

VARNING

Senare ikväll, eller imorgon någon gång så kommer jag att börja arbeta med bloggen. Designen det vill säga.

Under tiden kan det hända att det rent ut sagt ser ut som ett jävla råttbo. Detta ber jag isådanafall ursäkt om till er överkänsliga personer där ute. Det kommer åtgärdas så fort som jag orkar. Eller så fort som mitt bredband fungerar. Och eftersom jag har Bredbandsbolaget som har en grym kundservice och bara tar några veckor på sig att fixa internet när det brakar. En applåd till dom.

Men som sagt. Ny design snart -> kan se förjävligt ut ett tag -> blir bättre(förhoppningsvis)

Mamma Mia - Our last summer


Från Mamma Mia.
Framförs av Colin Firth, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård och Amanda Seyfried

Uselt inlägg om ett möte, ni får ursäkta

Nu har jag varit på möte. Har ju blivit ledare för ett lag(på riktigt) så gjorde mitt första officiella uppdrag. Nu låter det som att jag är viktig, men så är inte fallet.
Men alla de ordinarie ledarna var upptagna med annat och då fick jag vara den som representerade GGIK P94 Blå.
Och det var ett intressant möte. Ungefär.
Vart en massa som sades. Någon tränare som gnällde fast han egentligen hade en underbar träningstid.

Och en massa annat gnäll. Men det var roligt också. Lite humor.

Sen när man trodde att allt var slut efter en timme. Då kom en ny person och pratade i en och en halv timme till. Wiii...
Då var det tur att det fanns bullar att äta. Mums.

Sen var det en kvinna från Svenska Spel där. Pratade lite om Triss och vi fick lotter. Jag fick två provlotter vilket betyder att om jag skulle vinna så fick jag inte pengar för det. Fejklotter så att säga. Men vann jag? Nä. Inte ens när det är på låtsas vinner man på dom där jävlarna!

Time OutRobert Gustafsson, Martin Timell, Thomas Pettersson, Annika Andersson, Måns Möller, Claes Malmberg och gäster.

Mamma Mia diskar

Diskar, dansar och lyssnar på soundtracket till Mamma Mia som spelats mer eller mindre nonstop sen jag kom hem igår.
Som Petter sjöng: "Det går bra nu".

Förutom dom mer "kända" låtarna måste jag tipsa om "Our last summer" och "Slipping through my fingers".


Stackars Vidic

En av världens bästa mittbackar, Nemanja Vidic, vill lämna sin klubb Manchester United. Vanligtvis tänker man ju när någon säger så att dom tycker att dom förtjänar bättre betalt. Men så är inte fallet den här gången. Inte officiellt åtminstone...

Det är vädret. Det underbart fantastiska brittiska vädret... bestående av regn, regn, regn och regn. Sa jag att det regnade?

Vidic är serb. Han har spelat för Spartak Moskva(Ryssland) och Röda Stjärnan(Serbien). Nu har jag aldrig varit i någon av de länderna, men Ryssland låter inte så supertropiskt med sol och 30 grader året runt. Men vad vet jag.

Fast sen är ju frågan vad dom har för skolor där. Det hör väl till allmänbildningen att veta om att Storbrittanien är mer känd för sitt "it's raining cats and dogs" istället för den där stora solen på väderkartorna.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/england/article3193272.ab

Mamma MiaJa, idag har jag äntligen varit på Mamma Mia. Var dags eftersom den hade premiär för någon månad sedan.

Och vad ska jag säga om filmen... Vänta, låt mig tänka.
DEN VAR SJUKT JÄVLA FANTASTISKT BRA!
Musiken, humorn allt! Ja, jag satt och sjöng med i låtarna...

Jag vet inte vad mer jag ska säga om filmen. Det var en fantastisk upplevelse.

(Bild från IMDB.com)

Nu vet jag vad mer jag ska säga!
Har ni inte sett den, se den! Har ni sett den, se den igen!

Betyget är självklart för denna film:


SPOILER(markera texten nedanför denna rad):
Jag höll på att Bill(Stellan Skarsgård) skulle vara pappan, men så får man inte ens veta vem som är det :(
SPOILER

För framtida användning

För framtida användning

Time OutRobert Gustafsson, Martin Timell, Thomas Pettersson, Annika Andersson, Måns Möller, Claes Malmberg och gäster.

Vi har slagit Helsingborg, Halmstad, Elfsborg...

...Norrköping och GIF Sundsvall. Tre topplag och två bottenlag. Nu gäller det att vi tar poäng i "viktiga" matcher mot de lag som ligger i samma ända av tabellen som vi gör istället för att göra bragdinsatser mot topplagen och sen tappa poäng i de viktiga matcherna. Då spelar det ingen roll att vi tar poäng av Elfsborg & co, vi hamnar ändå efter pga förluster mot GAIS, Trelleborg och så vidare.

Matchen igår då. Den var en av de bästa hela matcher jag sett GIF spela den här säsongen. Man spelade ut Helsingborg redan från start. Det faktum att matchen hade kunnat slutat 8-1 till GIF säger väl en hel.

Var inte 1-0 självmål?

Bapupas kyla vid 2-0... Kommer fri, saktar ner, dribblar, håller i, dribblar, passar Woxlin som skjuter in den... Han var inte "omtyckt" på G ett tag där. Men det blev ju ett strålande resultat av det så han ursäktas.

Henrik Larsson fick störst applåder innan matchen. Större än förre GIF-spelaren Rene Makondele, större än någon i GIF-truppen. Det säger väl något om vem som var matchens störste lirare. Innan den började. Efter var Henke väldigt osynlig i min mening. Men när han väl syntes. Alltså, han gör allt så enkelt. Han ska inte spela i Allsvenskan, den är han för bra för. Sen att han dagen till ära spelade med en påse kottar gör det ju inte så lätt att göra något konstruktivt.

Jag stod bredvid en på läktaren som måste ha haft... Hm, nu ska jag vara politiskt korrekt här känner jag. Men hur säger man på ett finare sätt att han måste ha haft damp? Fast nu sa ju jag det. Så då behöver jag inte förfina det. Fast det hade ju varit fint att varit politiskt korrekt en gång. Äh, skit samma. Han måste ha haft damp. Höll på att stampa sönder läktaren när Bapupa inte sköt(vid det som sen blev 2-0). Och det var flera gånger han agerade lite galet... Men men, han var nog bara nervös.

Jag tror inte Helsingborgs-klacken brydde sig så mycket om matchen. Mest för att dom första tio stod och sjöng "Vi hatar FF"(Malmö FF). Eller kan det har varit "Vi älskar HIF". Skånska är en rolig dansk dialekt för man hör absolut inte vad dom säger! Dom höll på att skrika något när Jawo blev skadad men det lät mest som "Fhtgbjllsmjruaghe". Nån skåning som läser bloggen och kan översätta? Vore tacksam isåfall.


http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/allsvenskan/article3188555.ab

Gefle IF - Helsingborgs IF 3-0VI VANN! Och jag såg Patrick Ekwall.

(Bilder från Gefleiffotboll.se samt hif.se)

Livet leker

Klockan är 15.00.
Jag klipper pannkaka och sjunger Djingis Khan. Livet leker! WIHOOOOOO!

Gefle IF - Helsingborgs IFStrömvallen 19.45

Jag kommer vara där(för att jag har säsongskort och snart kommer gå gratis). Patrik Ekwall kommer vara där(för att han får betalt). Frågan är vem som har lyxigast av oss...

(Bilder från Gefleiffotboll.se samt hif.se)

Ett derby som spårar ur. Igen...

AIK - Hammarby. Stockholmsderby. Spänning, stor publik. Familjer som går för att se en match mellan två rivaler spelas... inte se "vuxna" som leker med fyrverkerier några månader för tidigt...

För några år sedan blev Örebro SK tvångsnedflyttade från Allsvenskan till Superettan för att några lallare i deras styrelse inte förstod att man måste ha pengar för att klara sig i dagens samhälle. Troligen misslyckades dom på mattelektionerna när dom gick i skolan...

Nu har Hammarby-"fansen" återigen avbrutit ett derby då man slängt in fyrverkerier. Det är inte första gången. Och troligen får väl Hammarby böter på 300 000 kronor. Det måste svida. Framförallt för en klubb med ekonomi som Hammarby(Kan jämföra med Gefle IF som har en omsättning på under 20 miljoner kronor, knappt så att dom skulle känna av det straffet så speciellt mycket). Är det inte dags att straffa Hammarby rejält eftersom man tydligen misslyckas med att hålla ordning på sina fans. Släng ut dom ur Allsvenskan.

Kan man slänga ut ett lag som sportsligt var kvalificerade för ytterligare en säsong men som på grund av några inkompetenta personer hade för dålig ekonomi så kan man väl lika gärna slänga ut ett lag som sportsligt är kvalificerade men som på grund av ett flertal inkompetenta personer som om och om och om och om och om igen avbryter matcher. Eller?


Robert Gustafsson i haschdimma


"Vart fan är högerarmen?"

Comeback

24e januari 2008: Träning sent på Nynäs. På lördagen åker vi på regionalmästerskapen i innebandy i Falun. Andra matchen. Jag gör ett byta men ger sen upp, det fungerar inte. Sen följer några månaders mindre helvete.

25e augusti 2008: Comeback kan man nog kalla det. Första innebandyträningen på sju månader. Gick faktiskt okej med tanke på att jag är relativt otränad. Klarade nästan hela passet på en timme. Klev av med tio minuters speltid kvar och stod bara över en övning. Så jag är nöjd.
Nu blir det ingen mer innebandyträning den här veckan. Imorgon ska jag ut och jogga istället och på torsdag har jag ledarträff(ledare för P94a).Foto: Jonas Wiklund

Alex Schulman <3

För er som missat det:
Varje söndag i Aftonbladet så har Alex Schulman en sida. Där har han en innelista och en utelista(surprise...) samt en liten krönika kan vi kalla det.
Egentligen så har jag aldrig gillat/förstått mig på vem Alex Schulman är. Helt plötsligt så pratade alla om honom och jag fattade inte varför. Kanske berodde på att han var populär för sin blogg och jag läste inga på den tiden. Men efter en krönika i Aftonbladet för kanske ett år sedan, och sedan när jag hörde honom i radio med Adam & Gry så har jag börjat gilla honom.

För att återgå till det som han skrev igår. Etta på innelistan blev Jörgen Persson, han skrev en rätt så skojig krönika om sina brorsbarn om när dom träffade Gry Forsell. Sen var det utelistan. På första plats hade han Mats Olsson. På andra plats Linda Nyberg. Men det var den tredje platsen jag började skratta åt. Framförallt sista meningen.

Storstadspojken
Blondinbellas pojkvän Nils har börjat blogga.
I ett av de första inläggen tipsar han om en bra teve-serie som heter "Seinfeld", som han just upptäckt.
Snälla, låt inte de där två bilda familj.

Att vara tjock eller smal

Två olika scenarion, två olika åsikter, två olika tolkningar om en själv som person.

Skulle jag säga följande till en person:
"Fan vad smal du är, du måste äta mer!"
Då är jag omtänksam och tänker på den personens hälsa.

Om jag däremot säger:
"Fan vad tjock du är, du måste äta mindre!"
Då är jag en elak jävel som inte förtjänar att leva.
Hur kan det vara så? Är det någon skillnad på att vara tjock eller smal? Förutom den alldeles uppenbara skillnaden då...
Varför är tjocka fredade?


Johnny Depp - I've got a jar of dirtNågon som kan gissa vad han har?

Agnes - On and on


Agnes - On and on

Följ bloggen med Bloggkoll

Tryck på ett plus för att följa min blogg.


GHAAAAAAAAAAA

Godmorgon. Jag är trött. Var uppe länge inatt. Tror inte jag somnade förrän typ runt fem. Var nämligen uppe och tänkte se på pingisen, men jag orkade inte se hela. Blev lite sent och Sesse blev mycket trött. Så jag tänkte sova ut idag. Men eftersom att jag sitter här och skriver sex timmar senare så blev det inte så.
För jag har nämligen en lillebror som heter Rubbade Runar och han är rubbad. Jag vaknade imorse av att han sjöng och "spelade" gitarr för mig. We don't celebrate sundays any more ifall någon nu är intresserad av vilken låt det var.

Cykeltur på kvällen

Var ute och cyklade nu på kvällen och när jag cyklade förbi Söderhielmska Gården så hör jag hur några sjunger.
Då dyker en pall-lyftare, fullpackad med människor upp. Och sjunger gör dom!
"För vi är backmans info, för vi är backmans info, för vi är backmans info. Fy fan va vi e bra".

Helt galna. Och okontaktbara. Undrar om man kan få parkeringsböter om man ställt en sån fel. Borde kanske ringt polisen och anmält händelsen. Men dom var nog bara glada över något.

Välkommen till Hemlingby...

...vildmarken mitt i storstaden.För på något annat sätt kan man väl inte tolka det? Eller, jo. Hemlingby är ju inte mitt i storstan. Vi är typ som ett samhälle på sidan om storstaden som storstadens ledare skiter fullständigt i. Det är ungefär som att storstaden(i det här fallet Gävle) kan representeras av Stockholm och samhället på sidan(Hemlingby) representeras av Norrland.


Artikeln finns att läsa här.

I bakgrunden

Jag satt och fixade med den nya designen till min blogg igår. Tog några bilder och fick en del lustigt med samtidigt. Hade teven på i bakgrunden och vissa bilder blev lite roliga tyckte jag. Så ska bjuda på dom.


Trafikljus

Har fått några frågor om vad det upp-och-ner-vända trafikljus-tryckar-saken(vad fasen heter dom?) så tänkte att jag kunde visa för dom som är intresserad.


Kartan är från gavle.se och den röda fläcken till höger har jag själv gjort och är tänkt att föreställa den plats där det upp-och-ner-vända vad-det-nu-heter finns. Så ut och leta upp den, ett av Gävles turistattraktioner.
Tror ni jag kan få den döpt efter mig? Var ju typ jag som upptäckte det...

Det finns bara en väg till himlen och det är genom tro på Jesus

Kolla här först

Jaha, nu kommer jag att få svårt att ta mig över vägen på vissa ställen. Inte en chans att jag stöder något smyg-religiöst. Så får hoppas att någon gammal tant kommer och hjälper mig över vägen.

Men frågan är ju vad den här som sitter i Gävle betyder...


Hur tänker Lagerbäck?

Egentligen alltså...

För någon månad sen var det fotbolls-em. Kim Källström blev bänkad efter att LasseL valde att satsa på svensk trygghet(Anders Svensson, vars största anledning till att han fortfarande platsar är frisparken mot Argentina 2002, och Sidleds-Daniel Andersson).
Igår var det träningsmatch mot Frankrike. Sverige, nej Lasse Lagerbäck, testade ett nytt spelsystem 3-5-2. Detta system är ett optimalt sätt för att få med Kim Källström som knappt gjort en hel landskamp på några år.
Och som om inte det är tillräckligt, han blev även lagkapten igår.
Från bänkvärmare till lagkapten på någon månad. Inte illa...

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslaget/article3143936.ab

Flugornas måltavla

Idag är det onsdag. Pappa fyller 25 år idag, enligt Rubbade Runar som kommer få en stor tårtbit bara därför... Hata honom. Jag grattade honom för sin riktiga ålder och kallade honom för gamling när han var hemma nyss så jag får nog en tallrik stuvade grönsaker. Mums...

Vad har jag gjort idag då förutom blivit av med tårtbit(ar)?
Jag var ute och joggade imorse, det vill säga strax innan lunch för dom flesta människor. Mötte en massa yngre människor. Var nog en gymnasieklass för det var en hyfsad snedfördelning mellan könen. Såg inte en enda kille. Så det var förmodligen något tjejigt program typ hantverk, frisör eller bygg som var ute och gick tipspromenad. Och skulle det nu vara som så att det var en kille som var med i gruppen och gick och läser detta så ber jag om ursäkt. Jag hade inga linser på mig och då ser jag ungefär lika bra som inte alls. Och du ser nog även ut som en tjej. Så inte bara mitt fel.

Sen på eftermiddagen(någon timme innan Usain Bolt, den sjuka jäveln, satte nytt världsrekord på 200 meter) var jag ute och cyklade. Var tvungen att göra ett oförberett, eller oplanerat är nog ett bättre ord, stopp på sjukhuset då en liten fluga tyckte att mitt vänstra öga såg ut som en landningsbana. Sen försökte en annan att landa i munnen men det lilla fanskapet studsade på läppen och försvann. Hehehe.

Och sen har jag inte gjort speciellt mycket särskilt. Kokat makaroner två gånger idag.
Och ikväll ska jag försöka komma ihåg att se på 'Allå 'Allå Hemliga Armén på fyran. 

Nightwish - Amaranth


Bara för att...

...sommaren är kort.
Nu är hösten nära. Imorgon börjar dom flesta småttingarna skolan igen. Hehehe.
Så för att vara snäll bjuder jag på två sommarbilder. De är tagna av mig, och är från stugan i Ålbo.


En drogande kategori-idé

Sitter och pillar(Nä, ingen ordöversättning idag) lite på min "nya"(ni får gissa själv) design till bloggen och funderar hur jag ska göra med kategorierna(ansträng er lite nu). Har en idé där jag ska dela upp dom efter hur seriös jag är.
Hittils så har jag då "Seriös", där kommer det inet bli många inlägg. "Halv-seriös". Och slutligen "Lika seriös som Amy Winehouse på ett rehabiliteringshem mot droger". Vad det innebär kan ni ju själva gissa.

Får nog fundera ut något bättre(Jaja, jag ska hjälpa er).  Vilken himla osis att jag skrivit klart(färdig) för tillfället.

Ont om kaptener i Sverige?

Hejsan hoppsan.
Henrik Larsson, 65 år, blir lagkapten för det svenska fotbollslandslaget. Åtminstone i träningslandskampen mot Frankrike.
Någon som är chockad över att trygga Lars Lagerbäck väljer någon som spelat i landslaget hur länge som helst? Inte direkt.
Fast det är ju lite konstigt att det är han som får bindeln. Lagkapten är ju den spelare som är den sista personen i laget som ska ge upp, och Henke har ju gett upp landslagskarriären 14 gånger(ironi) så att han är den siste som ger upp vettetusan...

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslaget/article3126716.ab

Kallurs tårar mot Aras ilska... Vem vinner Jerringpriset?

Jogging för er som inte fattar...

Nu har man(jag) varit ute och sprungit(joggat). Det blev två kilometer(ungefär).
Det har regnat(vatten från himlen) hela morgonen men blev uppehåll(inget vatten från himlen) så då passade jag på att sticka ut och springa(jogga). Och det var inte så farligt i spåret. Hade förväntat mig dyvälling(mycket lera) och stora oceaner(vattenpölar)  men var bara vid två tillfällen som jag var tvungen att leka Carolina Klüft(hoppa långt) över dyvälling(mycket lera) och oceaner(vattenpöl).

Nu ska jag ta en dusch(självkontrollerat vatten ovanifrån).

Sjusovare

Godmorgon allihopa.
Ja Åmot, jag säger godmorgon nu för att det är godmorgon för jag vaknade nyss. Eller, det är morgon åtminstone. Om den är så god vet jag inte. Verkar kallt, grått och blåsigt ute. Men jag ser inte riktigt. Markis i vägen.
Anledningen till att jag vaknade nyss var att jag satt uppe inatt och kollade på dam-handboll. Det var, ehum, intressant. Jäkla tur att Sverige vann, annars hade det varit bortslängd sov tid.

Månen är skymd

Månförmörkelse ute just nu. Rätt häftigt.
Rubbade Runar trodde han skulle dö...

Dagens lunch

Räksallad från Statoil med Coca-Cola; Hört den förut ?


Ibland måste rubriksättarna jubla

Personen som sätter rubrikerna i Aftonbladet måste ha varit överlycklig igår.
På framsidan gjorde man reklam för en intervju med Blondinbella i Klick med rubriken:
"Blondinbella om hatattacken efter sexöverfallet".


Tillbaka från bondeland

Hejjjjj älsklingar. I'm back ;)

Känns så roligt.
Fast var rätt skoj på stugan igår kväll. Åt kräftor. Alla utom jag. Lite fjollig anledning till varför jag inte gillar dom... Händerna luktar så illa nämligen, och det sitter i. (Sa ju att det var en fjollig anledning)
Så jag åt potatissallad, räkor, rostbiff, kex och sånt där smått.

Och vi kollade på Jönssonligan på Mallorca. Mycket rolig film.
Dynamit-Harry: *Säger något på ett annat språk*
Vanheden: Vad sa du?
Dynamit-Harry: Mycket snö men ingen ficklampa.

Jo, just ja. Jag slapp sovampå luftmadrass igår. Fick extrasäng istället. Mycket skönare. Sov som en gu... haha, nä han finns inte...

Stug-Sesse

Åker alldeles strax till stugan, men ni behöver inte misströsta. Jag är hemma imorgon på förmiddagen.

Så ni behöver ju inte sakna mig allt för mycket älsklingar ;)


Varför man borde kolla upp innan man går upp sängen

Sesse är en smart filur som nu bestämt sig för att "ordna upp sitt liv".
Det hela skulle börja idag med att jag skulle till Arbetsförmedlingen för att gå på Jobbchansen. Det hela börjar klockan tio och för att jag skulle vara pigg och alert tills dess, dvs ha vaknat, så ställde jag klockan på halv åtta(snoozade lite. Älskar snooze!). Har ätit frukost och tänkte precis tvätta mig och göra mig klar med det sista när jag kom på att dom kanske flyttat lokal eller något sånt. Så klickar mig in på hemsida. Och vad ser jag...
Jo, det är sommarledigt och kommer tillbaka om två veckor.
Smart Sesse, förbaskat smart. Så vad ska jag nu göra? Är ju ändå uppe. Borde kanske bädda sängen, var någon vecka sedan och ska ändå inte sova i den inatt så... Och soffan har för tillfället mer kläder på sig än vad som finns i min garderob. Så jag ska nog få den här dagen att gå ändå.
Och har lite små ärenden på stan. Hum... Köpa batterier till fjärrkontrollen och kolla på ny mobil. Den gamla börjar bli... gammal.


Ska föreställa min väckarklocka. Ja, det är ett gammalt datum på den. Men det är ett speciellt datum.
Någon som kan gissa varför?

Bragdguldet till Abrahamian

Jag har en ny hjälte... och han heter Ara Abrahamian.
Han har "vunnit" brons i en tävling som endast arrangeras vart fjärde år(för er som har svårt att förstå hur lång tid det är så kan ni jämföra med den tid som det tar mellan Rubbade Runars smarta tankar).
Och vad gör han? Han tar emot medaljen, gratulerar vinnaren, kliver ner från pallen, lägger ner medaljen på mattan och går ut. HUR OSVENSKT ÄR INTE DET?
Kan ni tänka er Carolina Klüft som efter att ha blivit besegrad av domare och därmed inte fått guld kliva ner från pallen i protest? Nä, hon hade stått kvar och kramat sin Ior.

Tacka vet jag det här. Äntligen någon som visar vad dom verkligen känner efter något sånt här istället för att stå och gulla med ett falskt leende.

BRAGDGULDET TILL ARA ABRAHAMIAN.
Eller åtminstone Jerringpriset, så han känner att han har stöd från det svenska folket.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/os2008/article3099535.ab

En till som tänker som mig:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/anrell/article3104859.ab

Kinamat till lunch

Till lunch idag hade RR en jättebra idé.
När han jobbade på ICA Maxi så hade han nån gång ätit lunch från kines-vagnen utanför och tyckt det var jättegott.
Så vi åkte dit och beställde. Jag tog friterad kyckling och det gjorde han oxå. Men sen ville han ha lite räkor till så han fjäskade lite och kinesen i luckan gick med på det. Tyckte väl att han var gullig.
Fast dom i vagnen pratade med varandra på kinesiska så dom sa väl antagligen något i stil med att han var knäpp i kolan.

Men för att komma till maten. För j*vla god. Och billig tycker jag, snålast i stan... 60 kr.
Så ät där när ni inte orkar laga själv och är sugen på att höra dålig svenska. Fast det där var lite elakt sagt, låt mig omformulera.
Så ät där när ni inte orkar laga själv och är sugen på att höra oexisterande svenska. Eller heter det icke-existerande?


Adba på Skansen


Tack för alla sånger, för ord och toner
Vem behöver religioner?


Springing in the rain

Vad är det för dag idag?
Onsdag.
Och vad är det för dag?
Löparda'n.

Så jag var ute och joggade idag.
Och jag måste få berömma min utomordentliga tajming. Det har varit okej väder hela dagen. Jag har tagit det lugnt och åt lunch vid två tiden så jag tänkte sticka ut fyra. Så, när jag är på väg upp till starten vad händer då? Jomen självklart så börjar det regna. Och vi pratar inte småregn utan spöregn.
Så jag sökte skydd utanför Hemlingbystugan medans det värsta drog förbi.
Sen blev det en del längdhopp i spåret för att inte bli blöt om fossingarna.

Och på tal om mina fossingar. Jag hade med mig mobilen för att ha något att hålla koll på tiden. Och innan jag sticker ut så ropar RR: Ta inte med mobilen. Nu kommer nån ful bild på hans ansikte när han springer.
Egentligen borde jag ju då lägga ut en bild på mitt ansikte bara för att jävlas. Men så elak är jag inte. Jag tog bilder på mina fötter.


Avslappnad

Halvsitta i sängen. Dator i knäet. Messmörsmacka. Tv.
Jag känner mig väldigt avslappnad just nu. Och det kan aldrig vara fel.
Vädret ute verkar vara piss. Säger verkar för jag kan inte vara helt säker, har nämligen en rödvit-randig markis ivägen. Men om det skulle vara pissväder så slipper jag ju se det.

Men vet ni vad som är det allra bästa för tillfället? Rubbade Runar sover!


Jäkla photoshop!

Nu är det inte programmet i sig som inte fungerar.
Men jag tänkte hålla på med den nya designen nu på kvällen, testa lite för att vara hundra sen när jag skulle göra iordning. I mitt huvud har jag en bild på hur det ska se ut, men. Men jag har inte kunskapen för att göra det. Jag vet inte hur jag ska göra. Och mitt "trogna" uppslagsverk Good-tutorials vet jag inte vad jag ska söka på. Så får se vad som händer. Kan jag inte komma på hur jag ska göra så får jag helt enkelt skippa halva idén. Vilket känns lite tråkigt.

But, hey. What to do?


Måste bara tipsa...

Ikväll på kanal 9 (Lill-femman) klockan tio(22.00) är det ett mycket bra program.
TOP GEAR.
Ja, det är ett bilprogram. Jag avskyr bilprogram. Men det här är roligt att se på. Satt och asgarvade till flera avsnitt förra säsongen. Så har ni som jag inget annat att se på kan ni ju slänga ett öga på det. Har ni samma humor som mig så kommer ni skratta några gånger.(Bilden är lånad härifrån)

Holmsund: Fiske

Vad gör man när man känner att man egentligen inte har något att berätta om?
Jo, då lägger man inte lite foton... Hehehe.


SommartiderVar ute och cyklade idag och gissa. Det regnade. Nämen. Regn i Sverige i augusti... Kunde man aldrig tro.
Men blev inte så blöt ändå. Tröjan hade ju hyfsat rätt färg när jag kom hem.
Och ja, tröjan på bilden är inte så blöt. Men jag tog den här bilden när jag var ute. Men så gott som precis efteråt började det regna ännu mera... Så jag blev blötare. Typ som en hund. Fast jag är ju människa.
Fast regnet var inte så jobbigt. Min mp3 däremot förtjänar stryk. Jag har blandnings-funktionen aktiverad och när det öser när som värst, vad tror ni det är för låt som börjar spelas?

SOMMARTIDER! Sommartider!
Den jäkla mp3n börjar spela sommartider! Den börjar bli ironisk som pappa. Den ska vara glad att pappa har humor annars hade den legat i Hemlingbybäcken och fått bubbla för fiskarna. Hehehe.

Holmsund: Rödklöver och årtullEn mammuts blogg

Godmorgon.
Det här är lite typ speciellt. Jag skriver nämligen ett blogginlägg på morgonen. Det har nog inte hänt sedan mammutarna vandrade på den svenska inlandsisen.

Så... Vad ska jag skriva?
Det är soligt ute. Just nu. Det är ju bra eftersom att jag ska ut och aktivera mig idag.
För övrigt så sitter jag för tillfället och kollar på Top Model... Det känns rätt så illa. Men det finns faktiskt väldigt få bra program vid den här tiden på morgon. Så jag skyller på det för vanligtvis annars så brukar jag inte titta på sån här skit.

Jo, det här får duga. Var ett tag sen jag bloggade morgon så...

Dagens I-landsproblem

Toalettpapperet är för tjock så det är svårt att riva av det rakt från toarullen...

Dags att skärpa till sig nu

Okej, nu är det dags.
Dags att ta tag i den här bloggen. Den var ju typ populär ett tag, var ju nästan uppe i 200 besökare en dag.
Men efter "semestern" har det inte blivit så mycket. Brist på motivation, saker att skriva om och glimten jag brukar ha har gjort att jag knappt skrivit något.

Men nu ska jag börja skriva igen.
Och även ska jag börja jobba med en ny design. Kommer även lägga ner försöker med en "filmblogg". Har absolut ingen motivation för det. Hade tänkt specialisera mig för att kunna dra mer läsare... Men vad tusan, skiter i det.
Finns många stora bloggar med noll vettigt innehåll (iofs är det tjejer som skriver dom och då verkar det mesta vara acceptabelt bara man har en bild på sig och sina kläder då och då) så jag kan ju göra ett försök att göra samma sak. Annars får jag klä ut mig till tjej och sätta på mig lite kläder och visa här på bloggen. Undrar om jag blir den första icke-trans transan då?

Tyveri sikret på Cityfesten

Det blev en sväng ner på Cityfesten även idag. Kan ju knappast säga att det var ett långt besök. Men vad gör man när det regnar, regnar, regnar. Regnar.
Den här skylten satt fast på en bil och jag tyckte det lät skoj(hyfsat dålig humor just nu jag känner mig ha). Kan säga att det låg en Bamse-tidning i baksätet. Ifall någon undrade.
Det var inte lite det regnade heller. Hade det regnat lite mer så hade fisken jag åt varit i sitt naturliga element(Ja, jag överdriver).
Fish n' Chips är mycket gott. Mycket, mycket gott. Tredje eller fjärde året i rad som jag äter det på Cityfesten nu.
Men synd att det var så förbaskat uselt väder. Var tvungen att stå lite lutad över tidningsstruten med överkroppen för att såsen inte skulle spädas ut av regnvatten. Men det var gott. Fisken, potatisen och såsen. Inte regnvattnet.

Oaktiv cityfestare

Oj, vad aktiv jag varit på sistone... Men har varken haft lust eller haft något att skriva om. Det har jag i och för sig inte nu heller.
Jag förstår mig inte på dom där bloggarna som tar ett uppehåll för att få tillbaka motivationen. Jag var borta från bloggen i två veckor på semester och efter det har all blogglust mer eller mindre försvunnit... Men men.

Cityfesten har börjat och det betyder en sak:
STRÖMMINGSBURGARE!


Gefle - HalmstadÄNTLIGEN MÅL! ÄNTLIGEN VINST!

Och det var så för jävla bra att när alla jublade åt Berggrens andra mål jublade jag mest åt Revahl som för första gången någonsin tagit en lång löpning med boll in på offensiv planhalva pch sedan spelar Jawo som skarvar fram bollen till Hasse. Och det började inte regna förrän det hade gått nittio minuter av matchen.

Men första halvlek var totalt värdelös.

Gefle IF - HalmstadStrömvallen klockan 18.
Och fortsätter det regna så är dykarutrustning den mest passande klädseln... Fotboll, sommarsport.... Går att diskutera!

Holmsund: Som hund och kattRSS 2.0